Σεισμός Εκουαδόρ: 272 νεκροί πάνω από 2000 οι τραυματίες

Στους 272 αυξήθηκαν οι νεκροί από τον ισχυρό σεισμό που μεγέθους 7,8 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ που έπληξε τον Ισημερινό, το Σάββατο, ενώ έγινε αισθητός σε όλη τη χώρα, προκαλώντας πανικό. Οι αρχές επιβεβαιώνουν 2.068 τραυματίες, σύμφωνα με νεότερο απολογισμό.


Ο σεισμός κατέστρεψε κτίρια, γέφυρες και δρόμους, ενώ οι κάτοικοι στις περιοχές που επλήγησαν προσπαθούν να εξασφαλίσουν τα αναγκαία για την καθημερινή επιβίωσή τους, σχηματίζοντας ουρές για να πάρουν νερό και τρόφιμα.

 


Στο Γκουαγιακίλ, όπου κατέρρευσαν μια γέφυρα και ένα εμπορικό κέντρο, αλλόφρονες επιβάτες έφευγαν από το αεροδρόμιο. "Έπεφταν τα φώτα από το ταβάνι και οι άνθρωποι έτρεχαν τρομοκρατημένοι", είπε ένας αυτόπτης μάρτυρας.


Στη χώρα έχει κηρυχθεί κατάσταση έκτακτης ανάγκης. "Είμαστε αντιμέτωποι με μια τεράστια τραγωδία", δήλωσε νωρίτερα ο πρόεδρος Κορέα ο οποίος επισκέπτεται το Βατικανό και αναμένεται να επιστρέψει απόψε στο Κίτο.


Η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι ανακοίνωσε εξάλλου ότι ενεργοποιείται ο ευρωπαϊκός μηχανισμός πολιτικής προστασίας προκειμένου να παρασχεθεί βοήθεια στον Ισημερινό.


Περισσότεροι από 14.000 άνδρες και γυναίκες των δυνάμεων ασφαλείας, 241 γιατροί και νοσηλευτές και δύο κινητές νοσοκομειακές μονάδες έχουν κινητοποιηθεί για να φροντίσουν τα θύματα. Ενισχύσεις αναμένονται επίσης να φτάσουν από την Κολομβία και το Μεξικό.
 
Πηγή: news247
 


 


 
 

Δειτε Επισης

Το Ιράν ζήτησε βοήθεια από την Ουάσινγκτον μετά τη συντριβή του προεδρικού ελικοπτέρου
Κι άλλο αίμα στην άσφαλτο-Νεκρός ο 28χρονος μοτοσικλετιστής στη Λάρνακα
Στις 28 Ιουνίου θα διεξαχθούν οι προεδρικές εκλογές στο Ιράν
Ο Νετανιάχου απορρίπτει μετά βδελυγμίας το αίτημα του εισαγγελέα του ΔΠΔ
Οι ιρανικές ένοπλες δυνάμεις ξεκινούν έρευνα για τα αίτια της συντριβής του προεδρικού ελικοπτέρου
Συνελήφθη δεύτερο πρόσωπο για τον οπλισμό στον τάφο-Σε εξέλιξη οι έρευνες
Γυναίκα σε κρουαζιερόπλοιο φέρεται να δολοφόνησε το νεογέννητο παιδί της
Ο γρίφος και η πολιτική πραγματικότητα-Τι μέλλει γενέσθαι μετά τον θάνατο του προέδρου του Ιράν
Αποπερατώθηκαν οι έρευνες των δυτών για το ανθρώπινο πέλμα-Συνεχίζονται στη ξηρά
Η Ρωσία κατάσχει περιουσιακά στοιχεία μεγάλων γερμανικών τραπεζών