Αντί απάντησης στη Ξένια Κωνσταντίνου

Αγαπητή Ξένια,
 
Ο ενικός δεν είναι από έλλειψη ευγένειας αλλά από μια αίσθηση οικειότητας η οποία ενισχύθηκε μετά την επανειλημμένη θέαση του προεκλογικού σου σποτ με το ποδήλατο στο δάσος.
Καταρχάς, να σε συγχαρώ για την τολμηρή σου απόφαση να  διεκδικήσεις την ψήφο και κυρίως την εμπιστοσύνη των πολιτών. Μια εμπιστοσύνη η οποία, όπως γνωρίζεις, κλονίστηκε βίαια λόγω:
  • των δεσμεύσεων του Προέδρου, τη χρηματοδότηση ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ από τη Focus, του κουρέματος, τους συμπέθερους, το ακίνητο της Αρχιεπισκοπής στον Αγ. Τύχωνα, τη μαζική φυγή εκατομμυρίων πριν το κούρεμα, τους διορισμούς των «αρίστων των αρίστων», το μπόνους του Δημητριάδη, το διπλό συμβόλαιο της Γιωρκάτζη, τις πιατέλες με τα αμπελοπούλια, τους θείους του ΤΕΠΑΚ, τις μίζες και τα σκουπίδια, την κοινωνική εξαθλίωση, την φτώχεια και την ανεργία που ζει στο πετσί του ο κυπριακός λαός τα τελευταία χρόνια – προ και μετά Αναστασιάδη.
Θα συμφωνείς ότι είναι ανάγκη να επανακτήσουμε την εμπιστοσύνη των πολιτών με πράξεις, διαφάνεια και λογοδοσία.

Εμείς στην ΕΔΕΚ, το παραδέχομαι, υστερούμε πολύ στο επικοινωνιακό κομμάτι. Δεν έχουμε ακριβοπληρωμένους επικοινωνιολόγους να μας καθοδηγούν και να μας λένε τι και πως πρέπει να γίνεται η πολιτική επικοινωνία. Προτιμούμε κάτι πιο απλό. Να λέμε στον κόσμο την Αλήθεια. Να μην την καλλωπίζουμε, να μη ντύνουμε τις λέξεις με ψέματα, να μην αθετούμε τις υποσχέσεις μας. Λίγο-πολύ να μην κάνουμε ότι κάνει ο Πρόεδρος Αναστασιάδης τα τελευταία τρία χρόνια, ειδικά με το σχέδιο Ανάν, το οποίο στην πράξη το επαναφέρει πρόνοια προς πρόνοια.
Αντί όμως να συζητούμε για τους τύπους, ίσως θα προσφέραμε καλύτερη υπηρεσία στο λαό εάν κουβεντιάζαμε για την ουσία.
Αυτά που συμφώνησε ο κ. Αναστασιάδης διασφαλίζουν τις τέσσερις βασικές ελευθερίες; Ποιοι θα πληρώσουν το κόστος της λύσης και τις αποζημιώσεις; Σε ποιο δημοκρατικό κράτος το 2016 αποφασίζει ένας ξένος δικαστής για τις τύχες του λαού; Οι Κύπριοι πολίτες θα έχουν τα ίδια δικαιώματα που έχουν όλοι οι Ευρωπαίοι πολίτες;  
Αυτά δεν είναι «λαϊκισμός». Αυτά αφορούν το παρόν και το μέλλον του λαού. Και μια υπεύθυνη ηγεσία θα συζητούσε δημόσια και με πλήρη διαφάνεια όλα όσον αφορούν το λαό –και όχι να τα συμφωνεί πίσω από κλειστές πόρτες. 
Τέλος, δεν θα ήθελα να ασχοληθώ με τις «δημοκρατικές διαδικασίες» για τον καταρτισμό του ψηφοδελτίου σας. Αυτά τα κρίνουν οι πολίτες. Μπορώ όμως να σας υποδείξω ότι εμείς στην ΕΔΕΚ λαμβάνουμε τις αποφάσεις μας σε ανοιχτές συνεδρίες και με δημοκρατικές διαδικασίες. Δεν κόβουμε και ράβουμε τη δημοκρατία στα μέτρα μας.
 
Υστερόγραφο: Ασχολούμαστε με την πολιτική πρωτίστως από αγάπη για την πατρίδα μας και όχι επειδή έχουμε «βολευτεί» με την κατοχή. Είναι ένας αγώνας για Ελευθερία και Δημοκρατία. Όπως ορίζει η συνείδηση μας, η παρακαταθήκη μας, η ζώσα πραγματικότητα.
 
 Με αισθήματα εκτίμησης,
 
Γιώργος Αγαπίου
Υπεύθυνος Γραφείου Τύπου ΕΔΕΚ
και υποψήφιος βουλευτής επ. Λευκωσίας
 

Δειτε Επισης

Η νομιμότητα αποστολής προσκλητηρίων γάμου με φακέλους της Αστυνομίας και η άγνοια του Αρχηγού
Η έκθεση Ντράγκι και η επιβίωση της ΕΕ
Η νέα σχολική χρονιά ξεκίνησε ομαλά, με δεκάδες νέες δράσεις και καινοτομίες, στον δρόμο για ένα σύγχρονο, δημοκρατικό και συμπεριληπτικό σχολείο
Καιρός να πάρουμε τη μοίρα μας στα χέρια μας
Πενήντα χρόνια μετά-Μνήμη Δώρου Λοΐζου
Η νομιμότητα κατοχής ταυτόχρονα τριών θέσεων στην Αστυνομία
Η ακύρωση του GSI θα είναι μια κολοσσιαία στρατηγική αποτυχία
Όταν η Αστυνομία συνεχίζει να παρανομεί, το φαινόμενο της δυστροπίας της Διοικήσεως στην εκτέλεση ακυρωτικών αποφάσεων
«Δαμαί εγεννήθηκα, δαμαί εν να πεθάνω»
Μια από τα ίδια. Ο χορός των προαγωγών στην Αστυνομία και η απόρριψη τους από το Δικαστήριο καλά κρατεί