Tην Κυριακή θα επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο Ζάβεντεμ

Αύριο αναμένεται να επαναλειτουργήσει το αεροδρόμιο των Βρυξελλών Ζάβεντεμ, το οποίο παρέμενε εκτός λειτουργίας από τις 22 Μαρτίου.

Μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα και τις καταστροφές που προκλήθηκαν λειτούργησε προσωρινή ζώνη ελέγχου. Οι αστυνομικοί του αεροδρομίου όμως, απείλησαν με απεργία, τονίζοντας ότι υπάρχουν σοβαρές ελλείψεις στην ασφάλεια.

«Θέλουμε ανιχνευτές μετάλλων, οπότε εάν κάποιος φέρει μαζί του επικίνδυνα αντικείμενα αυτό να γίνεται αντιληπτό πριν φτάσει στο τέρμιναλ. Τώρα αυτό το άτομο θα υποβληθεί σε έλεγχο πριν επιβιβαστεί και αφού θα έχει διασχίσει όλο το αεροδρόμιο», δήλωσε ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ACV union, Χιούγκο Κλοτέν.

Η μεγαλύτερη αεροπορική εταιρεία του Βελγίου, η Brussels Airlines, υπολογίζει ότι οι απώλειες από την ημέρα που σταμάτησαν οι πτήσεις, αγγίζουν τα 5 εκ. την ημέρα, ενώ η ένωση ξενοδόχων έχει καταγράψει μειώσεις της τάξεως του 50%.

«Η λύση που βρέθηκε λαμβάνει υπόψιν τα συμφέροντα όλων, ιδιαιτέρως την ασφάλεια των ταξιδιωτών και των εργαζομένων, όπως επίσης και τα οικονομικά συμφέροντα όλων», τόνισε ο Βίνσεντ Ζιλ πρόεδρος της ομοσπονδίας αστυνομικών.

Το αεροδρόμιο των Βρυξελλών είναι από τα μεγαλύτερα στην Ευρώπη, με 23,5 εκατομμύρια ταξιδιώτες ετησίως.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής του αερολιμένα, Αρνό Φέιστ, το αεροδρόμιο θα λειτουργήσει μερικώς, καθώς ελάχιστες πτήσεις θα πραγματοποιηθούν. Στόχος είναι η πλήρης ομαλοποίηση της λειτουργίας του εντός των επόμενων ημερών, πρόσθεσε ο Φέιστ. 

Οι αρχές ασφαλείας είχαν αποφασίσει το επ’ αόριστον κλείσιμο του αεροδρομίου, μετά τις βομβιστικές επιθέσεις του Ισλαμικού Κράτους στη βελγική πρωτεύουσα, οι οποίες είχαν στοιχίσει τη ζωή σε 32 ανθρώπους.

Η επίθεση είχε πραγματοποιηθεί από βομβιστές – αυτοκτονίας, στην αίθουσα αναχωρήσεων του αεροδρομίου, προκαλώντας κύμα φόβου σ’ όλη τη Γηραιά Ήπειρο.

Λίγο λεπτά αργότερα, μία δεύτερη τρομοκρατική επίθεση θα πραγματοποιούταν στο μετρό των Βρυξελλών, κοντά στα κτήρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανασύροντας μνήμες από τις επιθέσεις της 13ης Νοεμβρίου, στο Παρίσι.   

Δειτε Επισης

Το 11% των εφήβων εμφανίζει σημάδια εθισμού στα κοινωνικά δίκτυα-Προειδοποιήσεις ΠΟΥ
Λογισμικό Τεχνητής Νοημοσύνης μπορεί να συμβάλει στη διαλεύκανση εγκλημάτων στην Αγγλία
Διπλωματικός πυρετός για να αποφευχθεί γενική σύρραξη στη Μέση Ανατολή-Νέο μήνυμα Νετανιάχου
Νέες αποκαλύψεις για την φρικιαστική υπόθεση της Ζιζέλ Πελικό-«Μου είπε ότι η γυναίκα του παρίστανε την κοιμισμένη»
Συνελήφθη 22χρονος για τη στυγερή δολοφονία νεαρής κοπέλας στη Γαλλία-Βρέθηκε θαμμένη σε δάσος
Ισορροπίες τρόμου στη Μέση Ανατολή-Κάλεσε νέες εφεδρείες το Ισραήλ και προετοιμάζεται για πόλεμο
Αβέβαιη παραμένει η τύχη των 64 ομήρων της Χαμάς έναν χρόνο μετά την επίθεση της 7ης Οκτωβρίου
Τουλάχιστον 15 νεκροί από τα ισραηλινά πλήγματα σήμερα στο Λίβανο
Πάνω από 1.500 μέλη της Χεζμπολάχ τυφλώθηκαν ή ακρωτηριάστηκαν από τις επιθέσεις με τους βομβητές
Εκτελέστηκε ο Μαρσέλους Γουίλιαμς-Για πάνω από 20 χρόνια δήλωνε αθώος για τον φόνο μιας λευκής γυναίκας