Προωθούν τελικά και τους μιζαδόρους

Επανάρχισε με μισή ώρα καθυστέρηση η τελευταία Ολομέλεια της Βουλής. Στη βαριά ατζέντα της Βουλής βρίσκονται τελικά 58 νομοσχέδια προς ψήφιση. 

 
Μέσα και οι μιζαδόροι
Σε μια άλλη εξέλιξη προωθείται εν τέλει και η συζήτηση σχετικά με τις ρυθμίσεις που αφορούν στη σύναψη δημοσίων συμβάσεων και αποκλεισμό των μιζαδόρων εργολάβων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, σε νέα έκτακτη σύσκεψη των αρχηγών ή εκπροσώπων των κομμάτων που ολοκληρώθηκε λίγο πριν από την επανέναρξη της Ολομέλειας πάρθηκε η απόφαση όπως προωθηθούν προς ψήφιση οι σχετικές ρυθμίσεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, η βουλή προσανατολίζεται προς ενίσχυση των διατάξεων του νομοθετήματος αλλάζοντας τη σύσταση της επιτροπής αποκλεισμού, ώστε να αποτελείται από πέντε δικαστές. Να σημειώσουμε πως κατά τη πρωινή σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων είχε διαρρεύσει ότι το επίμαχο θέμα των ρυθμίσεων σε σχέση με τη σύναψη δημοσίων συμβάσεων και αποκλεισμό των μιζαδόρων εργολάβων, δεν θα οδηγείτο για ψήφιση.
Επιπρόσθετα, η Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να αναβάλει και τη συζήτηση της πρότασης νόμου του προέδρου της βουλής Γιαννάκη Ομήρου που αφορά στον συμψηφισμό δανείων κατόχων αξιογράφων.
Νωρίτερα και πριν από τη διακοπή της Ολομέλειας, η Βουλή ενέκρινε κατά πλειοψηφία την πρόταση νόμου του ΑΚΕΛ για απαγόρευση των αποκρατικοποιήσεων της Cyta και της ΑΗΚ μέχρι και το τέλος Δεκεμβρίου του 2017. Υπέρ της πρότασης τάχθηκαν οι βουλευτές του ΑΚΕΛ, της ΕΔΕΚ, του ΔΗΚΟ, της Συμμαχίας Πολιτών και οι Οικολόγοι. Εναντίον ψήφισαν οι βουλευτές του ΔΗΣΥ και του ΕΥΡΩΚΟ και αποχή η βουλευτής του ΔΗΚΟ, Αθηνά Κυριακίδου τήρησε αποχή.
 
Με τη μορφή του κατ’ επείγοντος το θέμα των εκτάκτων 
Έπειτα από έκτακτη σύσκεψη της επιτροπής Οικονομικών, κατατίθεται εν τέλει με τη μορφή του κατ’ επείγοντος το νομοσχέδιο, που ρυθμίζει το θέμα των εκτάκτων υπαλλήλων στο δημόσιο τομέα, το οποίο ενέκρινε χθες το Υπουργικό Συμβούλιο.
Με βάση το νομοσχέδιο θα τερματίζεται η αποκοπή του 10% για όσους έκτακτους υπαλλήλους συμπλήρωσαν ή συμπληρώνουν 24 μήνες. Οι συμβάσεις των εκτάκτων υπαλλήλων ορισμένου χρόνου, που συμπληρώνουν 30 μήνες απασχόλησης, θα μετατρέπονται σε αορίστου χρόνου, νοουμένου ότι θα έχουν καλή απόδοση. Η Βουλή αναμένεται να υιοθετήσει σήμερα και νέο αυστηρότερο νομοθετικό πλαίσιο για τις δημόσιες συμβάσεις.

 
 
 

Δειτε Επισης

Νέες έρευνες φυσικού αερίου στη αν. Μεσόγειο εξαγγέλλει ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας
Στη Λευκωσία την ερχόμενη βδομάδα τα συνέδρια της Διασποράς
Στο 22% στο τέλος Ιουνίου η υλοποίηση αναπτυξιακών δαπανών του προϋπολογισμού
Συνεχίζει στο ίδιο τέμπο ο Τατάρ-«Αν υπάρξει συμφωνία, το ψευδοκράτος θα είναι μέρος της λύσης ως κυρίαρχο τουρκικό κράτος»
Τηλεδιάσκεψη για τον Great Sea Interconnector με αίτημα Κομισιόν-Ζήτησε ενημέρωση
Eπίσκεψη εργασίας του υπουργού Εξωτερικών της Αρμενίας στην Κύπρο
Επανεξελέγη Ανώτατος Πρόεδρος της ΑΧΕΠΑ ο Σάββας Τσίβικος
Α. Δημητρίου: Να αξιοποιήσουμε την κινητικότητα που παρατηρείται
Ξεκαθαρίζει ο Χριστοδουλίδης για τερματικό-«Παρέμβαση αν ανακοινώναμε κάτι πριν την Ευρωπαϊκή Εισαγγελία»
Η απόφαση για τον Επίτροπο της Κύπρου θα καθοριστεί από το χαρτοφυλάκιο-Προστιθέμενη αξία αναζητά ο Πρόεδρος