Εκδίδονται στην Κύπρο Μπουλούτας-Φόρος

Δεκτό έγινε με 2 βουλεύματα του Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, το αίτημα των Κυπριακών αρχών για έκδοση στην Κύπρο των 2 συνεργατών του Ανδρέα Βγενόπουλου, Ευθύμιου Μπουλούτα και Μάρκου Φόρου. Η απόφαση οδηγεί σε άμεση σύλληψη και παραπομπή στην Κυπριακή Δικαιοσύνη των δυο εκζητούμενων για τους οποίους είχαν εκδοθεί  ευρωπαϊκά εντάλματα σύλληψης.  
 
Οι δύο συνεργάτες του Ανδρέα Βγενόπουλου φέρονται ως εμπλεκόμενοι στην υπόθεση της Λαϊκής Τράπεζας στην Κύπρο και μάλιστα πριν από λίγες μέρες ο ίδιος ο επικεφαλής της MIG Ανδρέας Βγενόπουλος παραστάθηκε ως δικηγόρος υπέρ των συνεργατών του στο συμβούλιο εφετών.
 
Οι Μπουλούτας και Φόρος μαζί με άλλους αντιμετωπίζουν κατηγορίες από την κυπριακή Δικαιοσύνη μεταξύ άλλων για χειραγώγηση της αγοράς, συνωμοσία προς καταδολίευση, παρουσίαση ψευδών στοιχείων, τήρηση ψευδών λογαριασμών και απόκρυψη της απομείωσης της υπεραξίας της τράπεζας.
 
Όμως ο Άρειος Πάγος αποφάσισε την εκδοσή τους μόνο για δυο αδικήματα, και συγκεκριμένα για "χειραγώγηση αγοράς" και "ανακριβείς ανακοινώσεις προς το κοινό".  
 
Ο Μπουλούτας ήταν πρώην διευθύνων σύμβουλος της Λαϊκής Τράπεζας, ενώ ο Φόρος διετέλεσε μη εκτελεστικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Επιτροπής Διαχείρισης Κινδύνων και μέλος της Επιτροπής Ελέγχου της Λαϊκής.
 
Πάντως, όπως πληροφορείται ο Ρεπόρτερ, επίσημη ενημέρωση προς τις Κυπριακές Αρχές ακόμη δεν υπάρχει, χωρίς αυτό να αποκλείεται τις επόμενες ώρες. 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα