Έψαχνε όλη νύκτα φαρμακείο για το παιδί της αλλά τίποτα

Με την συνταγή της παιδιάτρου στο χέρι έμεινε όπως καταγγέλλει μητέρα, που χρειάστηκε επειγόντως  το βράδυ της Τετάρτης φάρμακα για το παιδί της.
Όπως κατήγγειλε στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online  γύρω στα μεσάνυχτα η πεντάχρονη κόρη της ξύπνησε με κλάμα και παραπονούμενη για πόνους στο κεφάλι.
Επικοινώνησε όπως μας είπε αμέσως με την παιδίατρο, η οποία παρά το προχωρημένο της ώρας,  είδε το παιδί   και αφού του χορήγησε παυσίπονα συνταγογράφησε αντιβίωση  για την οποία όπως εξήγησε ήταν καλύτερα να ξεκινούσε να  λαμβάνει άμεσα.
Αφού πήγαν το παιδί στο σπίτι, κατέβασε από το διαδίκτυο  την λίστα με εφημερεύοντα  φαρμακεία στην Λευκωσία, τα οποία  ήταν όλα κλειστά, καθώς ακόμη και αν εφημερεύουν κλείνουν στις δέκα το βράδυ.
 
Όπως μας είπε, επικοινώνησε στο τηλέφωνο που είχαν για έκτακτα περιστατικά σε κάποια τουλάχιστον από τα φαρμακεία, αλλά κανείς δεν απαντούσε.  Τελικά όπως μας είπε χρειάστηκε να περιμένει μέχρι το πρωί για να ανοίξουν τα φαρμακεία  ούτως ώστε να πάρει την αντιβίωση.

Μόνο αν γίνει καταγγελία…
Ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online επικοινώνησε με τον σύνδεσμο φαρμακοποιών Κύπρου, από τον οποίο μας είπαν πως παρά το γεγονός ότι είναι εξόφθαλμη η παράνομη  αλλά και αντιεπαγγελματική συμπεριφορά του μέλους τους, δεν μπορούν να κάνουν κάτι, εκτός και αν η συγκεκριμένη γυναίκα κάνει επώνυμη καταγγελία στα αρμόδια όργανα, κάτι που η ίδια δεν επιθυμεί, καθώς πλέον το μόνο που την νοιάζει, όπως μας είπε, είναι η υγεία του παιδιού της.  
 
Η δικαιολογία του ίδιου του φαρμακοποιού
Πριν την δημοσιοποίηση της καταγγελίας της μητέρας και προς επιβεβαίωση των  όσων μας ανέφερε, η ιστοσελίδα μας επικοινώνησε και με ένα από τα φαρμακεία που ήταν χθες εφημερεύοντα για να λάβουμε την απίστευτη απάντηση από τον ιδιοκτήτη του φαρμακείου ότι συνήθως απαντά αλλά καμιά φορά μπερδεύονται οι γραμμές όταν μεταφέρει όπως μας είπε το τηλέφωνο του φαρμακείου  και του  σπιτιού του στο κινητό του. « Κάτι που μπορεί να έγινε και χθες βράδυ»…
Τι λέει η νομοθεσία..
Σύμφωνα με την νομοθεσία  τα εφημερεύοντα φαρμακεία μένουν ανοικτά μέχρι τις δέκα το βράδυ τον χειμώνα και μέχρι τις 11 το καλοκαίρι ενώ τις ώρες που είναι κλειστά, οι φαρμακοποιοί είναι υποχρεωμένοι να  είναι έτοιμοι να ανταποκριθούν σε κλήση, ούτως ώστε να ανοίξουν και να εκτελέσουν ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΣΥΝΤΑΓΗ.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα