Γερμανία: Νοσοκόμος σκότωνε ασθενείς για να τους "επαναφέρει στη ζωή"

  Ένας πρώην νοσοκόμος που έχει ήδη καταδικαστεί σε ισόβια κάθειρξη για δύο δολοφονίες αλλά έχει αναλάβει την ευθύνη και για πολλές άλλες, θεωρείται πλέον ύποπτος για τουλάχιστον 24 φόνους, ανακοίνωσαν σήμερα οι εισαγγελικές αρχές του Όλντεμπουργκ, στη βόρεια Γερμανία. Από τις εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν μετά την εκταφή 77 σορών, εντοπίστηκε στις 24 από αυτές η ουσία που χρησιμοποιούσε ο 39χρονος Νιλς Χ. για να σκοτώνει τα θύματά του, τους ασθενείς που είχε αναλάβει να φροντίζει.

Η ουσία αυτή, η αζμαλίνη, βρέθηκε στα λείψανα ασθενών ενώ τους τους είχε συνταγογραφηθεί φάρμακο που να την περιέχει. Οι αρχές δεν έχουν ακόμη στη διάθεσή τους τα αποτελέσματα των εξετάσεων άλλων επτά θυμάτων. Συνολικά θα πρέπει να εξεταστούν περισσότερα από 200 πτώματα και η διαδικασία αυτή αναμένεται ότι θα διαρκέσει πολλούς μήνες.

Ο Νιλς Χ. καταδικάστηκε στις 26 Φεβρουαρίου 2015 σε ισόβια κάθειρξη για τη δολοφονία δύο ασθενών. Βρισκόταν ήδη στη φυλακή, αφού είχε καταδικαστεί σε κάθειρξη 7,5 ετών για απόπειρα δολοφονίας.

Οι αρχές ξεκίνησαν νέες έρευνες σε βάρος του 39χρονου τον Ιανουάριο του 2014 αφού ο τελευταίος ομολόγησε σε έναν ψυχίατρο ότι έχει διαπράξει περίπου πενήντα φόνους. Στα τέλη του ίδιου έτους ο Νιλς Χ. είπε στον ψυχίατρο που τον εξέταζε ότι διέπραξε 30 φόνους και 60 απόπειρες. Στην απολογία του, στη δίκη του στο Όλντεμπουργκ ο νοσοκόμος ζήτησε συγγνώμη από τους συγγενείς των θυμάτων δηλώνοντας ότι "λυπάται ειλικρινά" για τις πράξεις του. Υποστήριξε μάλιστα ότι στόχος του, όταν χορηγούσε τις ενέσεις στους ασθενείς, ήταν να τους οδηγήσει στο κατώφλι του θανάτου ώστε μετά να αποδείξει τις ικανότητές του και να τους επαναφέρει στη ζωή. Ισχυρίστηκε ότι ένας από τους λόγους που τον ώθησαν σε αυτό ήταν η "ανία" που αισθανόταν.

Πηγή: www.lifo.gr

Δειτε Επισης

Ο Τραμπ εξετάζει αποστολή ακόμη μιας συστοιχίας Patriot στην Ουκρανία
Στο επίκεντρο της συνάντησης Τραμπ με Νετανιάχου η εκεχειρία στη Γάζα και η απελευθέρωση ομήρων
Στους τέσσερις οι νεκροί μετά την επίθεση των Χούθι στο ελληνόκτητο πλοίο «Eternity C»
Οργή στο Βέλγιο για οδηγό που σκότωσε το σκυλί του σέρνοντάς το για χιλιόμετρα-Βρήκαν το σπίτι του και το έκαψαν
Εκατοντάδες τραυματίες από τη φωτιά στη Μασσαλία-Φόβοι ότι ο Μιστράλ θα τη θέσει ξανά εκτός ελέγχου
Τουλάχιστον 161 αγνοούμενοι και 110 νεκροί από τις καταστροφικές πλημμύρες στο Τέξας
Μυστήριο με τον θάνατο 35χρονου που τον «ρούφηξε» κινητήρας αεροσκάφους στο Μπέργκαμο
Τουλάχιστον 108 νεκροί από τις πλημμύρες στο Τέξας-Αγνοούνται τέσσερα παιδιά
Από φλεγόμενο όχημα ξεκίνησε η πυρκαγιά που μαίνεται στη Μασσαλία-Η νύχτα θα είναι κρίσιμη
ΒΙΝΤΕΟ: Η στιγμή της επίθεσης στο ελληνικών συμφερόντων Magic Seas στην Ερυθρά Θάλασσα