ΥΠΕΣ προς Γεν. Εισαγγελέα: ''Τερματισμός του συμβολαίου της Enviroplan''

Ο Υπουργός Εσωτερικών κ. Σωκράτης Χάσικος απέστειλε, σήμερα, επιστολή προς τον Γενικό Εισαγγελέα της Δημοκρατίας, με την οποία του ζητά να γνωματεύσει κατά πόσο μπορεί να προχωρήσει στον άμεσο τερματισμό του συμβολαίου της Εταιρείας Enviroplan Α.Ε., η οποία συμμετέχει στην Κοινοπραξία Συμβούλων για το έργο κατασκευής Μονάδας ΟΕΔΑ και ΣΜΑ Επαρχίας Λεμεσού, ενόψει του γεγονότος ότι ο διευθυντής της εν λόγω εταιρείας, Θεοφάνης Λώλος, τελεί υπό κράτηση σε σχέση με τις διερευνώμενες υποθέσεις των ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και των όσων βλέπουν το φως της δημοσιότητας για τα όσα φέρεται να έχει καταθέσει στους ανακριτές της υπόθεσης σε σχέση με το ενδεχόμενο διάπραξης του αδικήματος της δωροδοκίας. 

Παρατίθεται πιο κάτω αυτούσια η επιστολή του Υπουργού Εσωτερικών προς τον Γενικό Εισαγγελέα, η οποία κοινοποιήθηκε και στον Γενικό Ελεγκτή:  

«Ενόψει του γεγονότος ότι ο κ. Θεοφάνης Λώλος, Διευθυντής της Εταιρείας Enviroplan A . E . η οποία συμμετέχει στην Κοινοπραξία Συμβούλων για το έργο Κατασκευής Μονάδας ΟΕΔΑ και ΣΜΑ επαρχίας Λεμεσού, τελεί υπό κράτηση σε σχέση με τις διερευνώμενες υποθέσεις για το ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης και ενόψει των όσων πληροφορούμαστε από τα ΜΜΕ σε σχέση με ενδεχόμενη παραδοχή του σε κατάθεση που έδωσε στην Αστυνομία, για δωροδοκία, διερωτόμαστε κατά πόσο μπορούμε να προχωρήσουμε στον άμεσο τερματισμό του προαναφερθέντος συμβολαίου, αντίγραφο του οποίου επισυνάπτεται. 

Παράκληση όπως έχουμε την γνωμάτευσή σας το συντομότερο δυνατό, λόγω της ιδιάζουσας φύσης των υπό ποινική διερεύνηση αδικημάτων και του δημόσιου ενδιαφέροντος που έχει προκληθεί σε σχέση με πράξεις και ενέργειες που αφορούν στη διασφάλιση του δημοσίου συμφέροντος». 

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση