Κοινωνικές ασφαλίσεις με δόσεις

Στην Ολομέλεια οδηγείται την ερχόμενη Πέμπτη το νομοσχέδιο για τις ληξιπρόθεσμες προς το Ταμείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων.  Σε περίπτωση ψήφισης του νομοσχεδίου από την Ολομέλεια, τότε θα δίνεται η δυνατότητα στους πολίτες για αποπληρωμή των οφειλών τους προς τις Κοινωνικές Ασφαλίσεις σε 36 δόσεις.

Σύμφωνα με την εισηγητική έκθεση , στόχος είναι η ανακούφιση των οφειλετών οι οποίοι λόγω της συνεχιζόμενης οικονομικής κρίσης αδυνατούν να ανταποκριθούν έγκαιρα στις υποχρεώσεις τους με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν να υποστούν δικαστικά και άλλα μέτρα. Στο νομοσχέδιο περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων ρυθμίσεις που αφορούν στον τρόπο υποβολής της αίτησης από τον οφειλέτη, τη διαδικάσία και το χρονοδιάγραμμα εξέτασης της αίτησης και τον τρόπο καταβολής των οφειλών. Να σημειωθεί πως οι οφειλές προς το Τμήμα Κοινωνικών Ασφαλίσεων ανέρχεται στα 300 εκατ. ευρώ.

Η κυβέρνηση προτείνει διευθέτηση των οφειλόμενων ποσών με 36 μηνιαίες δόσεις, ωστόσο τα μέλη της επιτροπής ζήτησαν από την υπουργό εργασίας να εξετάσει το ενδεχόμενο αύξησης των δόσεων ώστε τα ποσά να είναι μικρότερα προς διευκόλυνση των οφειλετών. 

Σε δηλώσεις του το βουλευτής των Οικολόγων Γιώργος Περδίκης ανέφερε πως υπάρχουν πρόνοιες που το καθιστούν αναποτελεσματικό. Εάν καθυστερήσει κάποιος ένα μήνα τη δόση του τότε θα βγαίνει εκτός σχεδίου. Ζητήσαμε αύξηση των δόσεων ωστόσο η υπουργός παρουσιάστηκε διστακτική υποστηρίζοντας πως κάποιοι μπορεί να εκμεταλλευτούν το σχέδιο αυτό. Θα καταθέσουμε συγκεκριμένες τροπολογίες στην Ολομέλεια με την ελπίδα ότι θα γίνουν αποδεκτές και θα το ψηφίσουμε. 
 
 

Δειτε Επισης

Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα