Το ανώτατο σκαλώνει την απόφαση για τον Ακάμα

Σκαλώνει, όπως όλα δείχνουν, η απόφαση του Υπουργικού Συμβουλίου για καθορισμό των ορίων της περιοχής του Ακάμα, μετά τη χθεσινή απόφαση του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
Το Ανώτατο Δικαστήριο έκανε δεκτές 258 προσφυγές επηρεαζόμενων ιδιοκτητών γης στην ευρύτερη περιοχή της Χερσονήσου του Ακάμα ακυρώνοντας τη σχετική κυβερνητική απόφαση με την οποία τεράστιες εκτάσεις γης συμπεριλήφθηκαν στις προστατευόμενες ζώνες.
Οι επηρεαζόμενοι ιδιοκτήτες προέβαλαν τη προβάλλοντας τη θέση ότι η Επιστημονική Επιτροπή που είχε καθορίσει τα όρια συνεδρίαζε κάθε φορά και με άλλη σύνθεση. Η θέση αυτή έγινε δεκτή από τη δικαστή του Ανωτάτου Δικαστηρίου η οποία προχώρησε στην ακύρωση της απόφασης της Επιστημονικής Επιτροπής και κατ' επέκταση του Υπουργικού Συμβουλίου.
Όπως αναφέρθηκε στο δικαστήριο, η Επιστημονική Επιτροπή συνεδρίαζε με διαφορετική σύνθεση κάθε φορά σε συνεδρίες που δεν ήταν τακτικές, χωρίς να προκύπτουν από τα πρακτικά ή από το περιεχόμενο των διοικητικών φακέλων ο λόγος της απουσίας των μελών και κατά πόσο αυτοί προσκλήθηκαν νομότυπα, κατά παράβαση του άρθρου 22 του  Ν. 158(Ι)/99.
Ο καθορισμός των ορίων της περιοχής του Ακάμα είχε εγκριθεί από το Υπουργικό Συμβούλιο στις 23 Φεβρουαρίου 2010.

Δειτε Επισης

Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Λήγει τα μεσάνυχτα της Κυριακής η υποβολή στοιχείων στρατευσίμων 2025 ΕΣΣΟ
Εισήγηση για οικονομική αυτονόμηση των σχολείων-«Θα παρέχονται κονδύλια ανάλογα με το μέγεθος τους»
Οι κολοσσοί του ελληνικού λιανεμπορίου που επενδύουν στα πολυκαταστήματα ERA-Η νέα εποχή μετά την εξαγορά
Παροχή βοήθειας από Υφ. Πολιτισμού για συμπλήρωση αίτησης για ΘΥΜΕΛΗ
Τραγική η κατάσταση στο ΤΟΜ Αμμοχώστου μετά από «έφοδο» της Επ. Μεταφορών-«Στεγάζεται σε μια αποθήκη»
Σημαντική πτώση στην αγορά οχημάτων-Βουτιά 20,2% στα σαλούν τον Απρίλιο