Αφήνει για τους επόμενους το θέμα με τις μίζες η Βουλή

Διακόπηκε η συνεδρία της Βουλής για το μεσημέρι με τα μέλη της να επιστρέφουν πίσω στις 15:30 για συνέχιση της Ολομέλειας.Κατά την σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων που προηγήθηκε της Ολομέλειας, πάρθηκε η απόφαση για αναστολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για αποκλεισμό των εταιριών που αποδεδειγμένα εμπλέκονται  σε μίζες από τις δημόσιες προσφορές.
Την ίδια πορεία φαίνεται ότι ακολουθεί και το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις αφού με τη στήριξη του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων φαίνεται ότι περνά η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για αναστολή του νόμου.
Η Ολομέλεια με την έναρξη των εργασιών της ανέβαλε την πρόταση νόμου για ρύθμιση των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες.  Από την άλλη το νομοσχέδιο για τους έκτακτους κηρύχθηκε κατεπείγον, το ίδιο και η πρόταση νόμου για τον συντονισμό δημοσίων συμβάσεων και παραπέμπονται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές υπό τη νέα σύνθεση του Σώματος.
Σε σχέση με το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε όσους χρωστούν  στις κοινωνικές ασφαλίσεις να πληρώνουν με δόσεις, εγκρίθηκε τροποποίηση του Γιώργου Περδίκη, έτσι ώστε οι δόσεις να αυξηθούν από 48 σε 60. Υπέρ της τροποποίησης τάχθηκαν 25 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, ενώ θετικά αντίκρισε την τροποποίηση και ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο Δημήτρης Συλλούρης. Εναντίον της τροποποίησης τάχθηκαν 21 βουλευτές. Να σημειώσουμε πως οι οφειλές ιδιωτών προς το ΤΚΑ ανέρχονται στα €297 εκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως 14 βουλευτές της σημερινής σύνθεσης σύστασης της Βουλής δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή. Πέντε εξ αυτών προέρχονται από το ΑΚΕΛ, πέντε από την ΕΔΕΚ, τρείς από το ΔΗΚΟ και ένας από τη Συμμαχία Πολιτών.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Κινδυνεύουν δέντρα και πολυετείς καλλιέργειες να ξηραθούν λόγω του καύσωνα-Ανησυχία για νέες αυξήσεις
Περισσότεροι συνοδοί, ενιαία εκπαίδευση, επέκταση Προδημοτικής-Οι καινοτομίες ΥΠΑΝ για τη νέα χρονιά
Νέα ηχητικά στη δίκη για το θάνατο του Γιαννιού-«Δεν πρόλαβα, έκαμε μ@@@κία ο υπεύθυνος»
Η κατάθεση δεσμοφύλακα και το ηχητικό που ενέπλεξαν κρατούμενους στην βόμβα-Στην εξίσωση μπήκε πληροφοριοδότης
Ανοίγουν στόματα για τον προπονητή της ενόργανης-Κλήθηκε για κατάθεση η πρώην πρωταθλήτρια
Μετά τον Ελ Τσάπο, ο Ελ Μάγιο-Παρά τις μεταμφιέσεις και τις πλαστικές, ο πανίσχυρος βαρόνος ναρκωτικών συνελήφθη
Έκοψαν εισιτήριο σε AμεΑ με Ευρωπαϊκή Κάρτα σε εκδήλωση-«Έλλειψη σαφήνειας ως προς την πολιτική που εφαρμόζεται»
Αρνήθηκαν να μετακινήσουν την περιουσία τους και έστειλαν στο νοσοκομείο δύο αστυνομικούς
Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς