Μέσα σε μια εβδομάδα, ο Τιμούρ έγινε ανεπιθύμητος

Το δεδομένο, είναι πως ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να αισθάνεται άνετος, ούτε για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, ούτε και για την παρουσία του στον τελικό του Κυπέλλου. Οι δύο σερί ισοπαλίες στο πρωτάθλημα, έφεραν την ΑΕΚ στο -2 και πλέον στα 5 παιχνίδια που απομένουν μέχρι το φινάλε, όλα είναι πιθανά. Σε αυτό προσθέτουμε και το εντός έδρας 1-1 με τον Απόλλωνα για το Κύπελλο, που βάζει επιπλέον πίεση.
 
Σαφώς και τίποτα δεν έχει τελειώσει. Ο ΑΠΟΕΛ είναι επικεφαλής της βαθμολογίας και δίνει τα 4 από τα 5 παιχνίδια που απομένουν μέσα στο ΓΣΠ. Του απομένει μόνο μια αποστολή εκτός Λευκωσίας, κόντρα στον Απόλλωνα.
 
Τα παράπονα για το κοουτσάρισμα του Τιμούρ Κετσπάγια δεν έχουν τελειωμό. Προσωπικά, θεωρώ πως όχι άδικα, αν και θα πρέπει να υπάρχει και κάποιο μέτρο. Είναι όμως φανερό πως έγιναν λάθος επιλογές και διαχείριση του ρόστερ στους αγώνες με Απόλλωνα και Ανόρθωση στο πρωτάθλημα, όπως και στο Κύπελλο με τον Απόλλωνα, η ομάδα υστέρησε στο δημιουργικό κομμάτι. Όταν ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί να αξιοποιήσει το διαχρονικά δυνατό του «χαρτί», που είναι η δημιουργικότητα, τότε όλα γίνονται πιο δύσκολα.
 
Αδίκησε τον εαυτό του και τις δυνατότητες της ομάδας του ο Τιμούρ, που όχι μόνο δεν του βγήκε το πλάνο απέναντι στην Ανόρθωση, αλλά ουσιαστικά οι κινήσεις που έκανε από τον πάγκο, αποσυντόνισαν περισσότερο την κατάσταση. Το γκολ του Γιαννιώτα έσωσε την παρτίδα, όπως αυτό του Μερκή πριν μια εβδομάδα.
 
Ο κόσμος βλέπει το +6 να γίνεται +2 μέσα σε μερικές μέρες. Βλέπει τον συνοστισμό των αμυντικών χαφ να μην αποδίδει, βλέπει πως ο ΑΠΟΕΛ δεν μπορεί πλέον να επιβληθεί με αυτή τη φιλοσοφία και βλέπει πως η ομάδα του είναι τόσο κοντά να τα κατακτήσει όλα, όσο να τα χάσει τα πάντα. Τι περίεργη κατάσταση. Αλλά έχει και άλλη όψη το πράγμα.
 
Πιο πάνω αναφέρθηκα για τα λάθη του Τιμούρ Κετσπάγια, όμως είναι ο ίδιος προπονητής που στις 20 Μαρτίου, όταν είχε ολοκληρωθεί ο αγώνα με την ΑΕΚ στη Λάρνακα, είχε πετύχει κάτι εξαιρετικό. Ήταν αυτός που καθοδήγησε τον ΑΠΟΕΛ στη 12η σερί νίκη του, στην εξουδετέρωση των ατού της ΑΕΚ και συνεπώς σε ένα μεγάλο «διπλό» στη προσπάθεια του τίτλου. Όταν όμως υιοθέτησε αυτή την τακτική, «πυροβολήθηκε» από όσους τον δόξασαν. Τα αποτελέσματα δεν τον δικαιώνουν, ούτε η εικόνα. Αυτό που πρέπει να δούμε επίσης, είναι πως όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα.
 
Εκεί που κάποιοι τον αποκαλούσαν «καθηγητή» μετά το παιχνίδι με την ΑΕΚ, τον θέλουν να απομακρυνθεί άμεσα από τον «Αρχάγγελο». Στις 2 Απριλίου ο ΑΠΟΕΛ ήρθε ισόπαλος 2-2 με τον Απόλλωνα, στις 6 του μήνα αναδείχθηκε και πάλι ισόπαλος με τον Απόλλωνα, αυτή τη φορά 1-1 για το Κύπελλο και χθες, 9 Απριλίου, έμεινε στην ισοπαλία 1-1 με την Ανόρθωση στη Λάρνακα. Συνεπώς, όλα αυτά έγιναν μέσα σε μια εβδομάδα. Μια πολύ άσχημη εβδομάδα για τον ΑΠΟΕΛ και για τον ίδιο τον Τιμούρ, που χάνει υποστηρικτές και την εμπιστοσύνη του κόσμου. Η διοίκηση παρακολουθεί προβληματισμένη την κατάσταση, βρισκόμαστε άλλωστε σε ένα κρίσιμο σημείο του πρωταθλήματος.
 
Το θέμα με τον καταρτισμό της ενδεκάδας και τις αλλαγές, εννοείτε πως αφορά τον άνθρωπο που βρίσκεται στον πάγκο, ωστόσο κανείς δεν μπορεί να εξαιρεθεί από την κριτική. Ποδοσφαιριστές όπως οι Στίλιτς, Αμορίν, Αλωνεύτης, Χαραλαμπίδης μπορούν να βοηθήσουν. Όμως, μην ξεχνάμε πως τα σοβαρά λάθη του ΑΠΟΕΛ, δεν γίνονται τώρα. Έγιναν πριν μερικούς μήνες. Μπορεί αυτή η ομάδα να έχει τον μεγαλύτερο προϋπολογισμό, όμως έγιναν σοβαρά λάθη στον προγραμματισμό. Λάθη τα οποία μετριάστηκαν με τις μεταγραφές Ιανουαρίου, αλλά ακόμη είναι εκεί.
 
Όπως και να έχει, στον ΑΠΟΕΛ καλούνται να διαχειριστούν με ψυχραιμία την κατάσταση. Δεν χρειάζεται «πόλεμος», αλλά ενότητα. Χρειάζεται ωστόσο να αναλάβει ο καθένας τις ευθύνες του και πολύ περισσότερο να μάθει από τα λάθη του. Όταν αυτά επαναλαμβάνονται, τότε δύσκολα, πολύ δύσκολα, θα καταφέρει να τα εξαφανίσει.