Υπογραφή σημαντικών συμφωνιών Κύπρου -Αιγύπτου

Σημαντικές συμφωνίες μεταξύ Κύπρου και Αιγύπτου υπογράφηκαν κατά την επίσημη επίσκεψη του Υπουργού Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων Μάριου Δημητριάδη στην Αίγυπτο από τις 6 μέχρι τις 8 Μαρτίου 2016, με τη συνοδεία του Γενικού Διευθυντή του Υπουργείου Αλέκου Μιχαηλίδη και υπηρεσιακών παραγόντων από το Υπουργείο και την Αρχή Λιμένων Κύπρου.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, στο πλαίσιο της επίσκεψής του, είχε συνάντηση με τον Υπουργό Πολιτικής Αεροπορίας Houssam Kamal, με τον οποίο συζήτησαν τη διμερή συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών. Στο πλαίσιο της συνάντησης, μονογράφηκε η Συμφωνία Αεροπορικών Μεταφορών μεταξύ της Αιγύπτου και της Κύπρου και συμφωνήθηκε όπως η Συμφωνία υπογραφεί εντός τριών μηνών. Η Συμφωνία προβλέπει την ενίσχυση των διμερών σχέσεων των δυο χωρών με την αύξηση της συχνότητας των πτήσεων μεταξύ Κύπρου και Καΐρου. Παράλληλα, ο Υπουργός Μεταφορών της Κύπρου, ζήτησε την προσθήκη νέων πτήσεων μεταξύ Αλεξανδρείας και Κύπρου.
 
Στη συνέχεια, ο κ. Δημητριάδης συναντήθηκε με τον Αιγύπτιο ομόλογό του δρ. Saad El-Geyoushi και συζήτησαν τις πτυχές της διμερούς συνεργασίας σε διάφορους τομείς των μεταφορών, συμπεριλαμβανομένων των τομέων της κρουαζιέρας και της εμπορικής σύνδεσης μεταξύ των δύο χωρών. Για τον σκοπό αυτό, συμφωνήθηκε η σύσταση κοινής Επιτροπής Εργασίας από εκπροσώπους των δυο πλευρών . Η πρώτη συνάντηση της Επιτροπής αναμένεται να πραγματοποιηθεί εντός του προσεχούς Απριλίου.
 
Ακολούθως, πραγματοποιήθηκε τριμερής συνάντηση των Υπουργών Μεταφορών Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, όπου συμφωνήθηκε η μελέτη των ευκαιριών που υπάρχουν και των κινήτρων που μπορούν να προσφερθούν για προσέλκυση τουριστικών κρουαζιέρων προς τις τρεις χώρες. Συζητήθηκε, επίσης, η δυνατότητα λειτουργίας ναυτιλιακών εμπορικών γραμμών μεταξύ των λιμανιών των τριών χωρών.
 
Ο κ. Δημητριάδης είχε, επίσης, συνάντηση με τον Υπουργό Προμηθειών και Εσωτερικού Εμπορίου της Αιγύπτου Khaled Hanafy, στο πλαίσιο της οποίας αντηλλάγησαν απόψεις για το θέμα της δημιουργίας ενός λογιστικού κέντρου.
Συναντήθηκε, τέλος, με τον Αντιπρόεδρο της Οικονομικής Ζώνης της Διώρυγας του Σουέζ, με τον οποίο συζήτησαν τις επενδυτικές ευκαιρίες που υπάρχουν στην περιοχή.
 

Δειτε Επισης

Η αμφίρροπη μάχη του Στροβόλου, η περίπτωση Παπαχαραλάμπους και ο παράγοντας Προεδρικό
Με Αναστασιάδη, Αννίτα και Αβέρωφ τα εγκαίνια του εκλογικού επιτελείου Δημητριάδη
Πήρε την ευχή του δεσπότη και εξήγγειλε υποψηφιότητα για περιφερειάρχης ο Πυρίλλης
Προανήγγειλε εκπλήξεις για το ψηφοδέλτιο των Ευροεκλογών ο Περδίκης
Προτεραιότητα της Κυβέρνησης η ενίσχυση των ακριτικών κοινοτήτων-Ανακοίνωσε στήριξη 20.000 ευρώ ο ΠτΔ
Α. Δημητρίου: Να μην περάσει λεπτό αναξιοποίητο για συνομιλίες στο Κυπριακό
Εξαγγελία ανεξάρτητης υποψηφιότητας Αβραάμ Χριστοφόρου για την Αντιδημαρχία Σκαρίνου
Το πλάνο ΠτΔ ενόψει της δεύτερης επίσκεψης Ολγκίν-Επιδιώκει εμπλοκή Ερντογάν για Κυπριακό
Στενότερη συνεργασία συζητούν οι Δήμοι Λεμεσού και Ιωαννίνων
Στέλιος Γεωργίου: Να φτιάξουμε έναν Στρόβολο υπόδειγμα και παράδειγμα προς μίμηση