Δεν επηρεάζεται ο Νόμος για το Νέο Σύστημα Διορισμών από την απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών

  Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού εξέδωσε απόψε νέα αναθεωρημένη ανακοίνωση με αφορμή την απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, με ημερομηνία 15 Απριλίου 2016 (υπόθεση Σώτος Κούλλουρος), και δημοσιεύματα και δηλώσεις που ακολούθησαν σε σχέση με το Νέο Σύστημα Διορισμών στην Εκπαίδευση (ΝΣΔΕ).

Το Υπουργείο εκτιμά ότι η πρόσφατη απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών δεν επηρεάζει το Νόμο που διέπει το ΝΣΔΕ. Σε κάθε περίπτωση, το ΥΠΠ έχει στείλει όλα τα σχετικά στοιχεία στη Νομική Υπηρεσία, με την οποία θα συνεργαστεί, για τη διαχείριση των όποιων θεμάτων προκύπτουν από την απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών.

Επιπρόσθετα, το ΥΠΠ τονίζει ότι συνεχίζει να εργάζεται ακατάπαυστα για την πλήρη υλοποίηση των προνοιών της νομοθεσίας για το νέο σύστημα διορισμών, με τις πρώτες εξετάσεις να πραγματοποιούνται, όπως έχουν προγραμματιστεί, εντός του 2017.

Στην ανακοίνωση υπενθυμίζεται ότι το ΥΠΠ, καθ` όλη τη διάρκεια του δημόσιου διαλόγου για το ΝΣΔΕ, κατέβαλε κάθε δυνατή προσπάθεια όπως, στο πλαίσιο της νομιμότητας, διασφαλιστούν οι εκπαιδευτικοί που είχαν συμπληρώσει 30 μήνες υπηρεσίας.

Σημειώνει επίσης ότι η Νομική Υπηρεσία κατέστησε ξεκάθαρο ότι η επιδίωξη αυτή δεν μπορούσε να ικανοποιηθεί, κατά τον ίδιο τρόπο που εφαρμόζεται στην Δημόσια Υπηρεσία, καθώς υπάρχουν σαφείς διαφοροποιήσεις στο καθεστώς εργασίας των υπηρετούντων στην Δημόσια Υπηρεσία και των υπηρετούντων στην Δημόσια Εκπαιδευτική Υπηρεσία. Παρόλα αυτά, το ΥΠΠ είχε καλέσει το σύνολο των εμπλεκομένων μερών όπως προτείνουν νομική διέξοδο στο θέμα των συμβασιούχων που συμπλήρωναν 30 μήνες υπηρεσίας στο τραπέζι του διαλόγου. Ωστόσο, μια τέτοια πρόταση, η οποία να είναι νομικά ορθή για να γίνει αποδεκτή από την Νομική Υπηρεσία, δεν κατατέθηκε.

Στη συζήτηση του ΝΣΔΕ στην Επιτροπή Παιδείας της Βουλής, το ζήτημα εγέρθηκε εκ νέου, χωρίς ωστόσο να υπάρξει νομική διέξοδος.

Η νέα διαδικασία, που διέπει τους διορισμούς στην Εκπαίδευση, ψηφίστηκε σε Νόμο χωρίς καμία τροπολογία που να αφορά στο συγκεκριμένο θέμα και χωρίς καμία αρνητική ψήφο από την Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων, στις 9 Ιουλίου 2015. Στον Νόμο λαμβάνεται σοβαρά υπόψη η εμπειρία των εκπαιδευτικών (προϋπηρεσία).

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση