Προεδρικό προς ΕΔΕΚ: Προσφέρατε απρόσμενα όπλα στον Ακιντζί

Στα ύψη οι πολιτικοί τόνοι, στον απόηχο της κίνηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ, Μαρίνου Σιζόπουλου να δώσει στη δημοσιότητα μέρος των απόρρητων πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου.  Σε ανακοίνωση του, ο αναπληρωτής Πρόεδρος του κόμματος, Κωστής Ευσταθίου κάνει λόγο για αποκάλυψη της «συστηματικής και οργανωμένης παραπληροφόρηση του κυπριακού λαού για όσα συζητεί και όσα συμφωνεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πίσω από τις πλάτες του». Άμεση η αντίδραση του αναπληρωτή Κυβερνητικού Εκπροσώπου, Βίκτωρα Παπαδόπουλου, ο οποίος απαντώντας στον κ. Ευσταθίου τόνισε ότι «ο κ. Σιζόπουλος σήμερα πρόσφερε απρόσμενα «όπλα» στον κ. Ακιντζί».
 
 
ΕΔΕΚ: «Η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα»
 
«Κατανοούμε την ανησυχία και τον πανικό που έχει καταλάβει το Προεδρικό γιατί αποκαλύφθηκε η συστηματική και οργανωμένη παραπληροφόρηση του κυπριακού λαού για όσα συζητεί και όσα συμφωνεί ο Πρόεδρος Αναστασιάδης πίσω από τις πλάτες του», αναφέρει στην ανακοίνωση του ο κ. Ευσταθίου, προσθέτοντας πως «η αλήθεια ποτέ δεν έβλαψε κανένα».
Αυτό που έβλαψε, προσθέτει, «ήταν οι συνωμοσίες της σιωπής και το παρασκήνιο».
 
Διερωτήθηκε γιατί ο Πρόεδρος και οι συνεργάτες του αποφεύγουν να απαντήσουν επί της ουσίας. «Αυτά που ο συναγωνιστής Σιζόπουλος αποκάλυψε, ανταποκρίνονται ή όχι στην πραγματικότητα;Για χάριν της ιστορίας αυτοί που επικρίνουν τον Πρόεδρο της ΕΔΕΚ παρασιωπούν το γεγονός ότι και στο παρελθόν έχουν δημοσιοποιηθεί πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου».
Ο κ. Ευσταθίου παρέθεσε παραδείγματα από του πρώην προέδρους Γλαύκο Κληρίδη και Γιώργο Βασιλείου, οι οποίοι στα βιβλία τους δημισιεύουν πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου.


«Ο ίδιος ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας στη δημόσια ομιλία του στη Βουλή στις 11 Φεβρουαρίου 2016 αποκαλύπτει πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου για να δικαιολογήσει τις απαράδεκτες υποχωρήσεις του», πρόσθεσε ο κ. Ευσταθίου, καλώντας τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και του συνεργάτες του να απαντήσουν εάν όσα αποκάλυψε ο Μαρίνος Σιζόπουλος εάν είναι αλήθεια ή όχι.   
 
Προεδρικό: Απρόσμενα όπλα στον Ακιντζί
  
Ο κ. Σιζόπουλος σήμερα πρόσφερε απρόσμενα «όπλα» στον κ. Ακιντζί, αναφέρει ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντηση του στον Αναπληρωτή Πρόεδρο της ΕΔΕΚ Κωστή Ευσταθίου.

Ο κ. Παπαδόπουλος σημειώνει ότι “η Κυβέρνηση, ως σοβαρή και υπεύθυνη που είναι, θα ακούσει απόψε τα όσα είπε επί της ουσίας ο κ. Σιζόπουλος και αν χρειαστεί θα επανέλθει αύριο”.
“Ωστόσο, ένα είναι σίγουρο: ο κ. Σιζόπουλος σήμερα πρόσφερε απρόσμενα `όπλα` στον κ. Ακιντζί”, καταλήγει ο κ. Παπαδόπουλος.
 
 Στα ύψη η αντιπαράθεση
 
Την ίδια ώρα η στάση ΔΗΚΟ και Οικολόγων στην κίνηση του Προέδρου της ΕΔΕΚ προκαλεί ερωτήματα, με το Προεδρικό να διερωτάται κατά πόσον την επικροτούν ή την καταδικάζουν
  
ΔΗΚΟ: Η διαφάνεια βοηθά τις διαπραγματεύσεις
 
Σε ανακοίνωση του, το ΔΗΚΟ, επισημαίνει ότι η διαφάνεια και ο δημόσιος διάλογος βοηθούν και δεν εμποδίζουν τις διαπραγματεύσεις. «Η πρακτική του Προέδρου Αναστασιάδη και των ηγεσιών ΔΗΣΥ και ΑΚΕΛ να κρατούν το λαό στο σκοτάδι και να μην ενημερώνουν τους πολίτες για τις διαπραγματεύσεις, είναι επικίνδυνη, ενώ, είναι προφανές ότι η συσκότιση αυτή βοηθά εκείνους που θέλουν να επαναφέρουν το σχέδιο Ανάν ή να πιέσουν την πλευρά μας για πρόσθετες υποχωρήσεις», προστίθεται.
Το ΔΗΚΟ τονίζει πως δυστυχώς, η σημερινή ενέργεια του Προέδρου της ΕΔΕΚ να δημοσιοποιήσει αποσπάσματα από πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, δίνει άλλοθι στον Πρόεδρο Αναστασιάδη προκειμένου να επιτείνει αυτή τη συσκότιση. Το κόμμα καλεί τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να ενημερώσει πλήρως το λαό για όλα τα έγγραφα, όλες τις συγκλίσεις και όλες τις αποκλίσεις των διαπραγματεύσεων γιατί αυτές θα καθορίσουν το μέλλον του τόπου και το μέλλον των παιδιών μας.
 
Γ. Περδίκης: Πρώτος ο Αναστασιάδης δημοσίευσε πρακτικά
 
Σε δική του ανακοίνωση, ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης τονίζει ο πρώτος που πρόσφατα παρουσίασε δημόσια απόσπασμα πρακτικών του Εθνικού Συμβουλίου, ήταν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης. «Ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, για να στηρίξει τις απόψεις του για τη διζωνική ομοσπονδία, διάβασε από το βήμα της Βουλής στις 11 Φεβρουαρίου 2016, αυτούσιο απόσπασμα πρακτικών της συνεδρίασης του Εθνικού Συμβουλίου ημερομηνίας 9 Μαρτίου 1977 και συγκεκριμένα τι ακριβώς έλεγε στη συνεδρίαση αυτή ο αείμνηστος Πρόεδρος Αρχιεπίσκοπος Μακάριος», καταλήγει ο κ. Περδίκης.

Προεδρικό: Επικροτείτε ή καταδικάζετε το «ατόπημα Σιζόπουλου»;
 
Ο Αναπληρωτής Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Βίκτωρας Παπαδόπουλος σε γραπτή απάντηση του σε ΔΗΚΟ και Οικολόγους “για το ατόπημα Σιζόπουλου” θέτει το ερώτημα προς τον Νικόλα Παπαδόπουλο και τον κ. Περδίκη κατά πόσο επικροτούν ή καταδικάζουν την ενέργεια του Προέδρου της ΕΔΕΚ.

“Το ερώτημα για τον κ. Νικόλα Παπαδόπουλο είναι ένα και απλό: Θα προέβαινε ο ίδιος σε μια τέτοια ενέργεια δημοσιοποίησης αποσπασμάτων από τα πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου, όπως προέβη σήμερα ο κ. Μαρίνος Σιζόπουλος; Καταδικάζει την ενέργεια αυτή, ναι ή όχι;”, διερωτάται ο κ. Παπαδόπουλος και προσθέτει ότι “τα υπόλοιπα που αναφέρονται σε ανακοίνωση του ΔΗΚΟ έχουν συζητηθεί και απαντηθεί χιλιάδες φορές”.
Όσον αφορά τον κ. Περδίκη, προσθέτει, “ θέλουμε να τον ενημερώσουμε ότι η αναφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας ενώπιον της Βουλής των Αντιπροσώπων σε πρακτικά του Εθνικού Συμβουλίου επί εποχής Μακαρίου, δεν ήταν αποκάλυψη ούτε παραβίαση της εμπιστευτικότητας των συζητήσεων, αφού το σχετικό απόσπασμα περιέχεται σε βιβλίο που εξέδωσε ο πρώην Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Γιώργος Βασιλείου”.
“Η ερώτηση για το κατά πόσο επικροτεί ή καταδικάζει την ενέργεια του κ. Σιζόπουλου ισχύει και για τον κ. Περδίκη”, καταλήγει στη γραπτή δήλωση του.


 

 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας