Στην Κύπρο ο Θεοφάνης Λώλος

Έφθασε στην Κύπρο,  από την Αθήνα, ο Θεοφάνης Λώλος, Διευθυντής της εταιρείας ΕΝVIROPLANT, εναντίον του οποίου είχε εκδοθεί ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης σε σχέση με την υπόθεση ΧΥΤΑ Πάφου και ΧΥΤΥ Κόσιης.

Σύμφωνα με την Αστυνομία, με την άφιξή του θα ξεκινήσει και η ανάκριση και θα οδηγηθεί ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας για έκδοση διατάγματος προσωποκράτησης του.
Για την υπόθεση έχουν κατηγορηθεί 12 πρόσωπα τα οποία έχουν αφεθεί ελεύθερα με περιοριστικούς όρους. Πρόκειται για τους Δημήτρη Πατσαλίδη, Μιχάλη Πάντη, Αντώνη Κουρουζίδη, Στέλιο Παπαδόπουλου, Χρηστάκη Πέτρου, Ανδρέα Λουρουτζιάτη, Γιώργο Κουλαππή, Νίκο Κουλαππή, Ιmad Baqleh, Σάββα Βέργα, Ευτύχιο Μαλληκίδη και Δημήτριο Γιαννακόπουλου.

Οι 12 παραπέμφθηκαν σε δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου, που συνεδριάζει στη Λευκωσία στις 26 Απριλίου. Το κατηγορητήριο  περιλαμβάνει 106 κατηγορίες, μεταξύ άλλων συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, κλοπή από δημόσιο λειτουργό, δεκασμό δημόσιου λειτουργού, ενεργό δωροδοκία οικείων δημόσιων αξιωματούχων, αθέμιτη απόκτηση περιουσιακού οφέλους από λειτουργό του δημοσίου, και συνωμοσία προς διάπραξη πλημμελήματος.

Τα πιο πάνω αδικήματα φέρεται να διαπράχθηκαν μεταξύ των ετών 2003 με 2015 στην Επαρχία Πάφου, Λεμεσού, Λάρνακας και Λευκωσίας.


 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα