Παραίτηση Φαμπρ για τα «Παλλόμενα Πέη»

Το δρόμο της εξόδου από το Φεστιβάλ Αθηνών πήρε μόνος του ο για λίγο διευθυντής του Γιαν Φαμπρ, μετά τις αντιδράσεις πολλών καλλιτεχνών για τη φιλοσοφία και προέλευση των φετινών παραγωγών αλλά και το σάλο που προκάλεσαν οι εικόνες και τα βίντεο από παράστασή του «Mount Olympus: to glorify the cult of tragedy»  γνωστή και ως «Παλλόμενα Πέη» με άνδρες γυμνούς να χορεύουν συρτάκι.

Την πληροφορία της παραίτησης δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της η «Εφημερίδα των Συντακτών» ενώ η «Καθημερινή» αναφέρει, επικαλούμενη πηγές του υπουργείου Πολιτισμού, πως η Κατερίνα Κοσκινά, διευθύντρια του ΕΜΣΤ και συνεργάτιδα του Γιαν Φαμπρ ενημέρωσε με sms το υπουργείο για την ύπαρξη της επιστολής παραίτησης ωστόσο μέχρι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει καμία επίσημη ενημέρωση από την πλευρά του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά.
  
Την παραίτηση του υπουργού Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά, καθώς και την απομάκρυνση του Γιαν Φαμπρ από το Φεστιβάλ Αθηνών και Επιδαύρου ζητούν με επιστολή τους Έλληνες καλλιτέχνες, οι οποίοι συγκεντρώθηκαn στο θέατρο Σφενδόνη εκφράζοντας τη δυσφορία τους για τις εξαγγελίες του νέου καλλιτεχνικού διευθυντή του Φεστιβάλ.

H ανταπόκριση των καλλιτεχνών στο ιντερνετικό κάλεσμα για συγκέντρωση στη Σφενδόνη ήtαν τεράστια. Όπως και η οργή τους, αφού οι Έλληνες καλλιτέχνες κατηγόρησαν τον Φαμπρ για καλλιτεχνικό ολοκληρωτισμό και τον χαρακτήρισαν «persona non grata». Δεν αποκλείουν μάλιστα και πορεία διαμαρτυρίας την ερχόμενη εβδομάδα.
 
 
 

Δειτε Επισης

Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»
Ποινική δίωξη υψηλόβαθμων αστυνομικών για την «κάθοδο» τον Κροατών χούλιγκαν ζητά ο Εισαγγελέας
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ