Μετά τα σούπερ περιπολικά και τα drone στους δρόμους

Με τα πλέον σύγχρονα συστήματα παρακολούθησης/επιτήρησης θα αρματωθεί η τροχαία για να αντιμετωπίσει τους ανυπότακτους Κύπριους οδηγούς.

Σε εφαρμογή θα θέσει σύντομα το σχέδιο επιτήρησης των κυπριακών δρόμων με drone τα οποία θα μεταδίδουν εικόνες σε περιπολικά τα οποία θα είναι έτοιμα να «τσιμπήσουν» τους παραβάτες.

Σύμφωνα και με τα όσο αναφέρει και ο Φιλελεύθερος  η Αστυνομία έχει κινήσει τις διαδικασίες για να εφοδιαστεί με επαγγελματικό drone, δηλαδή πλατφόρμα εναέριας επιτήρησης, φιλοδοξώντας να αλλάξει τον τρόπο πάταξης του εγκλήματος.
 
Με αυτό το μέσο, θα παρέχεται η δυνατότητα στην Αστυνομία, σε περίπτωση καταδίωξης ενός οχήματος που ενεπλάκη σε παρανομία, να έχει βοήθεια και από αέρος. Το drone θα μπορεί, αφού κλειδώσει τον στόχο, να καταδιώκει το ύποπτο όχημα σε απόσταση μέχρι και 30 χλμ επί μία ώρα και ο χειριστής του να έχει εικόνα της καταδίωξης. Κύρια αποστολή της πλατφόρμας θα είναι να επιβλέπει τους αυτοκινητόδρομους και στην περίπτωση που υπάρχει δυστύχημα ή πυκνή τροχαία κίνηση να στέλλει εικόνα ώστε να γίνονται και οι ανάλογες διευθετήσεις.
 
Το μη επανδρωμένο μέσο παρακολούθησης δεν έχει σχέση με αυτά που κυκλοφορούν στην αγορά, θα κοστίσει αρκετές χιλιάδες ευρώ και θα γίνει το δεξί χέρι των μελών της Τροχαίας αλλά και των αστυνομικών δίωξης του εγκλήματος. Το drone αναμένεται να παραληφθεί τους επόμενους μήνες και μαζί με το σύστημα αναγνώρισης πινακίδων οχημάτων θα αποτελέσουν τα σύγχρονα όπλα για πάταξη του εγκλήματος αλλά και ελέγχου των οδηγών. 
 
 

Δειτε Επισης

Με σκεπτικισμό βλέπει την εναλλακτική φοίτηση η Επίτροπος του Παιδιού
Έναρξη Μαθημάτων Ανοικτού Σχολείου Δήμου Λεμεσού
Συνεχίζει με απόλυτη διαφάνεια και λογοδοσία να προσφέρει ίσες ευκαιρίες ο Φορέας Κοινωνικής Στήριξης
Απαντά στις διαμαρτυρίες για το σχολείο για παραβατικούς μαθητές το ΥΠΑΝ-«Στιγματίζουν τα παιδιά»
Σε τροχιά υλοποίησης η αστυνόμευση των φαρμακείων-Θα καταγγέλλονται αν δεν συμμορφώνονται με το διάταγμα
Κλήρωση Τζόκερ-Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 17 εκατ. ευρώ
Ψηφίστηκε νόμος για μεγαλύτερη διαφάνεια στον Ανεξάρτητο Φορέα Κοινωνικής Στήριξης
Ολιγόλεπτες διακοπές κυκλοφορίας την Κυριακή στην περιοχή Μονής λόγω έργων
Στις τοπικές αρχές η αρμοδιότητα για επικίνδυνες οικοδομές μέχρι 31 Μαρτίου
Συνέχιση επιδοτήσεων για αδύναμους και πάταξη αισχροκέρδειας ζητεί η Ένωση Καταναλωτών