ΔΗΣΥ για διάσκεψη: Ο Πρόεδρος έδωσε την ακριβή πραγματικότητα

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε χθες, αλλά και την περασμένη βδομάδα, την πραγματική εικόνα της Κύπρου σήμερα. Εξήγησε επακριβώς το που βρίσκεται η χώρα και το πως θέλει να προχωρήσουμε μπροστά. Με στοιχεία και αποδείξεις, απάντησε ευθαρσώς στα συνθήματα και έδωσε την ακριβή πραγματικότητα, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού γραφείου του ΔΗΣΥ και Εκτελεστικός Διευθυντής του Ινστιτούτου Γλαύκος Κληρίδης κ. Μιχάλης Σοφοκλέους. 
 
Σε ανακοίνωσή του, ο κος Σοφοκλέους τονίζει ότι ο Πρόεδρος έδωσε ''την πραγματικότητα μιας Κύπρου που δεν είναι ακόμη καλή και δεν έχει φθάσει στο σημείο που θα θέλαμε, αλλά γίνεται μέρα με τη μέρα μια καλύτερη χώρα.
 
Την πραγματικότητα μιας Κύπρου που αλλάζει και μεταρρυθμίζεται συθέμελα, όχι στα λόγια, αλλά με συγκεκριμένες πράξεις ουσίας.
 
Στην παιδεία, την κοινωνική πολιτική, την τοπική αυτοδιοίκηση, την καταπολέμηση της διαφθοράς και την ενίσχυση της διαφάνειας, την απόδοση δικαιοσύνης δικαιοσύνη. Στην αναδιοργάνωση της Εθνικής Φρουράς.
 
Στην πολιτική που φέρνει απασχόληση αντί να συντηρεί την ανεργία. Στην μεγάλη αναδιάρθρωση που επιτέλους γίνεται στη δημόσια υπηρεσία και τη μείωση της γραφειοκρατίας.
 
Την πραγματικότητα μιας Κύπρου που είναι ξανά αξιόπιστη, που αξιοποιεί την ενεργειακή της προοπτική και εκμεταλλεύεται επιτέλους την γεωγραφική της θέση κτίζοντας συμμαχίες με τους γείτονές της.
 
Ο πρόεδρος χθες κατέρριψε με ατράνταχτες αποδείξεις μια σειρά από μύθους που καλλιεργούνται από την αντιπολίτευση.
 
Κατέρριψε τον μύθο ότι η μετανάστευση των Κυπρίων στο εξωτερικό αυξάνεται, αποδεικνύοντας την μείωσή της.
 
Κατέρριψε τον μύθο της σταθεροποίησης της ανεργίας, αποδεικνύοντας την μείωση της κατά 4% τον τελευταίο χρόνο.
 
Κατέρριψε τον μύθο του περιορισμού των κοινωνικών δαπανών και της μείωσης των χρημάτων και του προσωπικού που αφιερώνονται στην υγεία των πολιτών. Εξήγησε με ρεαλισμό πως προχωρούμε στην μεταρρύθμιση της υγείας.  
 
Κυρίως, κατέρριψε το παραμύθι ότι οι αριθμοί ευημερούν και οι άνθρωποι δυστυχούν. Κάθε μέρα που οι αριθμοί ευημερούν, περισσότεροι συμπολίτες μας ευημερούν μαζί τους. Όπως στο παρελθόν κάθε μέρα που οι αριθμοί δυστυχούσαν, περισσότεροι συμπολίτες μας δυστυχούσαν μαζί τους.
 
Ο Πρόεδρος με ψυχραιμία, περιέγραψε χθες την πραγματικότητα μιας Κύπρου που με σταθερά βήματα ουσίας, αλλάζει προς το καλύτερο. Απέδωσε στον λαό τα εύσημα για τις θυσίες του, αλλά και στις υπόλοιπες των πολιτικών δυνάμεων την αναγνώριση για την υπεύθυνη στάση που πολλές φορές επέδειξαν σε αυτή την πορεία.
 
Έδωσε την σαφή εικόνα μιας Κύπρου που αναγεννάται από τις στακτές της και σιγά σιγά γίνεται πιο δίκαιη και αξιοπρεπείς, ανοίγει δρόμους για τη χώρα και δημιουργεί τις συνθήκες μιας καλύτερης ζωής για τον κάθε πολίτη.
 
Δεν έχουμε φτάσει ακόμη εκεί που θέλουμε. Έχουμε όμως βάλει το στέρεο υπόβαθρο και κτίζουμε με συγκεκριμένες δράσεις και όχι με λόγια του αέρα ή μαγικές λύσεις που φέρνουν το ακριβώς ανάποδο αποτέλεσμα.
 
Είμαστε στον σωστό δρόμο. Οι αριστερές πολιτικές εφαρμόστηκαν σε Κύπρο και Ελλάδα και είδαμε όλοι τα δραματικά αποτελέσματα. Ποτέ άλλοτε η εργατική και η μεσαία τάξη δεν υπέστηκαν μεγαλύτερο πλήγμα από όταν επικράτησαν ο λαϊκισμός και τα συνθήματα.
 
Το θέμα σήμερα είναι να κρατήσουμε την υπεύθυνη πορεία και την σταθερή προοπτική της Κύπρου να γίνεται κάθε μέρα καλύτερη. Να μην γυρίσουμε στο παρελθόν. Και ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας έδωσε χθες όλους τους λόγους γιατί η Κύπρος δεν πρέπει να γυρίσει πίσω''.
 

Δειτε Επισης

Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Κατηγορεί ευθέως το Ισραήλ για τις επιθέσεις με τα walkie-talkie ο Νασράλα-«Κήρυξη πολέμου»
Τέλος η μεταφορά βομβητών και γουόκι τόκι από επιβάτες σε πτήσεις από Βηρυτό μετά τις εκρήξεις