Ποια εγκρίθηκαν και ποια έμειναν για τους επόμενους

 
 
 
Μετά από μια πολύωρη Ολομέλεια, που άρχισε λίγο μετά τις 11:00 το πρωί και η οποία περιελάμβανε διαφωνίες, εντάσεις και κόντρες μεταξύ των πολιτικών κομμάτων, η Βουλή ολοκλήρωσε τη συζήτηση των θεμάτων της ατζέντας. Με την ολοκλήρωση της η Ολομέλεια της Βουλής ενέκρινε και την αυτοδιάλυσης της ενόψει Βουλευτικών Εκλογών.
 
Ποια ψηφίστηκαν
Ομόφωνα πέρασε το νομοσχέδιο στο Νόμο περί Εκπομπών Φθοριούχων Αερίων Θερμοκηπίου που στόχο έχει την αντικατάσταση της ισχύουσας νομοθεσίας για τα φθοριούχα αέρια θερμοκηπίου με νέα νομοθεσία ώστε να επιτευχθεί εναρμόνιση με ορισμένους ευρωπαϊκούς κανονισμούς. Πλειοψηφικά ψηφίστηκε και το νομοσχέδιο για την αναστολή της εφαρμογής του Νόμου για την αποκρατικοποίηση της ΑΗΚ και την CYTA μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου του 2017. Ομόφωνα εγκρίθηκε επίσης το νομοσχέδιο στον Νόμο του 2016 Περί Ρύθμισης Ληξιπρόθεσμων Κοινωνικών Εισφορών που έχει στόχο τη ρύθμιση της πληρωμής οφειλών φυσικών ή νομικών προσώπων προς τα Ταμεία Κοινωνικών Ασφαλίσεων. Επίσης κατά πλειοψηφία εγκρίθηκε και η τροπολογία του Βουλευτή των Οικολόγων Γιώργου Περδίκη για 60 δόσεις αντί των 48. Εγκρίθηκε η πρόταση νόμου για αποκλεισμό εργολάβων που φέρεται να εμπλέκονται σε δεκασμό. Εγκρίθηκε ο περί ασυμβιβάστου νόμος με 36 υπέρ και 18 κατά. Θετική ψήφο έλαβε και το πολυνομοσχέδιο για το Πόθεν Έσχες.
Ψηφίστηκε επίσης  το Νομοσχέδιο Περί της Κυπριακής Υπηρεσίας Πληροφοριών, σκοπός του οποίου είναι η ρύθμιση της σύστασης, της οργάνωσης και της λειτουργίας της ΚΥΠ καθώς και το νομοσχέδιο για τον Περί Αστυνομίας Νόμο που αφορά την αφαίρεση της αρμοδιότητας του Αρχηγού της Αστυνομίας να ορίζει διοικητή της ΚΥΠ. Ομόφωνα ψηφίστηκε και η αποδοχή της αναπομπή του Νόμου του 2016 Περί Εμπορικών Περιγραφών. Ανάμεσα στα νομοσχέδια που ψηφίστηκαν από τη Βουλή ήταν και νομιμοποίηση της κλωστικής κάνναβης. Ομόφωνα και η ψήφιση του νομοσχεδίου για ποινικοποίηση της τοκογλυφίας, με εξαίρεση τα καταναλωτικά δάνεια.
 
Εγκρίθηκε επίσης το νομοσχέδιο που ρυθμίζει το θέμα των εκτάκτων υπαλλήλων στον δημόσιο τομέα. Πρόκειται για τον περί της ρύθμισης της απασχόλησης εργοδοτουμένων αορίστου και ορισμένου χρόνου στη δημόσια υπηρεσία νόμο του 2016. Το νομοσχέδιο επηρεάζει 1.382 έκτακτους, με τους 1.189 να εργάζονται στον τομέα της υγείας, εκ των οποίων οι 540 εργάζονται με 15ημερα συμβόλαια. Τα συμβόλαια εργασίας μετατρέπονται σε εξαμηνιαίας διάρκειας.
 
Για τους επόμενους
Αναβολή πήρε η πρόταση Νόμου του Προέδρου του ΔΗΣΥ Αβέρωφ Νεοφύτου για τη ρύθμιση του δικαιώματος της απεργίας στις ουσιώδεις υπηρεσίες, του Κυριάκου Χατζηγιάννη στον Περί Τροφίμων Νόμο του 2015. Στη νέα Βουλή παραπέμπεται επίσης το νομοσχέδιο για τη διεκδίκηση θέσεων με ειδικές εξετάσεις στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου από μαθητές ιδιωτικών σχολείων. 
 
 

Δειτε Επισης

Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»
Συντόνισαν ενέργειες για Κυπριακό ενόψει Γενικής Συνέλευσης ΗΕ Χριστοδουλίδης-Μητσοτάκης
Εξύμνησε την συνεργασία Κύπρου και Ισραήλ ο Χέρτζογκ-Λαμπρό παράδειγμα μεσογειακής συνεργασίας και σταθερότητας
«Ιστορικό» χαρακτήρισε το ψήφισμα ΟΗΕ για Δυτική Όχθη ο Παλαιστίνιος Πρέσβης
Μπηχτές ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ με αφορμή την παύση Οδυσσέα-«Λαϊκισμός και χυδαία ψηφοθηρία εις βάρος των θεσμών»
Συνάντηση Χριστοδουλίδη με Μητσοτάκη-«Ο συντονισμός μας περισσότερο απαραίτητος από ποτέ»
Διακόπηκε η συνεδρία της Επιτροπής Ελέγχου, ως ένδειξη σεβασμού και εκτίμησης στον Οδυσσέα