Συνολικός επανασχεδιασμός λειτουργίας των σχολείων στην Πάφο

Το Υπουργείο Παιδείας και Πολιτισμού σχεδιάζει τη δημιουργία σχολείων ή τη διαφοροποίηση της λειτουργίας των σχολείων στη βάση των εκπαιδευτικών αναγκών της κάθε περιοχής , ανέφερε σε δηλώσεις του στην Πάφο ο Υπουργός Παιδείας και Πολιτισμού Κώστας Καδής

Απαντώντας σε ερώτηση κατά πόσο το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται στη μετατροπή του Λυκείου Αγίου Χαραλάμπους Έμπας σε Τεχνική Σχολή, ο κ. Καδής, ο οποίος προέβη σε δηλώσεις μετά το πέρας του εθνικού μνημόσυνου των ηρώων Τάλας και Κισσόνεργας Χρίστου Κκέλη, Μιλτιάδη Στυλιανού, Γιώργου Μιχαήλ και Χαράλαμπου Καραγιάννη, ανέφερε πως στην Πάφο χρειάζεται να γίνει ένας συνολικός ανασχεδιασμός για τον οποίο το Υπουργείο Παιδείας “θα έρθει σε επαφή με την τοπική κοινωνία”.

Ακολούθως, συνέχισε, θα εξηγήσει όλα τα δεδομένα που έχει ενώπιον του, τις ανάγκες, και στη βάση αυτών των αναγκών με πρώτο κύριο γνώμονα την εξυπηρέτηση του καλού νοούμενου συμφέροντος των μαθητών, “θα προχωρήσουμε σε αυτό το επανασχεδιασμό, τον οποίο αφού συμφωνήσουμε με την τοπική κοινωνία θα ανακοινώσουμε σύντομα”.

Ο Υπουργός Παιδείας παρατήρησε πως το θέμα της ανέγερσης νέων σχολείων θα πρέπει να εξεταστεί συνολικά, να εξεταστεί επίσης πού λειτουργούν αυτή την στιγμή εκπαιδευτήρια και ποια είναι η πληρότητα τους.

Επιπρόσθετα, αναφέρθηκε σε παραδείγματα.

Ενδεικτικά ανέφερε πως έχουμε εκπαιδευτήρια τα οποία έχουν μισή πληρότητα και άλλα πάλι που είναι υπερπλήρη.

Από την άλλη, συνέχισε, “έχουμε την Τεχνική Σχολή, η οποία ασφυκτιά”, λέγοντας πως όλα αυτά τα δεδομένα πρέπει να ληφθούν υπόψη σε αυτόν τον επανασχεδιασμό. 

Ο κ. Καδής ανακοίνωσε τέλος, πως σύντομα θα βρίσκεται στην Πάφο , για μια συνολική συζήτηση του θέματος και λήψη αποφάσεων.

ΚΥΠΕ
  

Δειτε Επισης

Πάνω κατά 38,6% σε οκτώ χρόνια η μέση ετήσια καταναλωτική δαπάνη των νοικοκυριών
3α Κυπριακά Βραβεία Αρχιτεκτονικής: ανέδειξαν τα επιτυχημένα έργα(video)
Συνεχίζονται τα ρατσιστικά περιστατικά στην κυπριακή κοινωνία-Κρούει καμπανάκι η Λοττίδη
Συνεχείς οι ακυρώσεις πτήσεων από Λάρνακα προς Χίθροου-Τεράστια προβλήματα εξαιτίας του μπλακ άουτ
Ανεβάζουν χειρόφρενο οι εργαζόμενοι σε υπεραστικά λεωφορεία-Ποιος ο λόγος
Στα ύψη οι τιμές για κατεψυγμένα μπέργκερ, λαχανικά και χόρτα-Οι κατηγορίες που κατέγραψαν μείωση
Ακυρώθηκε πτήση από τη Λάρνακα προς Χίθροου λόγω της πυρκαγιάς-Πώς επηρεάστηκε η Κύπρος
Συννεφιασμένος ο καιρός, στους 15 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία-Μόνο με 4Χ4 η πρόσβαση στο Τρόοδος
Φωτοβολταϊκά πάρκα στοχεύει η πρόταση για υποχρεωτική τοποθέτηση αποθήκευσης ενέργειας-«Θετική η ΑΗΚ»
Λεωφορεία μεταφέρουν μαθητές Δημοτικού χωρίς συνοδό-Δεν τοποθετήθηκαν κάμερες ασφαλείας