Αφήνει για τους επόμενους το θέμα με τις μίζες η Βουλή

Διακόπηκε η συνεδρία της Βουλής για το μεσημέρι με τα μέλη της να επιστρέφουν πίσω στις 15:30 για συνέχιση της Ολομέλειας.Κατά την σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων που προηγήθηκε της Ολομέλειας, πάρθηκε η απόφαση για αναστολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για αποκλεισμό των εταιριών που αποδεδειγμένα εμπλέκονται  σε μίζες από τις δημόσιες προσφορές.
Την ίδια πορεία φαίνεται ότι ακολουθεί και το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις αφού με τη στήριξη του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων φαίνεται ότι περνά η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για αναστολή του νόμου.
Η Ολομέλεια με την έναρξη των εργασιών της ανέβαλε την πρόταση νόμου για ρύθμιση των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες.  Από την άλλη το νομοσχέδιο για τους έκτακτους κηρύχθηκε κατεπείγον, το ίδιο και η πρόταση νόμου για τον συντονισμό δημοσίων συμβάσεων και παραπέμπονται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές υπό τη νέα σύνθεση του Σώματος.
Σε σχέση με το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε όσους χρωστούν  στις κοινωνικές ασφαλίσεις να πληρώνουν με δόσεις, εγκρίθηκε τροποποίηση του Γιώργου Περδίκη, έτσι ώστε οι δόσεις να αυξηθούν από 48 σε 60. Υπέρ της τροποποίησης τάχθηκαν 25 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, ενώ θετικά αντίκρισε την τροποποίηση και ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο Δημήτρης Συλλούρης. Εναντίον της τροποποίησης τάχθηκαν 21 βουλευτές. Να σημειώσουμε πως οι οφειλές ιδιωτών προς το ΤΚΑ ανέρχονται στα €297 εκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως 14 βουλευτές της σημερινής σύνθεσης σύστασης της Βουλής δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή. Πέντε εξ αυτών προέρχονται από το ΑΚΕΛ, πέντε από την ΕΔΕΚ, τρείς από το ΔΗΚΟ και ένας από τη Συμμαχία Πολιτών.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του
Ένα σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Αναμένεται και δεύτερο
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες
Τα δύο σενάρια στο τραπέζι για ενδεχόμενη απάντηση του Ισραήλ και οι αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο
BINTEO: Το τεράστιο οπλοστάσιο του Ιράν σε drones και πυραύλους–Γιατί απέτυχαν να πλήξουν το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Nέα επίθεση στο Σίδνεϊ-Άνδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε ιερέα και ακόμη τέσσερα άτομα σε εκκλησία
Στο Άμπου Ντάμπι για σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Υπουργός Ενέργειας