Αναστολή των εκλογών μέχρι το πέρας της υπόθεσης στο Ανώτατο ζητά η ΟΑΔ

Η αίτηση αμφισβήτησης της πρόσφατης τροποποίησης του εκλογικού νόμου που καταχωρήθηκε εναντίον της Βουλής των Αντιπροσώπων εκ μέρους του πολιτικού κόμματος Οργάνωση Αγωνιστών Δικαιοσύνης (ΟΑΔ) από το δικηγορικό γραφείο Γεωργιάδης & Συνεργάτες ΔΕΠΕ ήταν στις 11/4  ορισμένη για ακρόαση ενώπιον της ολομέλειας του Ανωτάτου Δικαστηρίου.
 
Ο δικηγόρος της Βουλής ζήτησε χρόνο για καταχώρηση ένστασης και  το Ανώτατο Δικαστήριο έδωσε οδηγίες να επιδοθεί η αίτηση  και στον Γενικό Εισαγγελέα για να ακουστούν οι απόψεις του ενόψει του ότι  ζητείται παράλληλα  με άλλες θεραπείες η αναστολή της διεξαγωγής των εκλογών μέχρι το πέρας της υπόθεσης και έκδοσης απόφασης.
 
Ο δικηγόρος της ΟΑΔ κύριος Γιάννος Γεωργιάδης διευκρίνισε ότι στόχος του κόμματος δεν είναι η αναστολή των εκλογών αλλά η γρήγορη εκδίκαση της υπόθεσης και έκδοσης απόφασης πριν τις εκλογές.
 
Περαιτέρω ο κύριος Γεωργιάδης τόνισε ότι η κύρια θέση του κόμματος είναι ότι αύξηση του εκλογικού ποσοστού λίγο μετά την εγγραφή του κόμματος και μόλις λίγους μήνες πριν τις εκλογές προκαλεί αντικειμενική αδυναμία συμμετοχής στις εκλογές και πρόκειται για μέτρο δυσανάλογο προς τον επιδιωκόμενο σκοπό. Επίσης πρόσθεσε ότι  βρίσκεται σε αντίθεση με τα άρθρα 14 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου και του άρθρου 3 του Πρώτου Πρόσθετου Πρωτοκόλλου της ΕΣΔΑ,  σύμφωνα με πρόσφατη απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου.
 
Σύμφωνα με τους Ευρωπαϊκούς  Κανόνες ρύθμισης των πολιτικών κομμάτων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο πολιτικός πλουραλισμός είναι ζωτικής σημασίας για την διασφάλιση της αποτελεσματικότητας της δημοκρατικής διακυβέρνησης και παρέχει στους πολίτες " πραγματικό λόγο¨ στην επιλογή διακυβέρνησης. Η νομοθεσία σχετικά με τα πολιτικά κόμματα θα πρέπει να προωθεί τον πλουραλισμό ως μέσο διασφάλισης της έκφρασης απόψεων της αντιπολίτευσης και δημοκρατικής μετάβασης της εξουσίας.
 
Ο κύριος Γεωργιάδης επιφύλαξε τα δικαιώματα των πελατών του να παραπέμψουν το θέμα σε μεταγενέστερο στάδιο εάν κριθεί απαραίτητο στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο ως νομικό ερώτημα για διευκρινήσεις, βάσει του άρθρου 267 της Ευρωπαϊκής Σύμβασης.
 
Το πολιτικό κόμμα ΟΑΔ θα συνεχίσει μέσου του δικηγόρου τους κύριου Γεωργιάδη  τον αγώνα με όλα τα ένδικα μέσα  στην Κύπρο και στην Ευρώπη με σκοπό την σωστή απονομή της δικαιοσύνης και την διασφάλιση του κανόνα δικαίου και της Δημοκρατίας
 
Η υπόθεση ορίστηκε την Παρασκευή 15 Απριλίου η ώρα 11: 45 για συνέχιση.