Εν γνώσει του Μπόμπολα οι μίζες

Εν γνώσει και με την έγκριση του ιδιοκτήτη της μητρικής εταιρείας ΕΛΛΑΚΤΩΡ Α.Ε., Λεωνίδα Μπόμπολα γινόταν η έκδοση εικονικών/πλαστών  τιμολογίων για δήθεν εργασίες που είχαν γίνει, για να καλυφθεί το έλλειμμα στην εταιρεία από τις μίζες.
 
Αυτά είπε σήμερα στο δικαστήριο, ο εξεταστής/ προϊστάμενος της ανακριτικής ομάδας αναφορικά με την υπόθεση ΧΥΤΑ-ΧΥΤΥ Λοχίας  Γιάννος Κωνσταντίνου του ΤΑΕ Λεμεσού, αιτούμενος την έκδοση εντάλματος τετραήμερης προσωποκράτησης  εναντίον του  Θεοφάνη Λώλου, διευθυντή της εταιρείας ENVIROPLAN.
 
Υπενθυμίζεται ότι εναντίον του Λεωνίδα Μπόμπολα εκκρεμεί για εκτέλεση Ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης.
 
Ο Λοχίας Κωνσταντίνου αιτούμενος την έκδοση διατάγματος είπε ότι για τον ύποπτο Θεοφάνη Λώλο, υπάρχει μαρτυρία ότι ενώ αυτός ενεργούσε ως σύμβουλος του Υπουργείου Εσωτερικών και εν γνώσει του ότι το πραγματικό κόστος κατασκευής και λειτουργίας του έργου ήταν κατά πολύ μεγαλύτερο του ποσού της προσφοράς, εσκεμμένα απέκρυψε το εν λόγω γεγονός για να λάβει συγκεκριμένη εταιρεία το έργο της περιβαλλοντικής παρακολούθησης, με αποτέλεσμα να υποστεί ζημιά η Κυπριακή Δημοκρατίας της τάξης των €7.645.200.
 
Παράλληλα, σύμφωνα με τον κ. Κωνσταντίνου, από τις εξετάσεις μέχρι στιγμής φαίνεται ότι ο ύποπτος αποκόμισε μεγάλα χρηματικά ποσά από την υπογραφή αυτής της σύμβασης.
 
Σύμφωνα πάντα με τον υπεύθυνο της ανακριτικής ομάδας, διαπιστώθηκε ότι για την πιο πάνω υπόθεση δόθηκαν ως μίζες πέραν του ενός εκατομμυρίου ευρώ, ενώ έχουν εντοπιστεί πέραν των 100 πλαστών τιμολογίων με στόχο να καλυφθούν οι μίζες.
 
Ο κ. Κωνσταντίνου σημείωσε ότι ο κ. Λώλος αρνείται κάθε ανάμιξη στα αδικήματα που διερευνά η Αστυνομία και δίνει διάφορους ισχυρισμούς, οι οποίοι διερευνώνται.
 
Όπως ανέφερε ο Λοχίας Κωνσταντίνου, η Αστυνομία αναμένεται να διενεργήσει έρευνα στα γραφεία του υπόπτου και να λάβει ακόμη 40 περίπου καταθέσεις.
 
Ο δικηγόρος του κ. Λώλου, Κρις Τριανταφυλλίδης ανέφερε ότι η υπεράσπιση δεν ενίσταται στο διάταγμα κράτησης.
 
Προέβηκε ακόμη σε δήλωση ότι ο πελάτης του ευθύς εξαρχής ήθελε πρόθυμα να συνεργαστεί με τις Αρχές και ότι ουδεμία επιλήψιμη ποινικά συμπεριφορά δεν έχει επιδείξει.
 
Παράλληλα, ο κ. Τριανταφυλλίδης ανέφερε προς καταγραφή ότι όταν ο πελάτης του συνελήφθη πριν από 15 περίπου μέρες στο αεροδρόμιο Αθηνών Ελευθέριος Βενιζέλος ετοιμαζόταν να επιβιβαστεί σε αεροπλάνο για να έρθει από μόνος του στην Κύπρο.
 
Εναντίον του υπόπτου Θεοφάνη Λώλου, εκδόθηκε ένταλμα τετραήμερης προσωποκράτησης.



 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα