Τιτάνιες προσπάθειες διασωστών νότια της Ιταλίας

Οι ιταλικές αρχές διέσωσαν 2.154 πρόσφυγες νότια της Σικελίας κατά τη διάρκεια 17 επιχειρήσεων διάσωσης που πραγματοποιήθηκαν μόνο χθες, ένας αριθμός που προστίθεται στους 1.850 που περισυνελέγησαν προχθές, όπως ανακοίνωσε το λιμενικό σώμα της Ιταλίας σε ένα δελτίο τύπου που εξέδωσε.
 
Πλοία του λιμενικού σώματος και του πολεμικού ναυτικού της Ιταλίας, ένα νορβηγικό πλοίο που είχε αναπτυχθεί στο πλαίσιο της συμβολής της Frontex κι ένα ελληνικό φορτηγό πλοίο συμμετείχαν χθες στις επιχειρήσεις που συντόνισε το κέντρο επιχειρήσεων του λιμενικού σώματος της Ιταλίας, το οποίο εδρεύει στη Ρώμη. Οι πρόσφυγες που διασώθηκαν επέβαιναν σε 16 φουσκωτές λέμβους και μία βάρκα. Όλοι οι επιβαίνοντες διασώθηκαν.
 
Προχθές, 1.850 πρόσφυγες διασώθηκαν σε 8 διαφορετικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με το ιταλικό λιμενικό σώμα.
 
Ένας εκπρόσωπος Τύπου του πολεμικού ναυτικού της Λιβύης ανακοίνωσε από την πλευρά του ότι το λιμενικό σώμα της χώρας εμπόδισε τον διάπλου 6 πλοιαρίων που μετέφεραν 649 πρόσφυγες στα ανοικτά της Σαμπράτα.
 
 
 

Δειτε Επισης

Θρίλερ για γερά νεύρα οι συνομιλίες στο Ουκρανικό-«Η Ρωσία δεν είναι σοβαρή»
Το «φιάσκο» στην Τουρκία και οι ειρωνικές εκατέρωθεν δηλώσεις-Τα σενάρια για τις συνομιλίες
Στον αέρα οι συζητήσεις στην Τουρκία-«Ο Ζελένσκι δεν θα μεταβεί στην Κωνσταντινούπολη»
Υποβαθμίζει τις συνομιλίες στην Τουρκία ο Τραμπ-«Δεν θα συμβεί τίποτα μέχρι να συναντηθώ με τον Πούτιν»
Σεισμός 5,2 Ρίχτερ στο Ικόνιο της Τουρκίας-Έγινε αισθητός μέχρι την Άγκυρα
Θρίλερ με τις συνομιλίες για το Ουκρανικό-Από τον «Πρόεδρο κλόουν» στην αντιπροσωπεία «παρωδία»
Το Κίεβο θα αποφασίσει τα βήματα του μετά τη συνάντηση με Ερντογάν
Aναβλήθηκαν για τις επόμενες ώρες οι συνομιλίες Ρωσίας-Ουκρανίας με πρωτοβουλία Ερντογάν
Ξεκινούν οι πρώτες συνομιλίες μεταξύ Ρωσίας-Ουκρανίας μετά από τρία χρόνια-Ποιοι εκπροσωπούν την κάθε πλευρά
Ο Τραμπ αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο να μεταβεί στην Τουρκία αν υπάρξει πρόοδος στις διαπραγματεύσεις