Απόπειρα ληστείας στη μέση του δρόμου

Απόπειρα ληστείας στη μέση του δρόμου σημειώθηκε το πρωί στη Λεμεσό, όταν άγνωστοι επιχείρησαν να αποσπάσουν τις εισπράξεις υπεραγοράς της Λεμεσού από 57χρονο υπάλληλο, που μετέφερε τα χρήματα με μοτοποδήλατο.
 
Όπως ανέφερε στο ΚΥΠΕ ο υπεύθυνος τους ΤΑΕ Λεμεσού, Ιωάννης Σωτηριάδης, το περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 9:20, κι ενώ ο υπάλληλος της υπεραγοράς βρισκόταν στη συμβολή των οδών Χριστοφή Εργατούδη και Μεταναστών, μεταφέροντας με το μοτοποδήλατο τις εισπράξεις του τριημέρου, ύψους 80 χιλιάδων ευρώ περίπου.
 
Σύμφωνα με τη μαρτυρία, άγνωστο πρόσωπο που φορούσε φούτερ και στεκόταν στην άκρη του δρόμου, επιτέθηκε στον 57χρονο επιχειρώντας να του ρίξει σπρέι στο πρόσωπο. Ωστόσο το θύμα, που φορούσε κράνος, προέβαλε αντίσταση και τότε δεύτερο πρόσωπο, που έφερε κουκούλα στο πρόσωπο, εξήλθε από όχημα που βρισκόταν σταθμευμένο στο πεζοδρόμιο και μαζί με τον πρώτο δράστη άρχισαν να γρονθοκοπούν τον υπάλληλο της υπεραγοράς.
 
 Ακολούθως, αφού απέσπασαν τα κλειδιά, προσπάθησαν να ανοίξουν τον αποθηκευτικό χώρο στο πίσω μέρος του μοτοποδηλάτου, όπου βρίσκονταν τα χρήματα. Στις φωνές για βοήθεια του θύματος και στο φόβο να γίνουν αντιληπτοί, οι επίδοξοι ληστές τράπηκαν σε φυγή με το όχημα, πριν προλάβουν να επιτύχουν το στόχο τους.
 
Ο κ.Σωτηριάδης ανέφερε ότι από τις εξετάσεις διαπιστώθηκε πως το μαύρου χρώματος αυτοκίνητο  που χρησιμοποίησαν οι δράστες, έφερε τους κλοπιμαίους από όχημα στη Λευκωσία αριθμούς εγγραφής KHG 084 και κάλεσε οποιονδήποτε μπορεί να δώσει πληροφορίες για εντοπισμό και σύλληψη των δραστών να επικοινωνήσει με την Αστυνομία.
 
Επιπρόσθετα, ο υπεύθυνος του ΤΑΕ Λεμεσού, κάλεσε τους επιχειρηματίες να αποφεύγουν να χρησιμοποιούν τέτοιους τρόπους για μεταφορά μεγάλων χρηματικών ποσών, αφού αφενός θέτουν σε κίνδυνο τις ζωές των ίδιων των υπαλλήλων τους και αφετέρου, διακινδυνεύουν να χάσουν τα χρήματα τους.
 
Η σκηνή έχει αποκλειστεί και οι έρευνες συνεχίζονται σε μια προσπάθεια εντοπισμού και σύλληψης των επίδοξων ληστών, οι οποίοι περιγράφονται 25 με 30 χρόνων.
 

Δειτε Επισης

Υποβλήθηκαν 7.734 αιτήσεις στην «επιτροπή ακινήτων»-Αποφασίστηκε αποζημίωση 467.060.546 στερλινών
Εργαστήρια με θέμα τον αυτισμό πραγματοποίησε το ΥΠΑΝ
Για «αδιαφορία» στην τήρηση νομοθεσίας για θεσμό Επιτρόπου Εποπτείας ΓεΣΥ κάνει λόγο η Ισότητα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Αντιδρούν για το χαλλουμι και ετοιμάζουν συνάντηση οι αγελαδοτρόφοι-«Ευνοείται η παραγωγή στα κατεχόμενα»
Υπάλληλοι καθυστερούν να μεταβούν στη δουλειά-Τι καταγράφει έκθεση της Ελεγκτικής για τον ΟΚΥΠΥ
Συζήτησαν αλλαγές για την Τ.Α. Σιζόπουλος και Γιωρκάτζιης
Ζήτησε άμεσα τα στοιχεία στελέχωσης των Συμπλεγμάτων ο ΥΠΕΣ
Οκτώ τυχεροί κέρδισαν αλλά δεν εξαργύρωσαν τα λαχεία τους-Επιστρέφουν στο κράτος τα χρήματα εντός Νοεμβρίου
Στη Γενεύη η Επ. Νομοθεσίας για αξιολόγηση Κύπρου για Οικονομικά, Κοινωνικά και Πολιτιστικά Δικαιώματα