Πυρ και μανία με τον Λακκοτρύπη οι συντεχνίες της ΑΗΚ

Οι συντεχνίες της ΑΗΚ καταγγέλλουν εκ νέου τον Υπουργό Ενέργειας για "αυθαίρετες και απαράδεκτες μεθοδεύσεις και ενέργειες, που αποσκοπούν στο ξήλωμα και τη διάλυση της Καθετοποιημένης Αρχής".

Σε ανακοίνωση υποστηρίζουν ότι για το σκοπό αυτό "σκοπίμως επέλεξε να συγχρονίσει τις ενέργειες του με το κλείσιμο και τον τερματισμό των εργασιών της Βουλής, με τέτοιο τρόπο ώστε να μην υπάρχει περιθώριο ανατροπής των σχεδίων του".
 Οι συντεχνίες καλούν τον Υπουργό να σεβαστεί τις εκφρασθείσες τοποθετήσεις της Πολιτείας "και να εγκαταλείψει τις επίμονες εμμονές του, οι οποίες οδηγούν την ΑΗΚ στη διάλυση".

Στην ανακοίνωση καλείται ο Υπουργός να προβεί σε όλες τις ενέργειες ώστε με την συγκρότηση της νέας Βουλής, να προωθηθεί για έγκριση η αποπαγοποίηση της θέσης, τόσο του Γενικού Διευθυντή, όσο και του Οικονομικού Διευθυντή της ΑΗΚ.
 
Η ανακοίνωση εστάλη με αφορμή όπως αναφέρεται, διαπίστωση των συντεχνιών ότι στην τελευταία συνεδρία της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής των Αντιπροσώπων, η οποία συνήλθε εκτάκτως και εξέτασε την υστάτη το θέμα της εξαίρεσης από το “Νόμο περί της Απαγόρευσης Πλήρωσης Κενών Θέσεων” των θέσεων της Ιεραρχικής Δομής της ΑΗΚ, απουσίαζαν οι νευραλγικής σημασίας θέσεις του Γενικού Διευθυντή και Οικονομικού Διευθυντή, καθώς αυτές δεν προωθήθηκαν από το αρμόδιο Υπουργείο.
 

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Οι ΗΠΑ δεν θα μειώσουν μονομερώς τους δασμούς στην Κίνα, το 80% ήταν ένα νούμερο που πέταξε ο Τραμπ
Παράταση για αιτήσεις εταιρειών για είδη σε σχολικά κυλικεία
Σοβαρό τροχαίο στη Λεμεσό-Όχημα συγκρούστηκε με μοτοσικλέτα
Ενίσχυση Σχεδίου Επιχορήγησης Διακοπών Συνταξιούχων ζητούν οι συνταξιούχοι από Παναγιώτου
Κλείνει για πέντε ημέρες ο δρόμος Ριζοκαρπάσου-Αποστόλου Ανδρέα
Υπέβαλε υποψηφιότητα για τη θέση του αντιπροέδρου της ΕΔΕΚ ο Παύλος Αναστασίου
Δεν αποδέχεται την πρόταση Υπ. Παιδείας για αξιολόγηση εκπαιδευτικών η ΟΕΛΜΕΚ-Δημοψήφισμα στις 29 Μαΐου
Άλλα αντ' άλλων από Τατάρ για την καταδίκη στις Ουγγαρέζες για σφετερισμό-Κάνει λόγο για «υποκριτική πολιτική»
Δίνει διευκρινίσεις για το καθεστώς των μελών η ΕΔΕΚ-Δέχεται αιτήματα η Επιτροπή Διαπιστευτηρίων
Αντικρούει τους ισχυρισμούς εκπροσώπου της Τουρκίας για δύο κράτη ο Χατζηράφτης-«Κυριαρχία KΔ σε όλο το νησί»