Αποκαλυπτικό: Έτσι δικαιολογούσαν μίζες και υπερχρεώσεις

Δεύτερο πολιτικό πρόσωπο μετά τον Βενιζέλο Ζανέττο εμπλέκει ο Θεοφάνης Λώλος, ο οποίος εξακολουθεί να τελεί υπό κράτηση για το σκάνδαλο των σκουπιδιών.
 
Η αστυνομία συνεχίζει τις έρευνες πάνω στο θέμα, στο οποίο  ενεργό εμπλοκή έχει και η Γενική Εισαγγελία, η οποία εξετάζει, τόσο την κατάθεση που έδωσε ο κος Λώλος, όσο και γενικότερα τα δεδομένα του θέματος των σκουπιδιών, στο οποίο οι αποκαλύψεις διαδέχονται η μια την άλλη.   
 
Ο Ρεπόρτερ φέρνει στο φώς εσωτερικό σημείωμα της Ανωτέρας Λειτουργού για την σύμβαση που αφορά τα ΧΥΤΥ κας Αγάθης Χρίστου προς τον υπουργό Εσωτερικών κο Σωκράτη Χάσικο, με ημερομηνία 19/09/2013, στο οποίο αναφέρεται ότι ο κος Λώλος, όχι μόνο γνώριζε, αλλά δικαιολόγησε πλήρως την αύξηση που διαπιστώθηκε στην προσφορά υπέρ της Ηλέκτωρ στην συνεδρία της 30/11/2006.
Ζητείται, δε, να διερευνηθούν τυχόν ευθύνες, υπερχρεώσεις και παρατυπίες από πλευράς της Enviroplan.  
 
 
Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα διαπιστώνονται, το κόστος της συμφωνίας θα ήταν τελικά κατά 22% υψηλότερο από την αρχική τιμή. 
 
Όπως αποκάλυψε ο πρόεδρος του κινήματος Οικολόγων –Συνεργασία Πολιτών Γιώργος Περδίκης, ο κος Λώλος τελεί ακόμη σύμβουλος του υπουργείου εσωτερικών. «Ας μην δικαιολογηθεί κανείς ότι η εταιρεία Enviroplan είναι σήμερα τεχνική σύμβουλος για το έργο του ΧΥΤΥ της Λεμεσού, για το οποίο μέχρι προχθές δεν υπήρξε πληροφορία για διαπλοκή. Μία σώφρων και λογική διοίκηση, όταν εδώ και μήνες ή και χρόνια έχει διαπιστωθεί ο ύποπτος ρόλος του κου Λώλου, δεν τον αφήνει να συμβουλεύει και σε άλλα έργα. Το δέχεται αυτό η κοινή γνώμη; Θα τον άφηνε σύμβουλό του ο κος  Χάσικος εάν αντί του Κράτους αυτό συνέβαινε σε μια δική του εταιρεία;» αναρωτήθηκε ο κος Περδίκης. 
 
Συμπληρωματική κατάθεση έδωσε και ο Ανδρέας Κοκκινίδης, ο οποίος επιβεαιώνει τα λεγόμενα Λώλου για τον Βενιζέλο Ζανέττο.    
 
Οι 25.000 ευρώ για τις οποίες φέρεται να ανακρίνεται ο Βενιζέλος Ζαννέττος κατέληξαν στο Ταμείο του ΑΚΕΛ, ανέφερε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ Αντρος Κυπριανού υπενθυμίζοντας πως όταν επέστρεψε από τη συνάντηση στην Αθήνα με τον Ελληνα Πρωθυπουργό αναφέρθηκε στην πληροφόρηση που είχε ότι γινόταν προσπάθεια να στηθεί κάτι. Σε δήλωση μετά το τέλος του έκτακτου Συνεδρίου της ΕΔΟΝ, ο κ. Κυπριανού και ερωτηθείς σχετικά είπε ότι “δεν είναι δουλειά που μας αφορά η πορεία των ανακρίσεων”. “Από ό,τι καταλαβαίνω, διαβάζοντας τα διάφορα δημοσιεύματα, φαίνεται ότι ο Βενιζέλος κατηγορείται επειδή πήρε 25.000 ως εισφορά”, συνέχισε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ. Παράξενη διαδικασία λογική, κατά την άποψη μου, συνέχισε προσθέτοντας ότι “βέβαια θα προχωρήσει η διαδικασία και αναμένουμε να δούμε που θα καταλήξει αυτή η υπόθεση στο τέλος”, για να αναφέρει ότι “έχουμε πολλή υπομονή”. “Θέλω να υπενθυμίσω ότι είχαμε πληροφόρηση από την Ελλάδα ότι κάτι επιχειρείτο να στηθεί”, είπε ο ΓΓ του ΑΚΕΛ, και προσθέτοντας “πως επειδή πολλοί έχουν χλευάσει αυτό που είχα πει” ανέφερε ότι “η πληροφόρηση μας δόθηκε κατά τη συνάντηση που είχαμε με τον Έλληνα Πρωθυπουργό και όποιος θέλει μπορεί να ερευνήσει κατά πόσο αυτό ευσταθεί ή όχι”.

Δειτε Επισης

Συνάντηση των εκπαιδευτικών οργανώσεων μετά τη συμβιβαστική πρόταση του Προέδρου
Πέρασε από χίλια μύρια κύματα αλλά παραδίδεται η επέκταση του ΤΑΕΠ Λάρνακας-Τεράστιο πρόβλημα υποστελέχωσης
Oι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του Τζόκερ για τα 8.400.000 ευρώ
Βάζει τέλος στη στέρηση άδειας οδηγού που καταδικάστηκε για κατοχή ή χρήση ουσιών η Βουλή
Απαντά στο ΥΠΕΣ ο Δήμος Στροβόλου-«Ακατανόητη προσπάθεια να δικαιολογήσει την απουσία αναπτυξιακών έργων»
ΟΣΑΚ: Στόχος και αποστολή το συμφέρον των Κυπρίων ασθενών
Υπεγράφη συμβόλαιο για τη Φάση Β3 του Περιμετρικού, θα συνδέεται η Μακαρίου στη Λακατάμια με τον δρόμο Λευκωσίας-Παλαιχωρίου
Εγκρίθηκε τροποποίηση για απαγόρευση πώλησης ακινήτων σε περιοχές μη ελεγχόμενες από την Κύπρο
Η Βουλή ψήφισε νόμο που κατοχυρώνει το επάγγελμα του διασώστη-Τι προβλέπει
Εκδήλωση διαμαρτυρίας έξω από Βουλή κατά του νομοσχεδίου για διαδηλώσεις