ΤΟΜ Πάφου: Στο ίδιο όχημα με εξεταστή και εξεταζόμενο ο Διευθυντής

Αλλαγές επέρχονται στον τρόπο εξέτασης υποψηφίων οδηγών στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ) Πάφου, μετά την απομάκρυνση του Διευθυντή του Τμήματος, λόγω παραπόνων και καταγγελιών.
 
Υπενθυμίζεται ότι ο ίδιος πιάστηκε να οδηγεί διαγραμμένο αυτοκίνητο χωρίς ασφάλεια και άδεια κυκλοφορίας και καταγγέλθηκε.
 
Η συγκεκριμένη θέση πληρώθηκε από ανώτερο εξεταστή της Λεμεσού και η άφιξη του νέου Διευθυντή και φέρει και αλλαγές, όπως αποφασίστηκε από κοινού με τον Διευθυντή του ΤΟΜ, Σωτήρη Κολέτα.    
 
Σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Φιλελεύθερος», ο νέος Διευθυντής θα μπαίνει στα αυτοκίνητα, όπου θα διενεργούνται οι εξετάσεις για εξασφάλιση άδειας οδηγού, για να παρακολουθεί τόσο τους εξεταζόμενους όσο και τους εξεταστές!
 
Παράλληλα, ο ελάχιστος χρόνος εξέτασης των 25 λεπτών, θα τηρείται πλέον αυστηρά από τους εξεταστές. Υπενθυμίζεται ότι μια από τις καταγγελίες που είχαν γίνει, αφορούσε σε μειωμένο χρόνο εξέτασης, με σκοπό την εύνοια μαθητών συγκεκριμένων σχολών.
 
Παράλληλα, ο εξεταστής δεν θα πρέπει να μιλά με τον εξεταζόμενο για θέματα πέραν των όσων αφορούν την εξέταση, ούτε και θα μπορεί να παρεμβαίνει εξηγώντας τους λόγους που αναγκάστηκε να «κόψει» έναν υποψήφιο. Οι ενστάσεις θα πρέπει να υποβάλλονται από τους εξεταζόμενους και όχι από τους εκπαιδευτές τους.
 
Παράλληλα, η κλήρωση του εξεταστή για κάθε εξεταζόμενο θα γίνεται πλέον μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, έτσι ώστε να αποφευχθεί κάθε ενδεχόμενο παρεμβάσεων.
 
Οι αλλαγές και τα αποτελέσματα τους στην πράξη θα αξιολογηθούν σε ένα μήνα, έτσι ώστε αν χρειαστεί , να ληφθούν συμπληρωματικά μέτρα.  
 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα