Και ο Λώλος στην "παρέα των 12"

Ο Θεοφάνης Λώλος 49 ετών  Διευθυντή της εταιρείας ΕΝVIROPLANT αναμένεται να συμπεριληφθεί σήμερα στο ίδιο κατηγορητήριο με τους υπόλοιπους κατηγορούμενους για το σκάνδαλο της διαχείρισης των σκουπιδιών.
 
Ο Θεοφάνης Λώλος τελεί υπό τετραήμερη κράτηση και ανακρίθηκε με εντατικούς ρυθμούς από τις ανακριτικές αρχές για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης με επικεφαλής της ανακριτικής ομάδας τον Λοχία Γιάννο Κωνσταντίνου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι ανακρίσεις της αστυνομίας σε σχέση με τον σύμβουλο της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα ζητήματα αυτά έχουν περατωθεί και η υπόθεση καταχωρείται στο δικαστήριο.
 
Αντίθετα με τον Θεοφάνη Λώλο, ο Βενιζέλος Ζανέττος ο οποίος εκτίει ήδη ποινή φυλάκισης για την υπόθεση της Δρομολαξιάς και τον οποίο ενέπλεξε στην κατάθεση του ο ιδιοκτήτης της «ENCIROPLAN » δεν θα κατηγορηθεί επί του παρόντος.
 
Για την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης έχουν κατηγορηθεί ήδη 12 πρόσωπα τα οποία έχουν παραπεμφθεί σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας στις 26 Απριλίου.
 
Σημειώνεται ότι ο Πρόεδρος ρωτήθηκε από τον Ρεπόρτερ στην χθεσινή συνέντευξη Τύπου, τόσο για το γεγονός ότι ο κος Λώλος λειτουργεί ακόμη ως σύμβουλος του ΥΠΕΣ, όσο και για το θέμα της έκδοσης ή μη του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο. 
 
Ο Πρόεδρος είπε ότι ήδη έχει ζητηθεί η έκδοση του Λεωνίδα Μπόμπολα στην Κύπρο και έχει εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης ενώ για τον Θεοφάνη Λώλο, ο οποίος ετύγχανε σύμβουλος της Δημοκρατίας με βάση συμβόλαια του παρελθόντος, είπε ότι από την ώρα που δεν υπήρχαν στοιχεία ότι ήταν μπλεγμένος σε οποιαδήποτε σκάνδαλο δεν υπήρχε λόγος για τερματισμό του συμβολαίου του αλλά από τη στιγμή που αυτό διαπιστώθηκε, συνελήφθη και παραδέχθηκε, τότε ο Υπουργός Εσωτερικών σε συνεργασία με τον Γενικό Ελεγκτή έχουν αποταθεί στον Γενικό Εισαγγελέα για γνωμάτευση για τερματισμό του συμβολαίου του.

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση