Τέσσερα νομοσχέδια και μια Πρόταση Νόμου ενέκρινε η Βουλή μέχρι το μεσημέρι

Τέσσερα νομοσχέδια και μια πρόταση Νόμου ψήφισε μέχρι τη διακοπή το μεσημέρι η Ολομέλεια της Βουλής των Αντιπροσώπων κατά την τελευταία συνεδρία του σώματος πριν τη διάλυσή του για τις βουλευτικές εκλογές.

Τα τέσσερα από τα νομοσχέδια εγκρίθηκαν ομόφωνα, ενώ το πέμπτο για την αναστολή της εφαρμογής του Νόμου για την αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και την CYTA μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017, πέρασε με πλειοψηφία.

Συγκεκριμένα, ομόφωνα πέρασε το νομοσχέδιο στο Νόμο περί Εκπομπών Φθοριούχων Αερίων Θερμοκηπίου. Σκοπός του ήταν η αντικατάσταση της ισχύουσας νομοθεσίας για τα φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου με νέα νομοθεσία ώστε να επιτευχθεί εναρμόνιση με ορισμένους ευρωπαϊκούς κανονισμούς.

Ομόφωνα εγκρίθηκε επίσης το νομοσχέδιο στον Νόμο του 2016 Περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών. Σκοπός του είναι η ρύθμιση της πληρωμής οφειλών φυσικών ή νομικών προσώπων προς τα Ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων, Αδειών, Πλεονάζοντος Προσωπικού, Ανάπτυξης Ανθρωπίνου Δυναμικού και Κοινωνικής Συνοχής σε μηνιαίες δόσεις. Με πλειοψηφία εγκρίθηκε η τροπολογία του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη για 60 δόσεις.

Επίσης, ομόφωνα εγκρίθηκε το Νομοσχέδιο Περί της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σκοπός του οποίου είναι η ρύθμιση της σύστασης, της οργάνωσης και της λειτουργίας της ΚΥΠ καθώς και το νομοσχέδιο για τον Περί Αστυνομίας Νόμο που αφορά την αφαίρεση της αρμοδιότητας του Αρχηγού της Αστυνομίας να ορίζει διοικητή της ΚΥΠ.

Αναβολή πήρε η πρόταση Νόμου του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τη ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες, του Κυριάκου Χατζηγιάννη στον Περί Τροφίμων Νόμο του 2015. Επίσης, το σώμα τάχθηκε ομόφωνα υπέρ της αποδοχής της αναπομπής του Νόμου του 2016 Περί Εμπορικών Περιγραφών. 

Δειτε Επισης

Μεταφέρθηκε στο λιμάνι της Λάρνακας το πλοιάριο με τους 37 μετανάστες από τη Συρία
Ποιος είναι ο ιερέας που μαχαιρώθηκε σε live σύνδεση στο Σίδνεϊ και γιατί προκλήθηκαν επεισόδια για χάρη του
Κυπριακό και σχέσεις με Κοινοπολιτεία σε συνάντηση ΠτΒ με ΓΓ οργανισμού
Οι εκτιμήσεις για αποκλιμάκωση στη Μέση Ανατολή οδηγούν σε πτώση τιμών πετρελαίου
«Ναι» στα αντίποινα από Ισραήλ, «όχι» σε κλιμάκωση-«Δεν θέλουμε εντάσεις, αλλά θα απαντήσουμε», προειδοποιεί το Ιράν
WSJ: Ίσως και σήμερα η απάντηση του Ισραήλ στο Ιράν
Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Αστυνομικός στη Λεμεσό έκανε σήμα σε οδηγό να σταματήσει και τον παρέσυρε με το όχημα του
Ένα σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Αναμένεται και δεύτερο