Η Βόρειος Κορέα απειλεί με πυρηνικό χτύπημα

Με πυρηνικό χτύπημα απειλεί ξανά η Βόρεια Κορέα, χαρακτηρίζοντας παραβίαση της κυριαρχίας της χώρας, την κοινή στρατιωτική άσκηση ΗΠΑ-Νοτίου Κορέας που ξεκινά σήμερα, Δευτέρα.

Η είδηση ​​ανακοινώθηκε από την Εθνική Επιτροπή Άμυνας της Πιονγκγιάνγκ και δημοσιεύτηκε στο βορειοκορεατικό Πρακτορείο Ειδήσεων.

"Δεδομένου ότι οι κοινές στρατιωτικές ασκήσεις που οργανώθηκαν από τους εχθρούς θεωρούνται ως μία απροκάλυπτη άσκηση πυρηνικού πολέμου που στόχο έχει να παραβιάζσει την κυριαρχία της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κορέας, η στρατιωτική αντίδραση μας θα είναι ένα πυρηνικό πλήγμα για την αντιμετώπισή τους”, σημειώνει το καθεστώς του Κιμ Γιονγκ Ούν.

Οι πολεμοχαρείς εκφράσεις είναι τυπικό γνώρισμα της Βόρειας Κορέας όταν λαμβάνουν χώρα τέτοιου είδους στρατιωτικές ασκήσεις, σημειώνει το CNN, προσθέτοντας ωστόσο οι εντάσεις φέτος δείχνουν να έχουν επιταθεί παραπάνω από το κανονικό, ιδιαίτερα μετά και την πρόσφατη δράση του ΟΗΕ, το Συμβούλιο Ασφαλείας του οποίου ψήφισε την περασμένη εβδομάδα την επιβολή νέας σειράς κυρώσεων κατά της Βόρειας Κορέας, λόγω των πρόσφατων πυρηνικών δοκιμών και της εκτόξευσης πυραύλων εκ μέρους της .

Το ψήφισμα έχει ως στόχο τον ακρωτηριασμό των οικονομικών πόρων που τροφοδοτούν τα προγράμματα πυρηνικών και βαλλιστικών πυραύλων της Βόρειας Κορέας. Το πρακτορείο ειδήσεων της απομονωμένης χώρας, είχε χαρακτηρίσει εξάλλου τις κυρώσεις αυτές ως “πρωτοφανείς και γκανγκστερικές”.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε 21 ανήλθε ο αριθμός των νεκρών από την πυρκαγιά σε σχολείο στην Κένυα
Συναγερμός από CIA και ΜΙ6-Η παγκόσμια τάξη πραγμάτων απειλείται όπως δεν έχουμε ξαναδεί από τον Ψυχρό Πόλεμο
Γιατί είναι σημαντικό να κοιμάστε πριν από τα μεσάνυχτα
Ζελένσκι: Έχουμε ένα ειρηνευτικό σχέδιο και θέλω να το παρουσιάσω στον Μπάιντεν
Η κραυγή απελπισίας της κόρης του Ντομινίκ Πελικό-Πώς να έχουμε φυσιολογική σεξουαλική ζωή;
Πόλεμος 12 μηνών στη Γάζα, χωρίς να φαίνεται ελπίδα για εκεχειρία
Αποκλεισμένες συνοριακές διαβάσεις ανάμεσα στη Σερβία και το Κόσοβο
Στη Γαλλία εκπαιδεύουν κοράκια για να καθαρίζουν το πάρκο
Χιλιάδες πολίτες στους δρόμους, της Γαλλίας-Διαμαρτύρονται για τον διορισμό του Μπαρνιέ στην πρωθυπουργία
Εκφράζει ανησυχίες η Ουκρανία για πιθανή μεταφορά ιρανικών βαλλιστικών πυραύλων στη Ρωσία