Σκάνδαλο σκουπιδιών: Παραδέχθηκε ο Κοκκινίδης

Συνελήφθησαν και ανακρίθηκαν οι Βενιζέλος Ζαννέτος και Ανδρέας Κοκκινίδης, τους οποίους ενέπλεξε στο σκάνδραλο ΧΥΤΥ ΧΥΤΑ ο διευθυντής της εταιρείας ΕΝVIROPLANT Θεοφάνης Λώλος.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Ανδρέας Κοκκινίδης, 80 ετών, προέβη σε κατάθεση,  στην οποία φέρεται να παραδέχεται  τα όσα του καταλόγισε ο Θεοφάνης Λώλος , ενώ ο Βενιζέλος  Ζαννέτος προέβαλε διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.
 
Όπως μετέδωσε το ΡΙΚ, βάσει της κατάθεσης Λώλου, ο Κοκκινίδης  ήταν το πρόσωπο που τον έφερε σε επαφή με τον Βενιζέλο Ζαννέτο, ο οποίος, σύμφωνα με την καταγγελία,  έναντι μίζας 25 χιλιάδων ευρώ δεσμεύτηκε να διορίσει την εταιρία του κ. Λώλου ως σύμβουλο  για την υλοποίηση του προγράμματος των ΧΥΤΥ – ΧΥΤΑ.
 
Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές τις οποίες επικαλείται το ΡΙΚ,  ο Θεοφάνης Λώλος αναμένεται να  δώσει συνέχεια στην κατάθεσή του, ενώ  φαίνεται να  εμπλέκει και άλλα πρόσωπα στο σκάνδαλο, δίνοντας συγκεκριμένες λεπτομέρειες για το ρόλο που διαδραμάτισαν.
 
Μετά από αυτές τις εξελίξεις, δεν αποκλείεται σύντομα να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης
 
Υπενθυμίζεται ότι το ΑΚΕΛ, σε χθεσινοβραδινή του ανακοίνωση διαψεύδει ότι το κόμμα έλαβε μίζα ύψους  25 χιλιάδων ευρώ. 
 
Μετά την ολοκλήρωση της κατάθεσης, οι ανακριτές άφησαν ελεύθερο τον 80χρονο Κοκκινίδη,  ενώ ο Ζαννέτος επέστρεψε στις Κεντρικές Φυλακές, όπου εκτίει ποινή φυλάκισης για το σκάνδαλο της Δρομολαξιάς. 

 
 
 

Δειτε Επισης

Προσδοκία Τατάρ να αλλάξει όνομα το ψευδοκράτος-«Δεν υπάρχει κράτος βορράς-νότος. Υπάρχουν δύο χωριστά κράτη»
Νέα ΓΓ του ΕΛΚ η Ντολόρς Μονσεράτ, πρώτος Αντιπρόεδρος ο Πρωθυπουργός της Φινλανδίας
Ομόφωνα εγκρίθηκε το ψήφισμα του ΔΗΣΥ για Κυπριακό από το κογκρέσο του ΕΛΚ
Διπλή επίθεση ΑΚΕΛ σε Προεδρικό και ΔΗΣΥ-«Συμπεριφέρονται ως πρέσβεις του Ισραήλ»
Α. Δημητρίου: Εξασφαλίσαμε ένα ισχυρό ψήφισμα για την πατρίδα μας-«Είναι έτσι που διεκδικούμε τα δίκαια»
Ν. Χριστοδουλίδης: Η ΕΕ να ασκήσει ενωτική δύναμη στο εσωτερικό καθώς η Κύπρος μένει διαιρεμένη
Τη Δευτέρα στο γραφείο του Στιούαρτ το νέο τετ-α-τετ Χριστοδουλίδη και Τατάρ
Η απάντηση της ΕΔΕΚ στον Κωστή Ευσταθίου-«Έθεσε εαυτόν εκτός κόμματος»
Με μηνύματα ενότητας και συμπόρευσης εξήγγειλε υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ ο Μάριος Χαννίδης
Ευχαρίστησε το ΕΛΚ για την στήριξή του στις προσπάθειες για Κυπριακό ο Νίκος Χριστοδουλίδης