10 μέρες φυλακή σε μεθυσμένο οδηγό που χτύπησε και εγκατέλειψε 67χρονο

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι επέβαλε χθες ποινή άμεσης φυλάκισης 10 ημερών σε 39χρονο από την Αγία Νάπα, αφού τον έκρινε ένοχο ύστερα από δική του παραδοχή, για τα αδικήματα της αμελούς οδήγησης, της εγκατάλειψης σκηνής δυστυχήματος χωρίς παροχή βοήθειας, της οδήγησης υπό την επήρεια αλκοόλης, της χρήσης μηχανοκίνητου οχήματος χωρίς πιστοποιητικό ασφάλειας και πιστοποιητικό καταλληλότητας και της  οδήγησης μηχανοκίνητου οχήματος με άκυρη εγγραφή.
 
Τα αδικήματα διαπράχθηκαν στις 8 Αυγούστου 2015 όταν ο 39χρονος  είχε κτυπήσει με το αυτοκίνητο του, μοτοποδήλατο που οδηγούσε 67χρονος από τη Ξυλοφάγου στο παλιό δρόμο Ξυλοφάγου – Αγίας Νάπας με κατεύθυνση την Αγία Νάπα.
 
Από το κτύπημα του μοτοποδηλάτου ο 67χρονος έχασε τον έλεγχο του με  αποτέλεσμα να βγει από το δρόμο στην αριστερή πλευρά και να πέσει στο έδαφος. Από τη πτώση ο 67χρονος που δεν φορούσε προστατευτικό κράνος, τραυματίστηκε και με ασθενοφόρο διακομίστηκε στο Γενικό Νοσοκομείο Αμμοχώστου στο Παραλίμνι όπου κρατήθηκε για νοσηλεία αφού οι επί καθήκοντι ιατροί διέγνωσαν ότι έφερε θλαστικά τραύματα σε διάφορα μέρη του σώματος του.
 
Από έρευνες των ανδρών του Αστυνομικού Σταθμού Ξυλοφάγου εντοπίστηκε και ανακρίθηκε ο 39χρονος από την Αγία Νάπα, ο οποίος προέβηκε σε θεληματική κατάθεση, όπου παραδέχθηκε ότι το μοτοποδήλατο κινείτο στο δρόμο με πολύ μικρή ταχύτητα, δεν το αντιλήφθηκε έγκαιρα και το κτύπησε από πίσω.
 
Στη συνέχεια ο 39χρονος, ανέπτυξε ταχύτητα και διέφυγε εγκαταλείποντας τον 67χρονο στο έδαφος χωρίς να σταματήσει να του παράσχει οποιαδήποτε βοήθεια.
 
Στον 39χρονο έγινε έλεγχος αλκοόλης και διαπιστώθηκε ότι το μεσημέρι, περίπου έξι ώρες μετά το δυστύχημα, είχε στην εκπνοή του 41 μικρογραμμάρια αντί 21 που είναι το επιτρεπόμενο όριο, λέγοντας μάλιστα στην Αστυνομία ότι είχε καταναλώσει το τελευταίο του ποτό γύρω στα μεσάνυκτα.
 

Δειτε Επισης

Αρχιεπίσκοπος: Είμαστε σίγουροι ότι θα συνεχίσουμε τη συνεργασία με τον νέο Πάπα, θα τον προσκαλέσουμε στην Κύπρο
A Μιχαηλίδου: Επιδιώκουμε την ενίσχυση της αθλητικής παιδείας και τη δημιουργία αθλητικής κουλτούρας
Ζήτησε να μην προστεθούν αυξήσεις στο ρεύμα ο Χριστοδουλίδης-Ενέργειες μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας
Ακριβό ρεύμα στην Κύπρο χωρίς προοπτική μείωσης-Μονόδρομος τα φωτοβολταϊκά
Παραμένει στην ατμόσφαιρα η σκόνη-Σκαρφαλώνει στους 35 βαθμούς η θερμοκρασία
Κόβουν το «απροσδιόριστο φύλο» από το Tax For All-«Σε 20 περιπτώσεις δεν το δεχθήκαμε, χρησιμοποιήσαμε την ταυτότητα»
Νομοθετική ανάσα για τις εργαζόμενες μητέρες-Θετικά τα μηνύματα αλλά οι ανισότητες παραμένουν
Στην Κύπρο τα περιστατικά αιφνίδιας καρδιακής ανακοπής εκτός νοσοκομείου ανέρχονται στα 700 ετησίως
Στη σημασία της Ευρώπης και στο μέλλον των νέων εστίασαν Χριστοδουλίδης και Μέτσολα
Τάττης-Καραχάν:«Δεν επιθυμούμε καμία χάρη από κανέναν»