Κόκκινη γραμμή για τους Τ/κ η εκ περιτροπής προεδρία

Κόκκινη γραμμή για τους Τ/κ αποτελεί η εκ περιτροπής προεδρία.

Οι Τ/κ δεν θα εγκρίνουν μια λύση του κυπριακού η οποία δεν θα προνοεί την εκ περιτροπής προεδρία, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί. Σε συνέντευξη του στον «Φ», ο Ακιντζί σημειώνει ότι η εκ περιτροπής προεδρία είναι  πολύ σημαντική για τους Τ/κ οι οποίοι τη θεωρούν μέρος της πολιτικής ισότητας. Αν οι Ε/κ, συμπληρώνει ο Μουσταφά Ακιντζί, δέχονται  την εκ περιτροπής, τότε οι Τ/κ δίνουν τη  συγκατάθεση τους στο θέμα της σταθμισμένης ψήφου. Επισημαίνει ότι αυτό είναι κάτι που είχε συμφωνηθεί μεταξύ Χριστόφια-Ταλάτ  ενώ ο Πρόεδρος Αναστασιάδης το είχε αποδεχθεί στο σχέδιο ΑΝΑΝ.

Σε σχέση  με  την ελεύθερη εγκατάσταση, ο Τ/κ ηγέτης υποστήριξε ότι οι άνθρωποι θα έχουν δικαίωμα διαμονής όχι όμως σε μεγάλους αριθμούς. Σύμφωνα με τον  Μ. Ακιντζί, εάν  ένας Ε/κ θέλει να κτίσει εξοχικό σπίτι ή να αγοράσει ένα διαμέρισμα εδώ, θα έχει δικαίωμα να το πράξει όπως θα έχει δικαίωμα ένας Γερμανός, Βρετανός, Αρμένιος ή  Μαρωνίτης. Δεν  θα είναι πρόβλημα, υποστηρίζει, διότι η μόνιμη κατοικία του θα είναι στην άλλη πλευρά.

Επαναλαμβάνει παράλληλα τη θέση ότι οι ενεργειακοί πόροι στην Ανατολική  Μεσόγειο, είτε θα καταστούν παράγοντας συνεργασίας είτε σύγκρουσης. Τάσσεται  επίσης υπέρ της μεταφοράς του ΦΑ της Κύπρου στην  ΕΕ μέσω Τουρκίας.
 
 
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ
Πυροβολισμοί σε κομμωτήριο στη Σουηδία-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες