13 κιλά ναρκωτικά και TNT στα χέρια της Αστυνομίας

Δικαστήριο των Βρετανικών Βάσεων εξέδωσε το πρωί διατάγματα τετραήμερης κράτησης των τεσσάρων συλληφθέντων, στην κατοχή των οποίων ανευρέθηκαν χθες βράδυ ναρκωτικά και εκρηκτικά, κατά τη διάρκεια ερευνών, σε οικία στον Υψωνα, από την κυπριακή αστυνομία και την αστυνομία των βάσεων.
 
Σύμφωνα με ανακοίνωση των Βρετανικών Βάσεων, οι 20 συνολικά αστυνομικοί που συμμετείχαν στις έρευνες εντόπισαν μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης TNT, καθώς επίσης έξι περίπου κιλά κοκαΐνης και μεγάλη ποσότητα άλλης ουσίας, που πιστεύεται ότι είναι κάνναβη. Πρόκειται για μια από τις μεγαλύτερες κατασχέσεις ναρκωτικών και εκρηκτικών που έγιναν ποτέ στις Βρετανικές Βάσεις.
 
Οπως αναφέρεται, μετά την ανεύρεση των εκρηκτικών, οι έρευνες τερματίστηκαν, προκειμένου να υπάρξει εκκένωση του χώρου και εμπειρογνώμονες να μπορέσουν να διασφαλίσουν ότι η σκηνή είναι ασφαλής.
 
Αξιωματικοί της αστυνομίας των βάσεων έχουν επιβεβαιώσει πως μόλις η περιοχή είναι καθαρή, οι αστυνομικοί θα συνεχίσουν την έρευνα για να διαπιστώσουν εάν υπάρχουν και άλλα ναρκωτικά, προστίθεται.
 
Εξάλλου, αναφέρεται πως μετά τη σύλληψη των υπόπτων, κατασχέθηκαν από τα σπίτια τους 37 χιλιάδες ευρώ σε μετρητά.
 
Ο Αστυνομικός Διοικητής στις Βάσεις Ακρωτηρίου Nigel Avron δήλωσε πως η ανακάλυψη σημαντικών ποσοτήτων ναρκωτικών και η σύλληψη των τεσσάρων ανδρών είναι αποτέλεσμα “της στενής συνεργασίας μας με τους συναδέλφους μας στην κυπριακή Αστυνομία”.
 
“Αυτό δείχνει την αποφασιστικότητά μας να εργαστούμε από κοινού για αντιμετώπιση” του ζητήματος της προμήθειας ναρκωτικών, που θα διατίθεντο, όπως είπε, σε περιοχές σε ολόκληρο το νησί. Οι εξετάσεις συνεχίζονται.
 
 
 

Δειτε Επισης

Οκτώ ημέρες πριν το αίτημα για άδεια του ισοβίτη, εγκρίθηκε από Διεύθυνση με λίστα καλεσμένων 23 άτομα-Νέα στοιχεία στο φως
Πάνω από 220 κιλά τροφίμων κατασχέθηκαν στο οδόφραγμα Αγίου Δομετίου (pics)
Πέραν των 17 εκ. ευρώ σε εθελοντικές οργανώσεις για το 2023 μέσω σχεδίων κρατικών ενισχύσεων
Τοποθετείται για το Λύκειο Βεργίνας το ΥΠΑΝ-«Από την προηγούμενη σχολική χρονιά οι φωτογραφίες»
Πιέζει ο μη εντοπισμός του ισοβίτη, προσπάθεια... απόδρασης από τις ευθύνες-Στον τοίχο Φιλιππίδης και Παπαθεοδώρου
Υποβλήθηκε παράπονο στον Γενικό Εισαγγελέα για μη δίκαιη δίκη Αικούτ-«Διέρρευσαν οι θέσεις της υπεράσπισης»
Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Αποκαλύψεων συνέχεια για την απόδραση «Κομμωτή»-Οπλισμένος και με σχέδιο διαφυγής στη Λατινική Αμερική
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού
Φωτιά στα Κελοκέδαρα-Στη μάχη τέσσερα εναέρια μέσα