Προωθούν τελικά και τους μιζαδόρους

Επανάρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση η τελευταία Ολομέλεια της Βουλής. Στη βαριά ατζέντα της Βουλής βρίσκονται τελικά 58 νομοσχέδια προς ψήφιση. 

 
Μέσα και οι μιζαδόροι
Σε μια άλλη εξέλιξη προωθείται εν τέλει και η συζήτηση σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων και αποκλεισμό των μιζαδόρων εργολάβων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε νέα έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από την επανέναρξη της Ολομέλειας πάρθηκε η απόφαση όπως προωθηθούν προς ψήφιση οι σχετικές ρυθμίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλή προσανατολίζεται προς ενίσχυση των διατάξεων του νομοθετήματος αλλάζοντας τη σύσταση της επιτροπής αποκλεισμού, ώστε να αποτελείται από πέντε δικαστές. Να σημειώσουμε πως κατά τη πρωινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων είχε διαρρεύσει ότι το επίμαχο θέμα των ρυθμίσεων σε σχέση με τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων και αποκλεισμό των μιζαδόρων εργολάβων, δεν θα οδηγείτο για ψήφιση.
Επιπρόσθετα, η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να αναβάλει και τη συζήτηση της πρότασης νόμου του προέδρου της βουλής Γιαννάκη Ομήρου που αφορά στον συμψηφισμό δανείων κατόχων αξιογράφων.
Νωρίτερα και πριν από τη διακοπή της Ολομέλειας, η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για απαγόρευση των αποκρατικοποιήσεων της Cyta και της ΑΗΚ μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του 2017. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ, της Συμμαχίας Πολιτών και οι Οικολόγοι. Εναντίον ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΕΥΡΩΚΟ και αποχή η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου τήρησε αποχή.
 
Με τη μορφή του κατ’ επείγοντος το θέμα των εκτάκτων 
Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής Οικονομικών, κατατίθεται εν τέλει με τη μορφή του κατ’ επείγοντος το νομοσχέδιο, που ρυθμίζει το θέμα των εκτάκτων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, το οποίο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.
Με βάση το νομοσχέδιο θα τερματίζεται η αποκοπή του 10% για όσους έκτακτους υπαλλήλους συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν 24 μήνες. Οι συμβάσεις των εκτάκτων υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, που συμπληρώνουν 30 μήνες απασχόλησης, θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, νοουμένου ότι θα έχουν καλή απόδοση. Η Βουλή αναμένεται να υιοθετήσει σήμερα και νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

 
 
 

Δειτε Επισης

Ένα σκάφος με 37 μετανάστες εντοπίστηκε ανοιχτά του Κάβο Γκρέκο-Αναμένεται και δεύτερο
Διαφωνίες στη Βουλή για την πρόταση Kυβέρνησης για πλαίσιο ελέγχου άμεσων ξένων επενδύσεων
Ατύχημα με ανοιχτό διώροφο τουριστικό λεωφορείο στην Πανεπιστημίου στην Αθήνα-Έξι τραυματίες
Τα δύο σενάρια στο τραπέζι για ενδεχόμενη απάντηση του Ισραήλ και οι αρνητικές συνέπειες για την Κύπρο
BINTEO: Το τεράστιο οπλοστάσιο του Ιράν σε drones και πυραύλους–Γιατί απέτυχαν να πλήξουν το Ισραήλ
ΒΙΝΤΕΟ: Nέα επίθεση στο Σίδνεϊ-Άνδρας επιτέθηκε και μαχαίρωσε ιερέα και ακόμη τέσσερα άτομα σε εκκλησία
Στο Άμπου Ντάμπι για σύνοδο της συνέλευσης IRENA ο Υπουργός Ενέργειας
Ανάλυση BBC για την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ-Πώς θα αποφύγει η Δύση έναν ολοκληρωτικό πόλεμο
Θύματα ενδοοικογενειακής βίας υποχρεώνονται να δίνουν τα παιδιά στον θύτη με διάταγμα Δικαστηρίου
Διαβεβαιώσεις Υπουργού Γεωργίας-Προχωρά η ενίσχυση με πτητικά μέσα πυρόσβεσής