Τι τρέχει στις σχέσεις ΗΠΑ-Ισραήλ;

Ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε χθες ότι απηύθυνε πριν από δύο εβδομάδες πρόσκληση στον πρωθυπουργό του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου για μια συνάντηση την 18η Μαρτίου, αλλά πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ ότι η επίσκεψή του στις ΗΠΑ ακυρώθηκε.
 
Η αμερικανική προεδρία ήλπιζε να γίνει αυτή "η διμερής συνάντηση, και εκπλαγήκαμε όταν μάθαμε από δημοσιεύματα σε μέσα ενημέρωσης ότι ο (Ισραηλινός) πρωθυπουργός, αντί να αποδεχθεί την πρόσκλησή μας, επέλεξε να ακυρώσει την επίσκεψή του", ανέφερε ο Νεντ Πράις, εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου.
 
"Τα δημοσιεύματα ότι δεν μπορούσαμε να ορίσουμε μια συνάντηση βάσει του προγράμματος του (Ισραηλινού) πρωθυπουργού είναι ψευδή", πρόσθεσε ο Πράις.
 

Δειτε Επισης

Για τρίτη μέρα εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη Σμύρνη-Κάηκαν σπίτια
Πάνω από 100 νεκροί στη Γάζα παρά τις εκκλήσεις για κατάπαυση πυρός-«Ανθρώπινα μέλη σκορπισμένα παντού»
Ο Τραμπ αίρει τις κυρώσεις στη Συρία με προεδρικό διάταγμα-Εξαιρούνται Άσαντ και στενοί συνεργάτες
Ξανά εναντίον του Τραμπ ο Μασκ-Κάνει λόγο για παράλογες δαπάνες
ΒΙΝΤΕΟ: Επίθεση με ρουκέτες σε στρατιωτική αεροπορική βάση στο Ιράκ
ΒΙΝΤΕΟ: Συνελήφθησαν οι υπεύθυνοι σατιρικού περιοδικού στην Τουρκία που δημοσίευσε σκίτσο του Μωάμεθ
Στον Λευκό Οίκο στις 7 Ιουλίου ο Νετανιάχου ως προσκεκλημένος του Τραμπ
Το Ιράν αποκλείει άμεση επανέναρξη των διαπραγματεύσεων με τις ΗΠΑ
Λύθηκε υπόθεση βιασμού και φόνου 57 χρόνια μετά στη Βρετανία-Ένοχος ένας 92χρονος
ΒΙΝΤΕΟ: Σύγκρουση αεροσκαφών σε διάδρομο-Το φτερό Boeing διέλυσε το πηδάλιο ενός Airbus