Άρχισε έρευνα για τη …λαδιά με τα καύσιμα των λεωφορείων

Θορυβημένο παρουσιάζεται το Υπουργείο Μεταφορών στον απόηχο των πληροφοριών που είδαν των φως της δημοσιότητας σε σχέση με διαφαινόμενη κομπίνα εταιρειών αστικών λεωφορείων, οι οποίες φέρονται να παρουσίαζαν τιμολόγια με μεγαλύτερη κατανάλωση, παρά τις εκπτώσεις που λάμβαναν από εταιρείες πετρελαιοειδών.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε το Υπουργείο, τονίζει ότι διεξάγεται εμπεριστατωμένη διερεύνηση των στοιχείων που αφορούν τη κατανάλωση καυσίμων από τις εταιρείες λεωφορείων.

«Το Υπουργείο Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων ανακοινώνει ότι είναι σε εξέλιξη εμπεριστατωμένη διερεύνηση των στοιχείων που αφορούν την κατανάλωση καυσίμων από τις εταιρείες λεωφορείων, στη βάση όλων των νενομισμένων διαδικασιών και σύμφωνα με τις πρόνοιες της Σύμβασης Παραχώρησης Δημόσιας Υπηρεσίας Εσωτερικών Οδικών Επιβατικών Μεταφορών, σε τακτικές γραμμές», τονίζεται χαρακτηριστικά. 

Σύμφωνα με της εφημερίδα «Φιλελεύθερος», ο Γενικός Ελεγκτής εισηγείται παραπομπή στο Γενικό Εισαγγελέα του θέματος προμήθειας καυσίμων σε εταιρείες αστικών λεωφορείων. Ο Οδυσσέας Μιχαηλίδης  τονίζει ότι πρέπει να εξεταστεί κατά πόσον δύο από αυτές τις εταιρείες επωφελήθηκαν συνολικά €4 εκατ. εις βάρος του δημοσίου, παρουσιάζοντας τιμολόγια που παρέπεμπαν σε μεγαλύτερη κατανάλωση από την πραγματική.
 
Παράλληλα, ο Γενικός Ελεγκτής υποδεικνύει ότι το κράτος έχανε κάθε χρόνο €500.000 από τις εκπτώσεις που δυνατόν να έπαιρναν εταιρείες από τους προμηθευτές καυσίμων και τις οποίες πιθανών να αξιοποιούσαν για ίδιον όφελος.
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Δύο μήνες μετά ακόμα περιμένει απαντήσεις για τα έργα στον Ακάμα η ΟΠΟΚ
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου