Το Σάββατο θα ανακοινωθεί η νέα ''κυβέρνηση'' στα κατεχόμενα

Ορίστηκε το ραντεβού για την ανακοίνωση των ονομάτων του νέου “υπουργικού συμβουλίου”.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί θα δεχθεί τον πρόεδρο του ΚΕΕ, Χουσείν Οζγκιουργκιούν το Σάββατο στις 11 το πρωί και αναμένεται να του δοθεί ο κατάλογος των “υπουργών” της “κυβέρνησης” ΚΕΕ – ΔΚ.

Σημειώνεται ότι αύριο στις 11 το πρωί θα υπογραφεί στη “βουλή” το πρωτόκολλο συνεργασίας των δύο κομμάτων, τα οποία – σύμφωνα με τον Σερντάρ Ντενκτάς – θα καθορίσουν τις επόμενες ημέρες το “κυβερνητικό” πρόγραμμα. Ο πρόεδρος του ΔΚ, που φέρεται και ως ο νέος “υπουργός” δημοσιονομικών, δήλωσε στη Χαβαντίς ότι θα χρειαστούν 42 εκ ΤΛ (11 εκ ευρώ περίπου) για τις ανάγκες του “κράτους” και τις πληρωμές των μισθών του “δημοσίου” και εφόσον η νέα “κυβέρνηση” θα αναλάβει καθήκοντα στις 26 Απριλίου, όπως είπε, είναι δύσκολο μέσα σε δύο ημέρες να διαβουλευθούν και να υπογράψουν το οικονομικό πρωτόκολλο με την Τουρκία. Γι' αυτό έχουν ξεκινήσει διεργασίες για το πώς μπορούν να καλύψουν αυτό το ποσό, πρόσθεσε.

Όσον αφορά τις κακές του σχέσεις με την τουρκική κυβέρνηση και το ΑΚΡ, ο κ. Ντενκτάς υπενθύμισε ότι συνομιλητής του είναι ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός της Τουρκίας για θέματα Κύπρου, Τουγρούλ Τουρκές και ο “πρέσβης” της Τουρκίας στα κατεχόμενα. Πέραν αυτών, είπε, (οι τεχνοκράτες) δεν είναι δικοί του συνομιλητές αλλά των “υπαλλήλων μου”.

Εξάλλου με δηλώσεις του στο κανάλι Κίπρις ο “βουλευτής” ΡΤΚ, Φερντί Σογιέρ εξέφρασε τις ανησυχίες του κόμματός του για το μέλλον των διαπραγματεύσεων και τη χορήγηση νέων “υπηκοοτήτων” λόγω της νέας “κυβέρνησης” ΚΕΕ – ΔΚ. Εκτίμησε ότι ο νέος συνασπισμός θα προσπαθήσει να ασκήσει πίεση προς τον Τ/κ ηγέτη Μουσταφά Ακιντζί αναφορικά με τις προσπάθειές του για την εξεύρεση λύσης, σημειώνοντας ότι θα υπάρξει μεγάλη διεθνής αντίδραση κατά της Τουρκίας και των Τουρκοκυπρίων σε περίπτωση που δοθούν “υπηκοότητες”.

Δειτε Επισης

Με αναφορές στην επίθεση του Ιράν αλλά και το Κυπριακό το προσχέδιο συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής
Η κατάσταση στη Μέση Ανατολή και το Κυπριακό στο επίκεντρο τηλεφωνικής επικοινωνίας Γκουτέρες-Φιντάν
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Τα δύο σενάρια στο τραπέζι για ενδεχόμενη απάντηση του Ισραήλ και οι αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο
Στο Άμπου Ντάμπι για σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Υπουργός Ενέργειας
Ανανεώθηκε η εγγυητική της Kition Ocean Holdings-Στα €10 εκατομμύρια το ύψος
Εξήγγειλε κι επίσημα για Περιφερειάρχης ο Κ. Κωνσταντίνου-«Για μια Πάφο προσβάσιμη σε όλους και χωρίς προσωπικές ατζέντες»
Εξήγγειλε την ανεξάρτητη υποψηφιότητα του για την Κοινότητα Έμπας, ο Περικλής Περικλέους
Ενημερώνει την Κομισιόν η Κύπρος για τη μη εξέταση αιτήσεων από Σύρους-«Εκκρεμούν δέκα χιλιάδες αιτήσεις»
Άνοιξε πυρ κατά Σιζόπουλου για καταδικασθέντα ο Βαρνάβα-«Έβαλαν υποψήφιο παιδεραστή, έπρεπε να παραιτηθούν»