Στο Παρίσι εκτάκτως ο Τσίπρας

Στη σύμμαχο Γαλλία προσφεύγει για μία ακόμη φορά η Αθήνα. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας μεταβαίνει εκτάκτως σήμερα στο Παρίσι για κατ΄ ιδίαν συνάντηση με τον Φρανσουά Ολάντ στο Μέγαρο των Ηλυσίων Πεδίων, στις 7 το απόγευμα.
 
Ή συνάντηση πραγματοποιείται σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία οι διαπραγματεύσεις έχουν διακοπεί, η εαρινή Σύνοδος του ΔΝΤ θα διεξαχθεί χωρίς κατ αρχήν συμφωνία και με πολεμική ατμόσφαιρα μεταξύ Αθήνας- Ταμείου και ενώ η κυβέρνηση ανακοίνωσε ότι καταθέτει νομοσχέδια για φορολογικό και ασφαλιστικό πιέζοντας για συμφωνία μέχρι 22- 25 Απριλίου.

Ο Αλέξης Τσίπρας αμέσως μετά το ταξίδι στο Παρίσι θα μεταβεί την Πέμπτη στο Στρασβούργο όπου θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο του Ευρωκοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς, επιχειρώντας να βάλει την Ευρωβουλή αλλά και γενικότερα την ευρωπαϊκή σοσιαλδημοκρατία στο παιχνίδι υπέρ της Ελλάδας. Την ίδια ημέρα θα μεταβεί στις Βρυξέλλες, προκειμένου στις 7 μ.μ. να συμμετάσχει ως προσκεκλημένος ομιλητής σε προγραμματισμένο δείπνο εργασίας με ανώτατα στελέχη του Ιδρύματος Άξελ Σπρίνγκερ με θέμα την κατάσταση και τις προοπτικές της ελληνικής οικονομίας.

Εξαιτίας της μετάβασης Τσίπρα στο Παρίσι, η προγραμματισμένη για αύριο συνεδρίαση της Ολομέλειας, όπου θα συζητείτο η πρόταση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ για σύσταση Εξεταστικής επιτροπής για τα δάνεια των κομμάτων και των ΜΜΕ, αναβάλλεται για την ερχόμενη Παρασκευή στις 10 το πρωί.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι το ταξίδι του πρωθυπουργού στις Βρυξέλλες και η συνάντηση με Σουλτς ήταν προγραμματισμένα. Ο κ.Τσίπρας όμως είχε ζητήσει να δει τον Όλαντ και ο Γάλλος πρόεδρος τον κάλεσε να μεταβεί την Τετάρτη στο Παρίσι καθώς την επόμενη έχει και εκείνος προγραμματισμένο ταξίδι.

Σε κάθε περίπτωση είναι σαφές ότι η Αθήνα ποντάρει για άλλη μία φορά στη σύμμαχο Γαλλία προκειμένου να κλείσει ή αξιολόγηση πριν το Πάσχα.
 
Πηγή: news247
 
 
 

Δειτε Επισης

Επίθεση Μπαχτσελί σε Δένδια-«Πήγε στο Καστελλόριζο και κουνούσε δειλά το δάχτυλό του»
Στη φυλακή άλλοι πέντε κατηγορούμενοι για το κύκλωμα των παράνομων συνταγογραφήσεων
Θύμα εκδικητικής πορνογραφίας γνωστό μοντέλο από πρώην σύντροφό της-«Ντρεπόμουν να κυκλοφορήσω»
Ποινική δίωξη υψηλόβαθμων αστυνομικών για την «κάθοδο» τον Κροατών χούλιγκαν ζητά ο Εισαγγελέας
Καταδικάστηκε ο 64χρονος που βιντεοσκοπούσε 18χρονη μέσα στο τρένο-Εστίαζε στο στήθος της
Απάντηση Φον ντερ Λάιεν στην επιστολή Μητσοτάκη-Στόχος να πέσουν οι τιμές ενέργειας στην Ευρώπη
Τραγωδία στον Βόλο: Βρέθηκε νεκρός ο 40χρονος που επιτέθηκε με ψαροντούφεκο στον πατέρα του
Θύμα ληστείας και ξυλοδαρμού έπεσε 65χρονος από έναν παλιό γείτονά του-Ο δράστης χτύπησε και το σκυλάκι του
Αιματηρό επεισόδιο στον Κεραμεικό -Ένας τραυματίας
Χτύπησε στον ύπνο της τη μητέρα του επειδή δεν του έγραφε το σπίτι