Αφήνει για τους επόμενους το θέμα με τις μίζες η Βουλή

Διακόπηκε η συνεδρία της Βουλής για το μεσημέρι με τα μέλη της να επιστρέφουν πίσω στις 15:30 για συνέχιση της Ολομέλειας.Κατά την σύσκεψη των αρχηγών και εκπροσώπων κομμάτων που προηγήθηκε της Ολομέλειας, πάρθηκε η απόφαση για αναστολή της συζήτησης του νομοσχεδίου για αποκλεισμό των εταιριών που αποδεδειγμένα εμπλέκονται  σε μίζες από τις δημόσιες προσφορές.
Την ίδια πορεία φαίνεται ότι ακολουθεί και το νομοσχέδιο για τις αποκρατικοποιήσεις αφού με τη στήριξη του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και των Οικολόγων φαίνεται ότι περνά η πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για αναστολή του νόμου.
Η Ολομέλεια με την έναρξη των εργασιών της ανέβαλε την πρόταση νόμου για ρύθμιση των απεργιών σε ουσιώδεις υπηρεσίες.  Από την άλλη το νομοσχέδιο για τους έκτακτους κηρύχθηκε κατεπείγον, το ίδιο και η πρόταση νόμου για τον συντονισμό δημοσίων συμβάσεων και παραπέμπονται στις αρμόδιες κοινοβουλευτικές επιτροπές υπό τη νέα σύνθεση του Σώματος.
Σε σχέση με το νομοσχέδιο που θα επιτρέπει σε όσους χρωστούν  στις κοινωνικές ασφαλίσεις να πληρώνουν με δόσεις, εγκρίθηκε τροποποίηση του Γιώργου Περδίκη, έτσι ώστε οι δόσεις να αυξηθούν από 48 σε 60. Υπέρ της τροποποίησης τάχθηκαν 25 βουλευτές από το ΑΚΕΛ, την ΕΔΕΚ, ενώ θετικά αντίκρισε την τροποποίηση και ο Ζαχαρίας Κουλίας και ο Δημήτρης Συλλούρης. Εναντίον της τροποποίησης τάχθηκαν 21 βουλευτές. Να σημειώσουμε πως οι οφειλές ιδιωτών προς το ΤΚΑ ανέρχονται στα €297 εκ.
Αξίζει να σημειωθεί πως 14 βουλευτές της σημερινής σύνθεσης σύστασης της Βουλής δεν θα βρίσκονται στην επόμενη Βουλή. Πέντε εξ αυτών προέρχονται από το ΑΚΕΛ, πέντε από την ΕΔΕΚ, τρείς από το ΔΗΚΟ και ένας από τη Συμμαχία Πολιτών.
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Γιλμάζ: Η Τουρκία θα συνεχίζει να υποστηρίζει την ανάπτυξη της «ΤΔΒΚ»
Δυσφορία Σκυλακάκη για ηλεκτρική διασύνδεση-«Δεν έχουν γίνει αυτά που περιμέναμε»
Ουστέλ: Χέρι-χέρι με την Τουρκία θα αντιμετωπίσουμε τις δυσκολίες
Η μετεξέλιξη Νομικής-Ελεγκτικής Υπηρεσίας και τα πρόσωπα κλειδιά για το μέλλον των θεσμών
Μια φωτογραφία η αφορμή για τα προβοκάτσια των Τούρκων στη Δερύνεια-Σε black list όσοι ήταν στην εκδήλωση
Λύση στο θέμα του καλωδίου έχει ο Τατάρ-Προτείνει ηλεκτρική διασύνδεση με την Τουρκία
Έπιασαν τόπο οι απειλές των Τούρκων στο Netflix-Μόνο στην Ελλάδα θα προβληθεί το Famagusta
Δημοσιοποίησε και το ΕΛΑΜ τους κοινοβουλευτικούς του συνεργάτες
Παίζει για τα χαρτοφυλάκια Μεσογείου ή Περιβάλλοντος το όνομα του Καδή
Τέλος τα εκλογικά βιβλιάρια, θα ψηφίζουμε και με άδεια οδήγησης-Οι αλλαγές στον εκλογικό νόμο