Γιατί εκνευρίστηκε ο Πρόεδρος πριν την διάσκεψη και ποιος έδωσε την λύση

Τρεις ώρες διήρκεσε η χθεσινή συνέντευξη Τύπου του Προέδρου Αναστασιάδη, ο οποίος παραδέχθηκε πως η πολύωρη διαδικασία κούρασε, όχι μόνο τους δημοσιογράφους, αλλά και τα ίδια τα μέλη του υπουργικού συμβουλίου, παρ’όλα αυτά έπρεπε ορισμένα πράγματα ειπωθούν πάση θυσία. 
Η διάσκεψη ξεκίνησε, όχι μόνο με μισή ώρα καθυστέρηση, αλλά και με έντονο τον εκνευρισμό του Προέδρου, καθώς μόλις έφτασε και κάθισε στην θέση του, διαπιστώθηκε ότι δεν είχε την ομιλία του στο σημείο που θα έπρεπε.
«Μα πού είναι η ομιλία μου;» ψέλλισε ο Πρόεδρος, ο οποίος αμέσως μετά φάνηκε να ψιθυρίζει φράσεις που ίσως κανείς να μην ήθελε να ακούσει εάν βρισκόταν δίπλα του. Αποτέλεσμα ήταν να επιστρατευθούν οι πάντες προκειμένου τα χαρτιά του να βρεθούν στην θέση τους, με τον αναπληρωτή κυβερνητικό εκπρόσωπο Βίκτωρα Παπαδόπουλο να δίνει τελικά την λύση, ωστόσο μέχρι εκείνη την στιγμή, παρ’όλα αυτά ο Πρόεδρος δεν έκρυψε την ενόχλησή του. 

Aκόμη χειρότερο έκανε το περιστατικό, το γεγονός ότι οι άνθρωποι του Προεδρικού είχαν ήδη μοιράσει το κείμενο της ομιλίας του Προέδρου στους δημοσιογράφους, με αποτέλεσμα, δύο λεπτά πριν την έναρξη, να το έχουν οι πάντες, πλην του Προέδρου. 

Κατά τα πρώτα λεπτά της ομιλίας του Προέδρου, αλλά και των απαντήσεων στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων, οι περισσότεροι υπουργοί παρακολουθούσαν με απόλυτη προσήλωση τα λεγόμενά του. Ωστόσο, μετά τις πρώτες 1-2 ώρες, κάποια από τα μέλη του υπουργικού, είτε απαντούσαν σε μηνύματα στο κινητό τους τηλέφωνο, είτε μιλούσαν χαμηλόφωνα μεταξύ τους, είτε απαθανατίζονταν να χασμουριούνται, μέχρι πλήρους… υπνηλίας. Την λύση τους έδωσε πολύ συχνά ένα ποτήρι νερό, που αποδείχτηκε σωτήριο, ιδίως για δύο υπουργούς που κάθονταν εκ δεξιών του Προέδρου.  

Μετά το τέλος της συνέντευξης, ο Πρόεδρος χαιρέτησε έναν έναν τους δημοσιογράφους δια χειραψίας, ενώ προσκάλεσε τα ΜΜΕ στον κήπο για φαγητό. Ψηλά τραπέζια και κυρίως νηστίσιμα εδέσματα είχαν στηθεί για τους εκπροσώπους των ΜΜΕ, ενώ παρά το προχωρημένο της ώρας και την κούραση, ήταν ευδιάθετος και συνομίλησε με όλους ανεξαιρέτως. 
«Σας είχα υποσχεθεί κεραστικά και δεν το ξέχασα», είπε ο Πρόεδρος. 
 
Υ.Γ. 49 σελίδες ήταν το κείμενο που διάβασε ο Πρόεδρος ως… εισαγωγική ομιλία, (για την οποία όπως πληροφορείται ο Ρεπόρτερ, οι στενοί συνεργάτες του Προέδρου δούλευαν μέχρι τις 3 την προηγούμενη νύχτα),  παραβλέποντας ορισμένα σημεία για λόγους συντομίας. Σκεφτείτε να το είχε διαβάσει δηλαδή, λέξη προς λέξη…  

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση