Κοπέλα δημοσιεύει Φώτο πριν και μετά την κρίση πανικού

Αν και σίγουρα υπάρχει πρόοδος τα τελευταία χρόνια σχετικά με την κατανόηση και κοινωνική αποδοχή των προβλημάτων που σχετίζονται με την ψυχική υγεία ενός ατόμου, δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι έχουμε ακόμη πολύ δρόμο να διανύσουμε, για να αποβάλουμε ως κοινωνία όλα τα σχετικά στερεότυπα.
 
Μια κρίση πανικού, για παράδειγμα, αντιμετωπίζεται από πολλούς με λάθος τρόπο. Πιστεύουν ότι το άτομο που παθαίνει κρίσεις πανικού είναι άρρωστο ψυχικά, έχει πολλά ψυχολογικά προβλήματα και πιθανώς είναι και επικίνδυνο. Αυτό είναι πέρα για πέρα μια ΛΑΘΟΣ αντίληψη.
 
Οι κρίσεις πανικού είναι κάτι που μπορεί να συμβεί στον καθένα. Και προκειμένου να συμβάλλει με τον δικό της τρόπο στην ευρύτερη κατανόηση και αποβολή του κοινωνικού στίγματος που δυστυχώς υπάρχει ακόμα για τις κρίσεις πανικού, μια κοπέλα, η Amber Smith από την Μ. Βρετανία, σόκαρε πρόσφατα το Facebook, ανεβάζοντας δικές της φωτογραφίες για το πώς μπορεί να είναι η ίδια πριν και μετά από ένα τέτοιο επεισόδιο κρίσης.
 
Ήθελε να δείξει στους αμφισβητίες, πόσο πραγματικό είναι αυτό που βιώνει.
 

 
Όπως γράφει η ίδια στην ανάρτησή της:
 
"Στην επάνω φωτογραφία βλέπετε τι δείχνω στον κόσμο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Όμορφα ντυμένη, βαμμένη, με φίλτρα στην φωτογραφία. Αυτή θεωρείται η “νορμάλ” πλευρά μου στο Facebook.
Στην κάτω φωτογραφία με βλέπετε όπως ήμουν απόψε (σ.σ. όταν έγινε η ανάρτηση) λίγο μετά από μια κρίση πανικού εξαιτίας του αυξημένου μου άγχους. Είναι και αυτή μια “νορμάλ” πλευρά του εαυτού μου, την οποία, όμως, οι περισσότεροι άνθρωποι δεν βλέπουν”.

 
Παρακάτω η Amber βγάζει από μέσα της όλη την οργή και αγανάκτηση ενός ατόμου που αισθάνεται περιθωριοποιημένο εξαιτίας μιας κατάστασης που, ενώ είναι τόσο κοινή, εξακολουθεί να αποτελεί ταμπού και στίγμα στην κοινωνία.

Και προσφέρει συμπαράσταση σε όλους και όλες που ζουν με το ίδιο πρόβλημα, που έχουν δηλαδή περιστασιακά κρίσεις πανικού και αισθάνονται και εκείνοι ότι κανείς δεν τους καταλαβαίνει.

Μέχρι και προχθές, το συγκεκριμένο ποστ στο Facebook είχε γίνει share πάνω από 11.000 φορές και είχε δεκάδες χιλιάδες like.
 
 ΠΗΓΗ: iatropedia.gr
 
 

Δειτε Επισης

Έμιλυ Παναγιώτου & Μιράντα Χρυσοστόμου: Πρόγραμμα ΕΚΕ ‘Υγεία & Ευεξία στην Εργασία: Δικαίωμα στην Εργασία’
Άρτεμις Κοματίνα & Κωνσταντίνα Παλάλα: Υπηρεσία Στήριξης στο Πένθος (video)
«Όγκος σαν μπάλα του τένις αφαιρέθηκε μέσω των φρυδιών μου»-Aσθενής υποβλήθηκε σε καινοτόμο επέμβαση από Έλληνα γιατρό
Εντοπισμός ατόμων με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης καρκίνου εντόπισε το Ινστιτούτο Νευρολογίας Κύπρου
Δρ. Κυριάκος Στυλιανίδης: Υπηρεσία Κατ’ Οίκον Υποστηρικτικής και Ανακουφιστικής Φροντίδας ΠΑΣΥΚΑΦ (video)
Νέος συνδυασμός θεραπειών μειώνει 40% τους θανάτους από καρκίνο του τραχήλου της μήτρας
Μαρία Κρινή: Το έργο και η σημασία του Τμήματος Έρευνας και Ανάπτυξης (video)
Η θλιβερή περίπτωση του νεότερου ανθρώπου που διαγνώστηκε με τη νόσο Αλτσχάιμερ
Κορυφαία προτεραιότητα του Υπουργείου Υγείας η αντιμετώπιση του καρκίνου του μαστού-«Η πρόληψη είναι δύναμη»
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα