Γ. Λιλλήκας: Η Τουρκία θα καταθέσει σχέδιο λύσης

Την ελπίδα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης “θα λάβει σοβαρά υπόψη” τη δήλωση του Τούρκου Προέδρου Ταγίπ Ερντογάν ότι θα καταθέσει σχέδιο λύσης του Κυπριακού “και θα λάβει όλα τα δέοντα μέτρα έτσι ώστε να μην βρεθεί για μια ακόμη φορά η δική μας η πλευρά στη γωνιά και ουραγός των εξελίξεων”, εξέφρασε ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών Γιώργος Λιλλήκας.

“Ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είχε δεσμευθεί προεκλογικά ότι από κοινού με το Εθνικό Συμβούλιο θα διαμορφώσει ολοκληρωμένο σχέδιο λύσης για να το καταθέσει στο τραπέζι των συνομιλιών, τελικά αυτός που φαίνεται ότι ετοιμάζεται να καταθέσει δικό του σχέδιο λύσης είναι ο Ερντογάν”, όπως ο ίδιος δήλωσε από τις ΗΠΑ στην ομιλία του στο Μπρούκλιν, είπε ο κ. Λιλλήκας στο πλαίσιο σημερινής δημοσιογραφικής διάσκεψης, στα γραφεία του Κινήματος.

Μια τέτοια εξέλιξη, σύμφωνα με τον κ. Λιλλήκα, “θα μας φέρει να συζητούμε επί ενός σχεδίου το οποίο ασφαλώς θα είναι κομμένο ραμμένο στις τουρκικές επιδιώξεις”.

“Με ένα τέτοιο σχέδιο οι όποιες βελτιώσεις και αν υπάρξουν επί της ουσίας δεν θα αλλάξει τίποτα και θα εξυπηρετούνται μόνο οι τουρκικοί επεκτατικοί στόχοι”, πρόσθεσε.

Ο Πρόεδρος της Συμμαχίας Πολιτών είπε ακόμη πως “δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Τουρκία αν καταθέσει δικό της σχέδιο λύσης θα είναι εκ των προτέρων κερδισμένη είτε με την υιοθέτηση ενός σχεδίου που θα την εξυπηρετεί είτε, στην περίπτωση απόρριψης από δικής μας πλευράς, να κερδίσει το πιστοποιητικό καλής διαγωγής για να ανοίξει ο δρόμος της ενταξιακής της πορείας κάτι που ήδη ετοιμάζουν και Ευρωπαίοι αξιωματούχοι με τις κατά καιρούς δηλώσεις τους”.  

Δειτε Επισης

Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»