Σκάνδαλο σκουπιδιών: Παραδέχθηκε ο Κοκκινίδης

Συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν οι Βενιζέλος Ζαννέτος και Ανδρέας Κοκκινίδης, τους οποίους ενέπλεξε στο σκάνδραλο ΧΥΤΥ ΧΥΤΑ ο διευθυντής της εταιρείας ΕΝVIROPLANT Θεοφάνης Λώλος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Κοκκινίδης, 80 ετών, προέβη σε κατάθεση,  στην οποία φέρεται να παραδέχεται  τα όσα του καταλόγισε ο Θεοφάνης Λώλος , ενώ ο Βενιζέλος  Ζαννέτος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.
 
Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, βάσει της κατάθεσης Λώλου, ο Κοκκινίδης  ήταν το πρόσωπο που τον έφερε σε επαφή με τον Βενιζέλο Ζαννέτο, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία,  έναντι μίζας 25 χιλιάδων ευρώ δεσμεύτηκε να διορίσει την εταιρία του κ. Λώλου ως σύμβουλο  για την υλοποίηση του προγράμματος των ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΡΙΚ,  ο Θεοφάνης Λώλος αναμένεται να  δώσει συνέχεια στην κατάθεσή του, ενώ  φαίνεται να  εμπλέκει και άλλα πρόσωπα στο σκάνδαλο, δίνοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το ρόλο που διαδραμάτισαν.
 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται σύντομα να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης
 
Υπενθυμίζεται ότι το ΑΚΕΛ, σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση διαψεύδει ότι το κόμμα έλαβε μίζα ύψους  25 χιλιάδων ευρώ. 
 
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, οι ανακριτές άφησαν ελεύθερο τον 80χρονο Κοκκινίδη,  ενώ ο Ζαννέτος επέστρεψε στις Κεντρικές Φυλακές, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. 

 
 
 

Δειτε Επισης

Συμβιβαστική πρόταση κατέθεσε στις εκπαιδευτικές οργανώσεις ο Πρόεδρος
Αδιανόητο έγκλημα στη Νέα Υόρκη-28χρονος σκότωσε με τόξο τη μόλις τριών εβδομάδων κορούλα του
Στο μικροσκόπιο της Βουλής το άνοιγμα της Μακαρίου-Εξετάζονται οι προσπάθειες αποφυγής συνεπειών
Νέα στοιχεία για τη δολοφονία της Κυριακής-«Της έκανε δώρο ένα smartwatch και την παρακολουθούσε με GPS»
Εντοπίστηκαν δύο πιστόλια και ναρκωτικά σε δέμα στο παλιό αεροδρόμιο Λάρνακας-Προορίζονταν για το εξωτερικό
Έστειλαν σε 32χρονο δέμα με τέσσερα κιλά κάνναβης-Εντοπίστηκαν στην οικία και το όχημα του (pics)
Αντιπροσωπεία του Κομμουνιστικού Κόμματος Αμερική συναντήθηκε με το ΚΝΚ στα κατεχόμενα
Ένας νεκρός από τη μεγάλη φωτιά στη Σμύρνη-Εξακολουθεί να μαίνεται εκτός ελέγχου, κάηκαν σπίτια
Ζήτησε να θεωρείται βουλευτής του ΔΕΚ ο Θεμιστοκλέους αλλά αρνήθηκε η Βουλή-«Αν δεν το αναγνωρίζετε δεν φταίω εγώ»
Ελπίδα για ολοκλήρωση δύο φάσεων των έργων στη λεωφόρο Τσερίου αρχές του 2026