Η Ελπίδα της Αλληλεγγύης

Ο Ισοκράτης μάς διδάσκει ότι «η Δημοκρατία μας αυτοκαταστρέφεται διότι έμαθε τους πολίτες να θεωρούν την αυθάδεια ως δικαίωμα, την παρανομία ως ελευθερία, την αναίδεια του λόγου ως ισότητα και την αναρχία ως ευδαιμονία».

Εδώ ακριβώς, στο σημείο αυτό του Ισοκράτη, βρισκόμαστε σήμερα. Με την κυπριακή πολιτεία και τους πολίτες της να βιώνουν μια πρωτόγνωρη οικονομική, κοινωνικοηθική, πολιτική και θεσμική παρακμή, που απειλεί τη συνοχή της ίδιας της κοινωνίας. 
Σκάνδαλα, καταχρηστικές νοοτροπίες, συγκεκαλυμμένη διαφθορά, εκτεταμένη διαπλοκή, παράνομες συμπεριφορές, ελλείψεις, αδυναμίες και προβλήματα πενήντα χρόνων, έχουν βγει μαζικά στην επιφάνεια, φανερώνοντας μια τιτάνια και καθολική αποτυχία.
Μέσα σε αυτό το καταθλιπτικό τοπίο, οι κίνδυνοι θεριεύουν και μπροστά σε αυτούς το πολιτικό σύστημα είναι ανάπηρο και ανίκανο να βρει διεξόδους για να τους καταλαγιάσει, γιατί στην ουσία και αυτό είναι μέρος του προβλήματος. Ευρισκόμαστε ήδη στο σπιράλ αυτοκαταστροφής του Ισοκράτη. Η ευθύνη αναστροφής αυτής της πορείας διολίσθησης ανήκει σε όλους.
Στην τελική ευθεία προς τις εκλογές, το ζητούμενο είναι αν οι πολίτες είναι έτοιμοι να τιμωρήσουν αυτούς που για χρόνια ισοπεδώνουν την αξιοπρέπεια και την περηφάνια τους και λεηλατούν την υπόσταση και τον πλούτο του κράτους.
Το αύριο δεν περιμένει. Τα μεγάλα εθνικά, οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα γίνονται επικίνδυνα. Η παρακμή και η κρίση δεν ανέχονται άλλες καθυστερήσεις και αναβολές. Το κενό αξιών που υπάρχει σήμερα στην κυπριακή κοινωνία πρέπει να καλυφθεί.
Η πορεία προς την υποτέλεια, την υπονόμευση των εθνικών μας συμφερόντων και τη διάλυση της κοινωνικής συνοχής πρέπει να ανακοπεί. Πρέπει να προχωρήσουμε με τόλμη στη θεμελίωση μιας νέας κοινωνίας, μιας νέας οικονομίας, μιας νέας πολιτείας. Πρέπει να ξαναβρούμε τις παραδοσιακές αρχές και αξίες, τα ιδανικά και τις αρετές του λαού μας, που μας κράτησαν ζωντανούς και δυνατούς σε χαλεπούς καιρούς.
Ο παλαιοκομματισμός που αναπαράγει τον φαύλο κύκλο της αποτυχίας και της καταστροφής πρέπει να ξηλωθεί. Στην πολιτική πρέπει να επικρατήσει η συνέπεια και η συνέχεια. Η ηθική και η εντιμότητα, ο σχεδιασμός, η φαντασία, η τόλμη και η διεκδίκηση.
Για να επιτύχουμε αυτό τον μεγάλο στόχο, καλούμε τους συμπατριώτες μας να εμπιστευτούν και να συνταχθούν με το Κίνημα «Αλληλεγγύη». Για να βγούμε από τη γενικευμένη παρακμή, επιβάλλεται στις εκλογές του Μαΐου οι πολίτες να βάλουν δύναμη στην ψήφο τους και να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα απόρριψης στον παλαιοκομματισμό των γερασμένων κομμάτων.
Εμείς στο Κίνημα «Αλληλεγγύη» γινόμαστε η φωνή του λαού μας, με άφθαρτους, έντιμους, ακηδεμόνευτους πολιτικούς, που αγαπούν την πατρίδα και βάζουν πάνω από όλα το συλλογικό συμφέρον του λαού και του τόπου μας. Ναι, υπάρχει τελικά ελπίδα για την Κύπρο μας. Η ελπίδα της αλληλεγγύης.

Υποψήφιος Βουλευτής Αμμοχώστου
Κίνημα «Αλληλεγγύη»

Δειτε Επισης

Η έκθεση Ντράγκι και η επιβίωση της ΕΕ
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά, με δεκάδες νέες δράσεις και καινοτομίες, στον δρόμο για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο
Καιρός να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας
Πενήντα χρόνια μετά-Μνήμη Δώρου Λοΐζου
Η νομιμότητα κατοχής ταυτόχρονα τριών θέσεων στην Αστυνομία
Η ακύρωση του GSI θα είναι μια κολοσσιαία στρατηγική αποτυχία
Όταν η Αστυνομία συνεχίζει να παρανομεί, το φαινόμενο της δυστροπίας της Διοικήσεως στην εκτέλεση ακυρωτικών αποφάσεων
«Δαμαί εγεννήθηκα, δαμαί εν να πεθάνω»
Μια από τα ίδια. Ο χορός των προαγωγών στην Αστυνομία και η απόρριψη τους από το Δικαστήριο καλά κρατεί
Το παράνομο της Τουρκικής Εισβολής