Πιο σκληροί οι νέοι για τους χειρισμούς Αναστασιάδη στο Κυπριακό

Τριχοτομημένη εμφανίζεται η κοινή γνώμη όσον αφορά το πώς εκλαμβάνουν την κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας από τα κόμματα της αντιπολίτευσης, αναφορικά με τους χειρισμούς του στο Κυπριακό.
Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του «Ρεπόρτερ», τρεις στους δέκα συμπολίτες μας θεωρούν εποικοδομητική την κριτική που ασκείται στον Νίκο Αναστασιάδη. Την ίδια ώρα, ένα άλλο 30% κάνει λόγο για μηδενιστική και αφοριστική κριτική, ενώ ένα άλλο 30% χαρακτηρίζει ως ήπια την κριτική που δέχεται ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και εκφράζει την άποψη πως θα έπρεπε να είναι ακόμη πιο σκληρή.
 
Οι ψηφοφόροι του ΔΗΣΥ

Ως μηδενιστική και αφοριστική κρίνεται η κριτική προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη από την πλειοψηφία των ψηφοφόρων του ΔΗΣΥ, καθότι την αντίληψη αυτή έχουν τέσσερις στους δέκα υποστηρικτές του κυβερνώντος κόμματος(44%). Τρεις στους δέκα συναγερμικούς (27%) θεωρούν εποικοδομητική την κριτική που ασκούν στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το Κυπριακό τα κόμματα της αντιπολίτευσης, ενώ δύο στους δέκα (25%), υποστηρίζουν πως η κριτική είναι ήπια και θα έπρεπε να είναι περισσότερο σκληρή.
 
Οι ψηφοφόροι της αντιπολίτευσης

Τριχοτομημένοι επί του συγκεκριμένου ζητήματος εμφανίζονται οι ψηφοφόροι του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ. Σε ό,τι αφορά τους ΑΚΕΛικούς, ένα 33% υποστηρίζει πως η κριτική είναι ήπια και θα έπρεπε να είναι περισσότερο σκληρή, ένα 34% πως είναι μηδενιστική και αφοριστική, ενώ ένα άλλο 33% θεωρεί την κριτική προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη εποικοδομητική. Αναφορικά με τους ΔΗΚΟϊκούς, ένας στους τρεις(31%) ζητά σκληρότερη κριτική μιας και κρίνει ως ήπια αυτή που ήδη του ασκείται. Ένα άλλο 31%, ωστόσο, την χαρακτηρίζει ως μηδενιστική και αφοριστική, ενώ άλλοι τρεις στους δέκα(29%), θεωρούν εποικοδομητική την κριτική που ασκείται στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.
Εποικοδομητική θεωρείται η κριτική προς τον Νικό Αναστασιάδη από τέσσερις στους δέκα ψηφοφόρους της ΕΔΕΚ(44%), την ώρα που για ένα 24% των υποστηρικτών της ΕΔΕΚ κρίνεται ως μηδενιστική και αφοριστική. Τρεις στους δέκα ΕΔΕΚίτες(28%), υποστηρίζουν πως η κριτική που ασκείται στον Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό είναι ήπια και θα έπρεπε να είναι σκληρότερη.
 
Σκληρότεροι οι νέοι

Η πεποίθηση πως η κριτική που ασκείται στον Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό είναι ήπια και θα έπρεπε να είναι σκληρότερη καταγράφεται ιδιαίτερα έντονη(σε ποσοστό 52%), ανάμεσα στους νέους, και συγκεκριμένα στην ηλικιακή ομάδα 18-14.
Από την άλλη, η πεποίθηση πως η κριτική που ασκείται στον Νίκο Αναστασιάδη για το Κυπριακό  είναι μηδενιστική και αφοριστική καταγράφεται στο μεγαλύτερο ποσοστό της(38%) ανάμεσα στους 65ηρες και άνω, ενώ την αντίληψη πως η κριτική προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας είναι εποικοδομητική τη συναντάμε στον μεγαλύτερο βαθμό(38%) στην ηλικιακή ομάδα 45-64. 
 

 

 

 

 

 

 

 

      
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Μεταβαίνει στη Νέα Υόρκη ο Πρόεδρος-Θα προσφωνήσει στην Ολομέλεια της Γενικής Συνέλευσης των ΗΕ
Νέα επίθεση ΔΗΣΥ σε ΑΚΕΛ για παύση Οδυσσέα-«Επικίνδυνη για τη δημοκρατία η αμφισβήτηση της απόφασης»
Προκλητικός ο Τούρκος ΥΠΑΜ-«Θα συνεχίσουμε να είμαστε παρόντες στην Κύπρο»
Ξεκαθαρίζει πως προχωρά ο εκσυγχρονισμός της Ελεγκτικής ο Χαρτσιώτης-Συναντά Β. Γενικό Ελεγκτή
Στο Υπουργικό ο κρατικός προϋπολογισμός για το 2025
Από το 2020 στο 2024... Ένας πόλεμος με πολλές μάχες και τίτλοι τέλους με προαναγγελία για νέα αρχή
Ικανοποίηση ΥΠΕΞ για την διατήρηση διαδικασίας επιτήρησης εφαρμογής αποφάσεων ΕΔΑΔ για περιουσιακό
Ζητά επαναπροσδιορισμό πορείας στο Κυπριακό ο Αρχιεπίσκοπος Γεώργιος
Ξανά στο ΥΠΕΣ οι πρόεδροι ΕΟΑ για το θέμα των αδειοδοτήσεων-«Πρόβλημα με τον ΙΠΠΟΔΑΜΟ»
Άνοιξε πυρ κατά Εισαγγελέα για την παύση Οδυσσέα ο ΟΠΕΚ-«Ανάρμοστη συμπεριφορά έδειξαν άλλοι»