«Γίνε και εσύ φοιτητής για μια εβδομάδα!»

Θερινό σχολείο για μαθητές Λυκείου, διοργανώνει για πρώτη χρονιά, το Πανεπιστήμιο Κύπρου. Πρόκειται, σύμφωνα με σχετικό δελτίο Τύπου, για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα για τα κυπριακά δεδομένα με στόχο τη γνωριμία των μαθητών με το Πανεπιστήμιο Κύπρου και την άμεση επαφή τους με το επιστημονικό αντικείμενο που τους ενδιαφέρει.

Το Θερινό Σχολείο με τίτλο «Γίνε και εσύ φοιτητής για μια εβδομάδα!», θα λειτουργήσει από τις 21 Ιουνίου έως και τις 16 Ιουλίου 2016.

Σε δήλωσή του ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, Καθηγητής Κωνσταντίνος Χριστοφίδης σημείωσε ότι στόχος είναι το Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου για προσανατολισμό, ενημέρωση και ενίσχυση των ικανοτήτων των μαθητών Λυκείου να γίνει θεσμός. «Το Θερινό Σχολείο ακολουθεί τα πρότυπα διεθνών Θερινών Σχολείων. Η υλοποίησή του έχει ως βασικό σκοπό την επαύξηση των ιδιαίτερων δυνατοτήτων των μαθητών Λυκείων, με τη διασφάλιση ενός προγράμματος υψηλού επιπέδου εστιασμένου στην ολοκληρωμένη και διεπιστημονική προσέγγιση-θεώρηση και σε σύγχρονες πρακτικές» είπε προσκαλώντας όλους τους μαθητές να συμμετάσχουν στο Θερινό Σχολείο του Πανεπιστημίου Κύπρου με τη βεβαιότητα ότι πρόκειται για ένα από τα πλέον πρωτοποριακά προγράμματα της χώρας μας από το οποίο μπορούν να επωφεληθούν.

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε μαθητές Λυκείου, δημοσίων και ιδιωτικών σχολείων από όλη την Κύπρο. Στόχος του προγράμματος είναι να δώσει την ευκαιρία σε μαθητές που ενδιαφέρονται να φοιτήσουν στο Πανεπιστήμιο Κύπρου να γνωρίσουν από κοντά το Ίδρυμα, να έρθουν σε επαφή με μέλη του ακαδημαϊκού προσωπικού και φοιτητές καθώς και με το αντικείμενο/α που επιθυμούν να σπουδάσουν, να κάνουν χρήση των υποδομών του Πανεπιστημίου, να ανταλλάξουν απόψεις με άλλους μαθητές, με κοινά ενδιαφέροντα και να αποκτήσουν ικανότητες που θα τους βοηθήσουν στη μετέπειτα σταδιοδρομία και τις σπουδές τους.

Το Θερινό Σχολείο θα λειτουργήσει για 4 βδομάδες, από τα μέσα Ιουνίου μέχρι και τα μέσα Ιουλίου και θα λάβει χώρα στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Κύπρου, στην Πανεπιστημιούπολη.

Κάθε εβδομάδα θα προσφέρονται, παράλληλα, 4 διαφορετικές επιστημονικές ενότητες, οι οποίες διαφέρουν από εβδομάδα σε εβδομάδα. Κάθε περίοδο θα παρακολουθούν το πρόγραμμα 4 διαφορετικές ομάδες μαθητών και κάθε μαθητής θα συμμετέχει μόνο στην ενότητα που τον ενδιαφέρει.

Οι μαθητές που θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα (ανεξαρτήτως πόλης διαμονής) θα διαμένουν στις φοιτητικές εστίες του Πανεπιστημίου Κύπρου. Θα παρέχονται καθημερινά τρία γεύματα (πρωινό, μεσημεριανό γεύμα, δείπνο) σε όλους τους μαθητές. Τα γεύματα θα προσφέρονται στο εστιατόριο του Πανεπιστημίου Κύπρου.

Μαθητές που συμπληρώνουν μια βδομάδα στο Θερινό Σχολείο και επιθυμούν να τους παραχωρηθεί μια (1) πιστωτική μονάδα (την οποία θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν στις μετέπειτα σπουδές τους), θα μπορούν – εφόσον το επιθυμούν - να παρακάθονται σε σύντομη δίωρη εξέταση τύπου πολλαπλής επιλογής (Multiple Choice), η οποία θα προσφέρεται και θα αξιολογείται, με Επιτυχία ή Αποτυχία (Pass or Fail) από το Τμήμα/Τμήματα της ενότητας που επέλεξε ο μαθητής ή να ολοκληρώνουν μια εργασία (project) κατά τη διάρκεια της εβδομάδας.

Περισσότερες πληροφορίες συμπεριλαμβανομένου του αναλυτικού προγράμματος του Θερινού Σχολείου, κατά βδομάδα/ ενότητα, και έντυπου δήλωσης συμμετοχής μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα: www.ucy.ac.cy/summerschool.

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Η Ρωσία προειδοποιεί τη Δύση με πυρηνικό πόλεμο με αφορμή την απόφαση του Ευρωκοινοβουλίου
Πληροφορίες για πρόταση συμφωνίας προς τη Χαμάς για τερματισμό των μαχών στη Γάζα από το Ισραήλ