Εν αναμονή της απόφασης για τον Λ. Μπόμπολα

Επτά αδικήματα , τα οποία εάν και εφόσον αποδειχθούν, επισύρουν κάθειρξη εως και 53 ετών βαραίνουν τον επιχειρηματία Λεωνίδα Μπόμπολα, ο οποίος αρνείται οποιαδήποτε ανάμειξη στο σκάνδαλο των σκουπιδιών. 

Το πρωί της Δευτέρας ξεκίνησε η συζήτηση του Συμβουλίου Εφετών στην Αθήνα, μετά το αίτημα των κυπριακών Αρχών για έκδοση του Λ. Μπόμπολα στην Κύπρο, προκειμένου να δικαστεί για σειρά αδικημάτων στις 26 Απριλίου. Ο λόγος είναι ότι κατά την ίδια ημερομηνία θα δικαστούν και οι υπόλοιποι κατηγορούμενοι για την υπόθεση των ΧΥΤΑ.  
 
Οι κατηγορίες που αντιμετωπίζει ο επιχειρηματίας είναι απάτη, κλοπή από δημόσιους λειτουργούς, παράβαση του νόμου περί εσόδων, εξασφάλιση χρημάτων με ψευδείς παραστάσεις και συνομωσία για καταδολίευση. 
 
Σύμφωνα με τη δικογραφία η εμπλοκή του κ. Μπόμπολα βασίζεται στις καταθέσεις τριών πρώην συνεργατών του στις κυπριακές αρχές, οι οποίοι αρχικά ήταν κατηγορούμενοι στην υπόθεση και τώρα είναι μάρτυρες. Σύμφωνα με τις καταθέσεις αυτές ο Λ. Μπόμπολας γνώριζε για τις δωροδοκίες και τις υπερτιμομογήσεις στα έργα της εταιρείας του στη  Κύπρο.
 
«Ολη μου η ζωή είναι αυτός ο όμιλος, όπου απασχολούνται 10 .000 άτομα», δηλώνει ο κος Μπόμπολας και συμπληρώνει: «Ο ΕΛΛΑΚΤΩΡ εκπροσωπεί την Ελλάδα σε πολλές χώρες είμαστε γνωστοί παγκοσμίως. Βασίζομαι στους συνεργάτες μου. Οι διευθυντές των εταιρειών  που εντάσσονται στον Ομιλο  έχουν αυτοτέλεια. Δε θα μπορούσα εγώ σε 55 εταιρείες να δίνω εντολή για πληρωμές της τάξεως των 10.000 ευρώ . Αν γίνανε αυτά, τα έκαναν μόνοι τους. Δεν ισχύει τίποτα από αυτά, δεν έχω κάνει καμία παράνομη πράξη . Θέλω να δικαστώ στην Ελλάδα.  Πιστεύω ότι θα δικαστώ ψύχραιμα και δίκαια εδώ». 
 
Οι δικηγόροι του κου Μπόμπολα , Μ. Δημητρακόπουλος, Π. Τσιρίδης και Ηλίας Αναγνωστόπουλος υποστηρίζουν ότι τα φερόμενα αδικήματα που του αποδίδονται έχουν τελεστεί στην Ελλάδα, άρα δεν έχουν δικαιοδοσία τα κυπριακά δικαστήρια.

Η έκδοση του Λ. Μπόμπολα ζητείται με ένταλμα σύλληψης από τις κυπριακές Αρχές και αφορά την υπόθεση του Χώρου Υγειονομικής Ταφής Απορριμάτων (ΧΥΤΑ) στην Πάφο. Η δικογραφία που έχει σχηματιστεί από το Επαρχιακό Δικαστήριο Πάφου αφορά καταγγελίες ότι η εταιρία ΕΛΛΑΚΤΩΡ συμφερόντων του κ. Μπόμπολα, στην οποία είχε ανατεθεί έργο στον ΧΥΤΑ Πάφου, υπερχρέωνε, από το 2008 έως το 2015, τον δήμο για τη διαχείριση των σκουπιδιών. 
 
Τονίζεται ότι η ανακοίνωση της απόφασης εμπεριέχει πρακτικές δυσκολίες καθώς μετά από απόφαση του δικηγορικού συλλόγου Αθηνών, συνεχίζεται η αποχή-απεργία των δικηγόρων, με αποτέλεσμα να μην αποκλείεται αυτό να γίνει ακόμη και τις επόμενες ημέρες. 
 

Δειτε Επισης

Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»
Ποινική δίωξη υψηλόβαθμων αστυνομικών για την «κάθοδο» τον Κροατών χούλιγκαν ζητά ο Εισαγγελέας
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι