Το facebook αλλάζει! Φέρνει τα bots στο Messenger

  Κατά τη διάρκεια του πρόσφατου συνεδρίου Build 2016, ο CEO της Microsoft Satya Nadella, επεσήμανε ότι τα τα bots είναι τα νέα apps, αντιπροσωπεύουν το μέλλον και το πως θα αλληλεπιδρούν οι άνθρωποι με την τεχνητή νοημοσύνη.

H Microsoft θα ενσωματώσει τα bots σε Skype, HoloLens, Office 365 και άλλα προϊόντα της, αλλά δεν είναι η μόνη που κινείται σε αυτή την κατεύθυνση.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι θα φέρει τα bots στο Messenger app. Η ανάπτυξη των bots θα γίνεται εύκολα από τη νέα Facebook Messenger Platform beta, που ανακοινώθηκε επίσης κατά τη διάρκεια του Facebook F8 conference.


Τα Chatbots επιτρέπουν στις επιχειρήσεις να αλληλεπιδρούν με τους πελάτες τους μέσω του Facebook Messenger προσφέροντας εξυπηρέτηση πελατών, διάφορες οδηγίες και κάθε είδους περιεχόμενο. Για παράδειγμα, μπορείς να παραγγείλεις λουλούδια απλά κάνοντας μια «συζήτηση» με ένα bot στον Messenger. Επίσης, η αεροπορική σου εταιρεία μπορεί να σου στείλει το check-in και τις απαραίτητες πληροφορίες για την πτήση και μπορείς να κάνεις τις ερωτήσεις σου για οποιαδήποτε απορία. Υπάρχουν χιλιάδες άλλες περιπτώσεις που μπορούν να είναι χρήσιμα τα bots, τα οποία αν είναι αρκετά «έξυπνα», μπορούν να πραγματοποιήσουν συζητήσεις σαν να είναι πραγματικοί υπάλληλοι.

Τα bots θα χρησιμοποιούν τεχνητή νοημοσύνη (AI) η οποία θα αναμιγνύεται με την επεξεργασία φυσικής γλώσσας και πραγματικής ανθρώπινης βοήθειας.

Προς το παρόν υπάρχει ένας περιορισμός που δεν επιτρέπει την προσθήκη πιστωτικής κάρτας στον Messenger για να κάνεις πληρωμές στις επιχειρήσεις με τις οποίες επικοινωνείς, όμως φανταζόμαστε ότι αυτό θα αλλάξει στο μέλλον.

Με πάνω από 900 εκατ. ενεργούς χρήστες μηνιαίως, το Facebook φιλοδοξεί ότι στο μέλλον θα είναι η μόνη εφαρμογή που θα χρησιμοποιούμε για διάφορες δραστηριότητες.

 

 

Πηγή: Techblog.gr

Δειτε Επισης

«Είσαι αληθινός φίλος της Τουρκίας»-Τα τηλεφωνήματα και τα SMS που έκαψαν τον δήμαρχο της Νέας Υόρκης
Έξι μήνες διορία δίνει η Κομισιόν σε Τουρκία και Γερμανία να τα βρουν για το ντονέρ κεμπάπ
Στη Φλόριντα ο «εξαιρετικά επικίνδυνος» τυφώνας Έλεν
Το Ισραήλ διαμηνύει πως θα συνεχίσει να πολεμά τη Χεζμπολάχ μέχρι τη νίκη
Νέοι βομβαρδισμοί Ισραήλ στον Λίβανο-Στους 92 οι νεκροί και 153 τραυματίες
Έτοιμη η Πολεμική Αεροπορία του Ισραήλ να υποστηρίξει χερσαίες επιχειρήσεις στον Λίβανο
Διεθνές ένταλμα κατά Νορβηγού για την υπόθεση των βομβητών
Νεκρός ο διοικητής της μονάδας εναέριων δυνάμεων της Χεζμπολάχ έπειτα από αεροπορική επιδρομή στη Βηρυτό
Νέα ισραηλινή επιδρομή στη Βηρυτό-Στόχος ο διοικητής της μονάδας εναέριων μέσων της Χεζμπολάχ
Σύροι φεύγουν από τη χώρα τους για να γλιτώσουν-Σκοτώνονται στον Λίβανο από ισραηλινά πλήγματα