Αρχίζει η εκδίκαση της πολύκροτης υπόθεσης κλοπής πίνακα του Ντεγκά

Μετά από συνεχείς αναβολές, αρχίζει σήμερα ενώπιον του Κακουργιοδικείου στη Λεμεσό η ακροαματική διαδικασία της  πολύκροτης υπόθεσης κλοπής ενός πίνακα του Ντεγκά, εκτιμημένης αξίας 6 εκατομμυρίων ευρώ. Ο σπάνιος  πίνακας του Ιμπρεσιονιστή ζωγράφου Edgar Degas "Ballerina adjusting her slipper",κλάπηκε από την οικία 70χρονου κύπριου συλλέκτη στην Απαισιά, στις 29 Σεπτεμβρίου 2014.
 
Τρία πρόσωπα έχουν κατηγορηθεί για την διάρρηξη και κλοπή εικαστικών έργων από την κατοικία, συνολικής αξίας 6,5 εκατομμυρίων ευρώ. Και οι τρεις κατηγορούμενοι, ηλικίας 53,48 και 47 ετών αρνούνται ενοχή στις κατηγορίες που αντιμετωπίζουν σε σχέση με συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος και διάρρηξης κατοικίας και κλοπής.
 
Το Κακουργιοδικείο διέταξε όπως, μέχρι την έναρξη της δίκης και οι τρεις παραμείνουν  ελεύθεροι με περιοριστικούς όρους. Όπως προέκυψε από την προκαταρκτική διαδικασία στο Δικαστήριο, πριν την παραπομπή των υπόπτων στο Κακουργιοδικείο, ο 53χρονος ελληνοκύπριος, κάτοικος Νοτίου Αφρικής, είναι το πρόσωπο που είχε έρθει αρχικά σε επαφή με τον παραπονούμενο για διευθέτηση της πώλησης της οικίας του και μέρος της συλλογής των έργων τέχνης που κατέχει.  
 
Ο 47χρονος και 48χρονος, αμφότεροι από την Λάρνακα, που έχουν απασχολήσει την Αστυνομία και στο παρελθόν, φέρονται να είχαν επαφές με τον 53χρονο ενδιαφερόμενο ν’ αποκτήσει έργα τέχνης από τον 70χρονο συλλέκτη. Και οι δύο είχαν συλληφθεί όταν διαπιστώθηκε από τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα, ότι τα κινητά τους τηλέφωνα, τον επίμαχο χρόνο της διάρρηξης, εξέπεμπαν σήμα από την κοινότητα της Απαισιάς
 
 
 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση