Πέρασε το νομοσχέδιο αναθεώρησης του περί Στρατού Νόμου

Η Ολομέλεια της Βουλής ψήφισε ομόφωνα σε νόμο το νομοσχέδιο που αναθεωρεί τον περί Στρατού της Δημοκρατίας Νόμο, έτσι ώστε να εκσυγχρονιστεί το νομοθετικό πλαίσιο που διέπει τη λειτουργία του Στρατού, στην τελική μορφή που πήρε μετά τη συζήτησή του στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Άμυνας.
 
Προηγουμένως η Ολομέλεια της Βουλής απέρριψε τροπολογία του ΔΗΚΟ με 9 ψήφους υπέρ, 35 εναντίον και 4 αποχές με την οποία καθόριζε τα καθήκοντα του Υπαρχηγού της Εθνικής Φρουράς.
 
Αναφερόμενος στην τροπολογία του ΔΗΚΟ, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος του κόμματος Φύτος Κωνσταντίνου είπε ότι αναμέναμε από το 2006 το νόμο και τους κανονισμούς για να ρυθμιστούν οι προαγωγές και κρίσεις στο στρατό και να εκσυγχρονιστεί η Εθνική Φρουρά.
 
Εκφράζοντας τη θέση ότι το νομοσχέδιο θα μπορούσε να τύχει πρόσθετης επεξεργασίας, είπε ότι υπάρχουν κενά στα οποία θα μπορούσαμε να εγκύψουμε περαιτέρω.
 
Σε ό,τι αφορά την τροπολογία για τα καθήκοντα του Υπαρχηγού, ανέφερε ότι ο Υπαρχηγός πρέπει να προέρχεται από τις τάξεις της Εθνικής Φρουράς και γνωρίζει την Εθνική Φρουρά.
 
Σχολιάζοντας τη θέση ότι με την παραχώρηση των καθηκόντων που διαλαμβάνει η τροπολογία του ΔΗΚΟ θα δημιουργηθούν συνθήκες διαρχίας στο στρατό, με ταυτόχρονη υποτίμηση του Αρχηγού, ο κ. Κωνσταντίνου είπε ότι ο Υπαρχηγός θα τελεί υπό τον έλεγχο του Αρχηγού.
 
Ο κ. Κωνσταντίνου ανέφερε ακόμα ότι όλοι οι στρατοί έχουν Υπαρχηγούς, και πολλοί πέραν του ενός. Ο Ελληνικός Στρατός έχει δύο υπαρχηγούς, συμπλήρωσε.
 
Αναφέροντας περαιτέρω ότι στα τάγματα υπάρχουν υποδιοικητές, διερωτήθηκε πού είναι το κώλυμα να έχει ο υπαρχηγός συγκεκριμένα καθήκοντα, έναντι του αρχηγού.
 
“Δεν πρέπει να υποτιμούνται οι Κύπριοι αξιωματικοί” συνέχισε και λέγοντας πως τα περί διαρχίας είναι ψεύδη, κατέληξε αναφέροντας ότι προσφέρουμε ηθική ικανοποίηση στους αξιωματικούς για την προσφορά τους στην Εθνική Φρουρά.
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση ο 23χρονος που εντοπίστηκε τραυματισμένος στην Αγία Νάπα
Ανάλυση Sky News: Η επόμενη ημέρα-Πώς η απόπειρα κατά του Τραμπ θα επηρεάσει το αποτέλεσμα των Εκλογών
Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που o Τόμας Μάθιου Κρουκς ανοίγει πυρ κατά του Τραμπ
Α. Βαφεάδης: Ύψιστη προτεραιότητα η επίλυση του Κυπριακού και η επανένωση
Μεταφέρεται εσπευσμένα στη Γαλλία ο 17χρονος εθνοφρουρός-Κρίσιμη η κατάσταση της υγείας του
Αυτόπτες μάρτυρες υποστηρίζουν ότι η φρουρά του Τραμπ είχε ειδοποιηθεί 3-4 λεπτά πριν ο 20χρονος πυροβολήσει
Νέα δήλωση Τραμπ μετά την απόπειρα δολοφονίας του-«Δεν θα φοβηθούμε, ο Θεός απέτρεψε το αδιανόητο»
Απαισιόδοξη η Αννίτα για το Κυπριακό-«Δεν βλέπω, προς το παρόν, κάτι θετικό»
Παράνομη επίσκεψη Βρετανού βουλευτή στο κατεχόμενο Βαρώσι
Προκλητικός Γκιουλέρ-«Δικαιολογημένη και αναγκαία η εισβολή στην Κύπρο»